Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

okna budvar?

Recommended Posts

He He, moi teściowie kupili te okna latem zeszłego roku w Łodzi na Rzgowskiej z szybami energooszczednymi 06 - 6 komorowei jak do tej pory żadnych problemów

Ja tez tam kupie - jak tylko postawimy nasz domek :)

:o :o :o :o

Budvar ze Rzgowskiej sie reklamuje. Zobaczcie sami ten forumowicz nie jest klientem tylko sprzedawcą.

Oto link z allegro.

http://aukcje.nasza-klasa.pl/item877012873.html :roll: :roll: :o

ooo, widze zabko że skoro tak nazekasz, czegoś widocznie bardzo sie boisz... :lol: - u ciebie spadek obrotów i ludzie odchodzą z firmy a klienci nie kupuja bo nie chca przepłacać ?, he he - a budvarowcy tradycyjnie wiedzą jak dopasować sie do rynku w kryzysie, znowu 1:0, wyglada na to że bedą trwać do końca swiata, he he ... :roll:

a tak na marginesie moze gosciu nie skłamał i zeczywiscie tesciowie kupili :) - jezeli tak jest faktycznie, przynajmniej szczery chłopak ... :)

Ciekawa lektura , ciekawa ...

He He, moi teściowie kupili te okna latem zeszłego roku w Łodzi na Rzgowskiej z szybami energooszczednymi 06 - 6 komorowei jak do tej pory żadnych problemów

Ja tez tam kupie - jak tylko postawimy nasz domek :)

:o :o :o :o

Budvar ze Rzgowskiej sie reklamuje. Zobaczcie sami ten forumowicz nie jest klientem tylko sprzedawcą.

Oto link z allegro.

http://aukcje.nasza-klasa.pl/item877012873.html :roll: :roll: :o

ooo, widze zabko że skoro tak nazekasz, czegoś widocznie bardzo sie boisz... :lol: - u ciebie spadek obrotów i ludzie odchodzą z firmy a klienci nie kupuja bo nie chca przepłacać ?, he he - a budvarowcy tradycyjnie wiedzą jak dopasować sie do rynku w kryzysie, znowu 1:0, wyglada na to że bedą trwać do końca swiata, he he ... :roll:

a tak na marginesie moze gosciu nie skłamał i zeczywiscie tesciowie kupili :) - jezeli tak jest faktycznie, przynajmniej szczery chłopak ... :)

Ciekawa lektura , ciekawa ...

Niczego się nie boję bo nie mam żadnego punktu z oknami i nie zamierzam mieć.

Sama naciełam się na tego Pana,który zachowuje się bezczelnie na tym forum szukając sobie klientów. Brzydzę oszustwem i chciałam ostrzec innych. No cóż ale widze że szybko sobie nowe konta zakłada. :-? :wink:

Witam

ja jeszcze nie mam okien ale chodze od punktu do punktu i oglądam i pytam i wyceniam

Wniosek jest niestety taki że bardzo dużo zależy od producenta.

Okna jakie widziałam zrobione na profilu SCHUCO to najgorsze ze wszystkich ale wiem że to wina firmy i napewno od nich okien nie kupie ( wycenili mi okno 800x220cm podzielone na 5 części 3 stałe i system uchylno-suwany na ...5500,00 mnie niestety sama cena nie przekonuje)

Tak więc trzeba poświęcic dużo czasu i pochodzic po punktach

• 4 weeks później...

ODRADZAM OKNA BUDVAR!!!!!!

Nie chcę wypowiadać się na temat ich jakości, bo mam je od 3 miesięcy, więc to za krótko by ocenić je rzetelnie pod tym kątem.

Natomiast BARDZO BARDZO odradzam Budvar ze względu na obsługę, terminowość, słowność.

Zamówiliśmy okna w Łodzi przy ul.Rzgowskiej. Lalusiowaty pan z włosami na żel udziela wszystkim po kolei "wyjątkowych rabatów" - tak samo zostaliśmy potraktowali my, kuzyn, sąsiedzi. Owszem, cena dość atrakcyjna, ale nie nazywajmy w takim razie tego rabatem! Pan potrafi wcisnąć kit, bajeruje i czaruje- zakładam się, że potrafiłby sprzedać piasek na pustyni!

NIE DAJCIE SIĘ ZWIEŚĆ!!!

Termin realizacji zamówienia (okna):

obiecywali: do 3 tyg (Pan Lalusiowaty: "powinny być już po ok 2 tyg")

realizacja nastąpiła.... po 1,5 miesiąca!!

