klekacz 18.01.2009 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2009 jeszcze się nie wprowadziłem do domu i nie ogrzewam go na zimę. Zauwazyłem że podczas mrozów po oknach połaciowych skrapla się para wodna. Czy rozszczelnienei okien na dole i na górze(powstaje wtedy 1 cm szczelina) poprawi sytuację czy raczej nie zaleca się takiego sposobu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaro71 18.01.2009 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2009 Powinno się na stałe rozszczelnić najlepiej przeciwległe 2 okna na parterze i poddaszu i będzie sucho. Ale szczelina nie aż 1 cm, chyba że nie masz typowych rozszczelniaczy na ramach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klekacz 18.01.2009 19:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2009 mam połaciowe okna firmy Roto i jak się je rozszczelnia to robi siz spora szpara może nie 1 cm ale niewiele mniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaro71 18.01.2009 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2009 mam połaciowe okna firmy Roto i jak się je rozszczelnia to robi siz spora szpara może nie 1 cm ale niewiele mniej Z połaciowymi to bym nie ryzykował, bo to różnie może być z deszczem/śniegiem. Ja miałem na stałe rozszczelnione zwykłe okna i wszystko sobie parowało miesiącami z tynków, wylewek i czego tam jeszcze. Tym bardziej jak jest mróz i nie grzejesz to musisz wygnać całą wilgoć na zewnątrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts