TomekB34 19.01.2009 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2009 Witam wszystkichW związku z okresem zimowym i kosztami związanymi z ogrzewaniem, zastanawiam się nad możliwościami zakupu gazu płynnego od niezależnego dostawcy.Podobnie jak większość odbiorców gazu jesteśmy związani umową z jednym z dostawców. Z tego co się zorientowałem, zakup u niezależnego-sprawdzonego dystrybutora oferującego czysty propan ( oczywiście z potwierdzeniem jakości ) kosztuje od 0,60 do ponad 1 zł. TANIEJ na 1 litrze- w zależności od tego jaką cenę mamy wynegocjowaną ze swoim dostawcą. Na zbiorniku 2700 l. przy napełnieniu całości tj.85 % jego objętości, oszczędności na jednym tankowaniu kształtują się na poziomie 1400 - 2400 PLN. Może ktoś z użytkowników przećwiczył już temat i orientuje się co do ewentualnych konsekwencji niewywiązania się z umowy lub zerwania plomby na zbiorniku i czy nie jest to mimo wszystko opłacalne. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 19.01.2009 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2009 A co masz w swojej umowie zapisane. Z tego co się kiedyś orientowałem, to z niektórymi dostawcami były takie umowy, że musiałeś wykupić jakąś tam ilość ich gazu. Nawet jeżeli jej nie zużyłeś, to musiałeś zapłacić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
revalidon 19.01.2009 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2009 Raptem zaoszczędzisz 10-15 groszy na litrze...Ale jak masz dobry kocioł, to musisz mieć jaja ze stali, żeby wlać gaz niewiadomego pochodzenia i składu z firmy dajmy na to Zdzisiex... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
revalidon 25.01.2009 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2009 Wczoraj natknąłem się na reklamę takiegoi niezależnego dostawcy gazu do celów grzewczych...Bierze teraz 1,70 brutto za litr propanu.../ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts