Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

wylewki

ariel

Recommended Posts

ariel Nie demonizuj ceny wylewki tylko dlatego, że do jej wykonania został użyty miksokret.

Dzięki temu urządzeniu 3 ludzi jest w stanie wykonać w 2 dni to co 5 musiałoby robić przez cały tydzień taczkami i wyciągami z wiszącymi wiaderkami.

Niemniej cena 8zł/m jest w moim odczuciu b. niska. Sam płaciłem 12zł (w tym układanie ocieplenia i zbrojenie).

Ale to mogą być także i regionalne różnice w cenach.

ariel Nie demonizuj ceny wylewki tylko dlatego, że do jej wykonania został użyty miksokret.

Dzięki temu urządzeniu 3 ludzi jest w stanie wykonać w 2 dni to co 5 musiałoby robić przez cały tydzień taczkami i wyciągami z wiszącymi wiaderkami.

Niemniej cena 8zł/m jest w moim odczuciu b. niska. Sam płaciłem 12zł (w tym układanie ocieplenia i zbrojenie).

Ale to mogą być także i regionalne różnice w cenach.

Jak pierdoła będzie robiła miksokretem to i tak nic z tego nie wyjdzie.

Porzadny fachowiec zrobi taka samą z betoniarki jak i z miksokreta.

Przykład.

W mieszkaniu 80 m2, robili mi miksokretem i tak spieprzyli, że wylewka popękała i całość musieli zrywać i wywalić z I piętra przez okno. Następną (już ktoś inny) robili na miejscu, czyli na I pietrze, wciągajac piach i cement ręcznie przez balkon, mieszając wszystko w przedpokoju łopatą i wyszło równo i ekstra.

W nowym domu (190m2) zrobili wylewkę porzadni fachowcy, w betoniarce i też wyszło super.

Cena rzeczywiście -co region to inna.

Ja natomiast pierwszą kondygnację robiłem przy pomocy betoniarki , ok.70m. w dwie osoby zajeło nam 4 dni i roboty od za.....a. Na piętro zamówiłem gruche i 2 pomagierów do wynoszenia betonu i zajeło nam to 8godzin a koszty minimum niższe. Tak więc możesz sobie ułatwic sprawe .Grucha przyjeżdzała do mnie 2 razy po 1,5 metra żeby beton nie zgęstniał , wylewali jak najbliżej wejścia na pilsniowe przekładki i było ok.