Zrobili, z obróbką ( nie polecam!). Po motażu okien przyszedł do nas zaprzyjaźniony fachowiec i wskazał gdzie są niedoróbki.. - Panowie z Budvaru musieli pojawić się ponownie by poprawić to, co sami zepsuli. Szczęście że mieliśmy kogoś kto nam wskazał co jest nie tak... w przecinym razie pewnie teraz siedzielibyśmy w przeciągu i klęli na okna..

Okna były do domku,więc stanęliśmy przed wymianą parapetów. Ponownie Lalusiowaty Pan zadziałał, a my naiwnie daliśmy się namówić.

Parapety miały się pojawić we wtorek. Jeszcze w poniedziałek dzwoniliśmy do szefa ekipy, czy wszystko aktualne."tak, tak". Uwierzyliśmy.

Wzięłam wolny dzień na wtorek, żeby był ktoś w domu przy instalowaniu parapetów. NIKT SIĘ NIE POJAWIŁ! Pan najpierw nie odebrał mojego telefonu. Za drugim razem po wielu sygnałach odebrał i powiedział, że owszem paraety są ale niektóre z nich są tak porysowane że wstyd przyjeżdzać. Szczerze- nie wierzę w to. Po prostu mieli nas w nosie i umówili na ten dzien inne montaże.

Nie mówię tego bezpodstawnie. Sami będąc w biurze, byliśmy świadkami jak Lalusiowaty Pan z Żelem na Głowie obiecywał ludziom przez telefon terminy, a po odłożeniu słuchawki mówił do nas kumpelsko, że to i tak niemożliwe, bo mają już na ten dzień ustawione po 3-4 montaże, a max. mogą robić 1, może 2.

KŁAMSTWO W ŻYWE OCZY.

Więc pewnie podobnie było z naszymi parapetami....

Na koniec, tylko powiem, że napisaliśmy reklamację do Budvaru. Za nieterminowość (chodizło głównie o parapety, okna mielieśmy im darować) żądaliśmy obniżenia kwoty faktury. Mój dzień wolny z pracy "kosztował", nerwy też....nie mówiąc o niedoróbkach..

Dostalismy odpowiedź na reklamację... po 1.5 miesiąca i naszych licznych telefonach, w których my musieliśmy się dopraszać o to czy rozpatrzyli reklamację i czy możemy im zapłacić (paranoja!)

Jak brzmiała odpowiedż?? Łaskawie zgodzili się.... UMORZYĆ NAM ODSETKI W WYSOKOŚCI 3ZŁ!!!!!!!!!!!!!!

A my zostawiilśmy u nich grube tysiące...

Zostawiam pod rozwagę i życzę bardziej udanych wyborów.

Pozdrawiam,

• 2 months później...

dostałam ofertę na okna Budvar z firmy z Grodziska Maz., profil Trocal, okna Energy line 88+, 6 kom. oferta jest atrakcyjna, ale po przeczytaniu wszystkich opinii mam duże wątpliwości. Czy ktoś kupił te okna ostatnio (w ciągu kilku m-cy) i może rzetelnie zaopiniowac?

Cena montazu tych okien w wykonaniu ekipy z Grodziska Maz. jest o 100% wyższa od konkurencyjnych ofert na inne okna (sam montaż, z obróbkami itp.)

ktos pisał,że kluczem do sukcesu jest montaz, może aby był porzadny, musi sporo kosztowac?

będę wdzięczna za Wasze opinie,

pozdr.

Że też nie trafiłem na post Łodzianki wcześniej.

Rzetelnie opisane. A może mi się tak podoba bo dotyczy mojej konkurencji?

Może gdyby dotyczył mojego znajomego to zanegowałbym niektóre fakty lub obniżył ich rangę? Nie wiem..

A wracając do ostatniego pytania:

jeśli montaż tej firmy jest duuużo droższy, to sprawdź jeszcze innego dealera w Twojej okolicy. Sprawdzenie ceny nie kosytuje (no, może owszem - dodaje pracy tej sprawdzanej firmie) ale pozwoli to Ci się upewnić, że ofertą którą rozważasz jest niezła.

Cena nie zawsze odzwierciedla jakość - jeśli trafisz na takiego Pana z Żelem na Głowie... (piękne określenie :-)

• 3 months później...

Witam

mam pytanie czy ktoś z forumowiczów wie coś więcej na temat firmy Kobud z Radomska. Okna na profilu Rehau okucia Winkhaus, w salonie wyglądały solidnie i ładnie. Natomiast nigdzie nie mogę znaleźć opinii na temat samej firmy. Może ktoś korzystał z jej usług i może się wypowiedzieć na temat fachowości, terminowości itp. Z góry dziękuję za wszystkie odp. Pozdrawiam

Lena

• 3 years później...