Jarkopolo 19.01.2009 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2009 Obecnie zastanawiam się nad wyborem kotła co. moc około 15KW 1) Heiztechnik Q HIT PLUS 152) Zębiec KWK 16 S ew co polecacie innego? głównie polecają mi piece stalowe, będę grzał 2 piętra po okolo 36-40m każde (moze kiedyś dojdzie strych, ale zanim dojdzie do ocieple dom) potrzebuje kocioł z paleniem góórnym, będe palił głównie weglem i drewnem (mam dużo płyt meblowych)oczywiście nawiew i sterownik (do tego bedzie jeszcze pompa) heiztechnik ma mało gwarancji i nie ma certyfikatu ekologicznego, podobno dobre sterowaniezebiec ma więcej gwaracnji i ma certyfikatu, podobno gorsze sterowanie i cieńsza blacha Może ktoś ma doświadczenie z tymi piecami? który że tak powiem, wytrzyma dłużej? chyba że polecicie coś innego. dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 19.01.2009 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2009 Obecnie zastanawiam się nad wyborem kotła co. moc około 15KW 1) Heiztechnik Q HIT PLUS 15 2) Zębiec KWK 16 S ew co polecacie innego? głównie polecają mi piece stalowe, będę grzał 2 piętra po okolo 36-40m każde (moze kiedyś dojdzie strych, ale zanim dojdzie do ocieple dom) potrzebuje kocioł z paleniem góórnym, będe palił głównie weglem i drewnem (mam dużo płyt meblowych) oczywiście nawiew i sterownik (do tego bedzie jeszcze pompa) heiztechnik ma mało gwarancji i nie ma certyfikatu ekologicznego, podobno dobre sterowanie zebiec ma więcej gwaracnji i ma certyfikatu, podobno gorsze sterowanie i cieńsza blacha Może ktoś ma doświadczenie z tymi piecami? który że tak powiem, wytrzyma dłużej? chyba że polecicie coś innego. dzięki za pomoc Polecił bym zębca KMW 16. Sam taki mam i sobię chwalę. Powinien spełnić wszystkie twoje wymagania i zaoszczędzi trochę pieniędzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarkopolo 19.01.2009 10:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2009 sam Zębiec poleca KWKS, podobno lepszy na wegiel i drewno i pododno nie do zajechania. plusem jest to że są przypadki że Zębce pracują od 1980r i dalej chodzą, a heiztechnik są od niedawna na rynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 19.01.2009 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2009 sam Zębiec poleca KWKS, podobno lepszy na wegiel i drewno i pododno nie do zajechania. plusem jest to że są przypadki że Zębce pracują od 1980r i dalej chodzą, a heiztechnik są od niedawna na rynku. Oczywiście, że jeśli na węgiel to KWKS. Sugerowałem tylko, że możesz mieć taniej przy paleniu miałem, a do tego to już KWKS się nie nadaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarkopolo 19.01.2009 11:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2009 Miały niestety nie mam, mam węgiel (z bonów) dlatego chce na węgiel a nie na gaz. Zawsze taniej. nie wiem tylko jak z tym heiztechnik, podobno są lepsze i maja lepsze sterowanie. ja potrzebuje trwaly i dobry. to ma byc kociol a nie ozdoba. a jak z bojlerem? chyba sobie podlace tez bojler do tego, w zime szkoda gazu z junkersa jak bede palil w kotle,myse ze taki z 60-80litrow mi wystarczy, ale nie znam sie na firmach ani modelach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 19.01.2009 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2009 Miały niestety nie mam, mam węgiel (z bonów) dlatego chce na węgiel a nie na gaz. Zawsze taniej. nie wiem tylko jak z tym heiztechnik, podobno są lepsze i maja lepsze sterowanie. ja potrzebuje trwaly i dobry. to ma byc kociol a nie ozdoba. a jak z bojlerem? chyba sobie podlace tez bojler do tego, w zime szkoda gazu z junkersa jak bede palil w kotle, myse ze taki z 60-80litrow mi wystarczy, ale nie znam sie na firmach ani modelach No to inna sprawa. Boiler weź sobie taki z grzałką elektryczną i wężownicą. Nie będziesz musiał grzać w kotle latem jak nie będzie się chciało. Pojemność zależy od poboru. 60-80l na styk wystarczy dla 2 osób jeśli nie masz specjalnych wymagań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarkopolo 19.01.2009 19:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2009 zdecydwalem się na Ogniwo S6WC.mam nadzieje ze bedzie dobrze sie sprawowal. Kto moze cos przyblizyc o zaworach czterodroznych?zastanawiam sie nad bojlerem dwuplaszczowym 80L z grzalka elektryczna.jak takie bojlery się sprawują? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maly789 19.01.2009 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2009 dwupłaszcz dużo lepszy od wężownicy-80 trochę mały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarkopolo 19.01.2009 20:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2009 max co bralem pod uwagę to 100lhttp://www.allegro.pl/item524786285_bojler_wymiennik_dwuplaszczowy_og_100_hit.html dokładnie ten chce kupić.chciałbym żeby dało rade zrobić tak, że na wiosnę zakręce kaloryfery, napale jakimiś dechami w piwnicy i bede miał bojler ciepłej wody. sąsiad ma coś podobnego i uważam jest to duża oszczędność pieniędzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_u 19.01.2009 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2009 max co bralem pod uwagę to 100l http://www.allegro.pl/item524786285_bojler_wymiennik_dwuplaszczowy_og_100_hit.html dokładnie ten chce kupić. chciałbym żeby dało rade zrobić tak, że na wiosnę zakręce kaloryfery, napale jakimiś dechami w piwnicy i bede miał bojler ciepłej wody. sąsiad ma coś podobnego i uważam jest to duża oszczędność pieniędzy. to kup wiekszy zeby po 1 napaleniu starczyło chociaz na 1 dobe wody...moim zdaniem min 150l. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin714 23.01.2009 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2009 Obecnie zastanawiam się nad wyborem kotła co. moc około 15KW 1) Heiztechnik Q HIT PLUS 15 2) Zębiec KWK 16 S ew co polecacie innego? głównie polecają mi piece stalowe, będę grzał 2 piętra po okolo 36-40m każde (moze kiedyś dojdzie strych, ale zanim dojdzie do ocieple dom) potrzebuje kocioł z paleniem góórnym, będe palił głównie weglem i drewnem (mam dużo płyt meblowych)oczywiście nawiew i sterownik (do tego bedzie jeszcze pompa) heiztechnik ma mało gwarancji i nie ma certyfikatu ekologicznego, podobno dobre sterowanie zebiec ma więcej gwaracnji i ma certyfikatu, podobno gorsze sterowanie i cieńsza blacha Może ktoś ma doświadczenie z tymi piecami? który że tak powiem, wytrzyma dłużej? chyba że polecicie coś innego. dzięki za pomoc To mi się podobało. Będzie palił płytą meblową co capi jak cholera i certyfikat ekologiczny na kocioł mu potrzebny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomkrzysiek 23.01.2009 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2009 Dobre!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts