ariel 27.10.2003 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2003 czy ktoś mógłby mi doradzić rodzaj wylewek, te z miksokreta ,czy poprostu z betoniarki,cena też ma znaczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YEYO 27.10.2003 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2003 Już o tym pisałem. Tylko miksokret i zacierane maszynowo. Cena to 8 zł/m2 - robocizna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ariel 27.10.2003 13:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2003 Cena wydaje mi się rewelacyjna(wydawało mi się że z miksokreta jest dużo,dużo wyższa),czy mógłbyś mi dać namiary na kogoś, kto to robi. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 27.10.2003 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2003 ariel Nie demonizuj ceny wylewki tylko dlatego, że do jej wykonania został użyty miksokret.Dzięki temu urządzeniu 3 ludzi jest w stanie wykonać w 2 dni to co 5 musiałoby robić przez cały tydzień taczkami i wyciągami z wiszącymi wiaderkami.Niemniej cena 8zł/m jest w moim odczuciu b. niska. Sam płaciłem 12zł (w tym układanie ocieplenia i zbrojenie).Ale to mogą być także i regionalne różnice w cenach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 27.10.2003 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2003 ariel Nie demonizuj ceny wylewki tylko dlatego, że do jej wykonania został użyty miksokret. Dzięki temu urządzeniu 3 ludzi jest w stanie wykonać w 2 dni to co 5 musiałoby robić przez cały tydzień taczkami i wyciągami z wiszącymi wiaderkami. Niemniej cena 8zł/m jest w moim odczuciu b. niska. Sam płaciłem 12zł (w tym układanie ocieplenia i zbrojenie). Ale to mogą być także i regionalne różnice w cenach. Jak pierdoła będzie robiła miksokretem to i tak nic z tego nie wyjdzie. Porzadny fachowiec zrobi taka samą z betoniarki jak i z miksokreta. Przykład. W mieszkaniu 80 m2, robili mi miksokretem i tak spieprzyli, że wylewka popękała i całość musieli zrywać i wywalić z I piętra przez okno. Następną (już ktoś inny) robili na miejscu, czyli na I pietrze, wciągajac piach i cement ręcznie przez balkon, mieszając wszystko w przedpokoju łopatą i wyszło równo i ekstra. W nowym domu (190m2) zrobili wylewkę porzadni fachowcy, w betoniarce i też wyszło super. Cena rzeczywiście -co region to inna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
super gacek 27.10.2003 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2003 Ja natomiast pierwszą kondygnację robiłem przy pomocy betoniarki , ok.70m. w dwie osoby zajeło nam 4 dni i roboty od za.....a. Na piętro zamówiłem gruche i 2 pomagierów do wynoszenia betonu i zajeło nam to 8godzin a koszty minimum niższe. Tak więc możesz sobie ułatwic sprawe .Grucha przyjeżdzała do mnie 2 razy po 1,5 metra żeby beton nie zgęstniał , wylewali jak najbliżej wejścia na pilsniowe przekładki i było ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts