Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Wlasciwie widzieliscie toza duzo powiedziane, bo na zywo to na pewno jej jeszcze nie ma. To najnowszy projekt Horyzontu- siostra Gieni tylko z prostymi schodami :D

http://www.domnahoryzoncie.pl/pl/index.php?s=179&sid=5

Co myslicie o tym domku? Mi sie bardzo podoba. Mam pare zmian, ale to raczej kosmetyka :) No i cena tez super :lol:

Ja tylko w kwestii formalnej. :lol:

Jeszcze nie widziałem projektu, który na elewacji frontowej miał każde okno inne !!! :o :o (poza tymi dwoma małymi). Nie będzie to dobrze wyglądać. O dziwo od ogrodu, w tej kwestii, harmonia.

Poza tym kwestia gustu, przy kominku nie ma jak usiąść. Jak chcesz powiększać dom to lepiej znaleźć inny projekt.

Pozdrawiam.

jestem w stanie zrozumiec kazde inne okno. Po prostu to po lewej jest w kuchni wyzej, zeby mozna bylo blat dac pod oknem. Moze w sypialnie zrobimy mniejsze, zeby bylo takie samo jak w kuchni? Teraz mamy wyzej, bo sypialnie mamy w dawnej kuchni :) Przynajmniej nikt w okna nie zaglada

A z kominkiem to nie wiem jak zrobic zeby bylo lepiej :roll:

czołem.

Ja jak szukałem z żoną projektu chciałem jak najmniej wprowadzić zmian. No i taki prawie ideał znaleźliśmy. Szkoda tylko że była to całkowita nowość i nie wiem czy przypadkiem nie bylismy pierwszymi klientani tego projektu.

Rozmowa na temat tego co proponować Ci jako zmiany jest bez sensu..... choćby z tego powody że ja z żoną uwieliamy skosy na poddaszach i w rachubę wchodził tylko dach cztero-spadowy, a Ty widze masz dwu. I dalej można wymieniac jeszcze długo......

Spoko fajowy domek, rozmieszczenie pomieszczeń jest bardzo odpowiednie i nawet to przejście do garażu jest ok.

Co do kominka to rzeczywiście jest troszeczkę nie forunne to jego miejsce, zwłaszcza jeśli chodzi o usytuowanie komina. Obawiam sie że może być troszkę za mało miejsca w przejściu pomiędzy kominkiem a właśnie wejściem do pomieszczenia, choć przecież nie znam do końca wymiarów. Pocieszające jest to że wybór kominków jest ogromny, zarówno jeśli chodzi o wymiary , kształty szyb i poszczególnych producentów. Zawsze mozna znaleźć jakiś kompromis.

-zapozdrawiam

• 7 months później...
  • 7 months później...
  • 1 month później...
Witam wszystkich czy ktoś z Was zdecydował się na kupno i budowę Madzi? My kupilismy i niebawem ruszamy z budową nie obyło się bez licznych zmian i poprawek Pozdrawiiam

Witam,

ja również ostatnio interesuję się tym projektem ichyba już przy nim zostanę. Czy możesz napisać co zmieniliście? Ja osobiście planuję przesunąć kominek, jak proponowano wyżej, zlikwidować spiżarnię, nieco powiększyć ubikację, poszerzyć dom "w głąb", tak żeby powiększyć nieco dwie sypialnie i salon, dobudować pomieszczenie gospodarcze za garażem, tak żeby było nieco wysunięte poza bryłę budynku, co pozwoli na osłonięcie tarasu od zachodnich wiatrów :) oraz zadaszyć częściowo taras.

Pozdrawiam i życzę powodzenia przy budowie!

• 2 weeks później...

Tam gdzie się ja buduję już stoi kilka gotowych domów (projekt Madzia).

Inwestor ma w swojej ofercie kilka domów w stanie developerskim i można sobie wybrać projekt który nas interesuje i dla nas go wybuduje ...

Największe zainteresowanie ma projekt Madzia ...

Budowane są domy z jednym garażem i lekko "zmodyfikowane".

Modyfikacje nie ukrywajmy są na "korzyść" inwestora , ale także po to aby cena końcowa za dom była by tańsza ...

Modyfikacje jakie wprowadził inwestor:

Kominek na ścianie "kotłowni" (więc zamiast dwóch kominów tak naprawdę jeden (bo ten

Są też zmiany które wprowadzają ludzie (połączenie kuchni ze spiżarką - większa kuchnia) , połączenie malutkiego wc z łazienką (duża łazienka)

Nie ma co ukrywać że część tych zmian wynika z ograniczenia kosztów ;)

Są trzy modyfikacje ? które mnie zasmuciły:

1. sufit z belek drewnianych zamiast sufitu z betonu ... Niby tak samo wytrzymały , ale wolałbym jednak betonowy ...

2. Z drugiej strony domu nie ma już zupełnie daszku ani filarów :(

3. Poddasze mimo że "użytkowe" jest nie użytkowe (brak schodów (jest drabina) , poddasze w stanie surowym ...

No cóż ale dzięki temu dom nie jest aż tak drogi ..

Nam się projekt bardzo spodobał. Prosty a zarazem przemyślany i widać że nie tylko nam bo na nowo budowanym osiedlu już kilka Madzi stoi ;)

Nasza Madzia będzie oddana do końca maja :(

Edytowane przez kaszpir007

• 2 months później...