dorcha 19.01.2009 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2009 Witam Tydzień temu zamontowano mi bramę firmy Novoferm. Brama jest OK, ale mam problem z jej zamknięciem, chodzi o zamknięcie kluczykiem (na razie nie mam napędu). Panowie montujący od poczatku mieli problem z zamontowaniem zamka, wymieniali go na inny. W końcu jakoś udało im się zamknąć, ale jak widać nie na długo. W praktyce wygląda to tak, że wykonuję wszystkie czynności jak przy zamykaniu i gdy sprawdzając podnoszę ją (powinna być zamknięta), brama "idzie do góry". Jeżeli macie taką bramę to poproszę o zdjęcia jak jest zamknięcie u Was zrobione. Może ja mam źle zamontowany ten zamek. PozdrawiamDorota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorcha 19.01.2009 14:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2009 To zdjęcia naszego zamknięcia. http://images43.fotosik.pl/50/aa0c962bd203f3cem.jpg http://images49.fotosik.pl/51/ca9ad1acb9044fdemed.jpg http://images44.fotosik.pl/51/7f8af1ebf0fc6755m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ricardus 19.01.2009 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2009 Mam taką bramę i na razie nie mam takiego problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorcha 19.01.2009 15:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2009 A czy możesz wrzucić zdjęcia zamka od strony garażu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FITTER 19.01.2009 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2009 A nie lepiej zadzwonić do firmy która montowała ???Brama zamontowana tydzień temu świeżo na GWARANCJI po co ingerowac i TRACIC GWARANCJĘ. ŁACHY NIE ROBIĄ NIECH RUSZA TYŁKI I POPRAWIAJĄ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorcha 19.01.2009 17:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2009 Fitter Nie wiem jak długo firma montuje te bramy bo sami mieli problem z założeniem zamka, dlatego proszę o zdjęcia jak to jest u Was zamontowane. U mnie zamek przykręcony jest do panela wypełnionego pianką. Zauważyłam, że wkręty mechanizmu zamka swobodnie się kręcą, a pianka wg mnie nie jest na tyle stabilnym materiałem aby mogło to być sztywno i trwale założone. PozdrawiamDorota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ricardus 19.01.2009 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2009 Moge dać zdjęcia ale dopiero w przyszłym tygodniu. A faktycznie jak jest na gwarancji to dzwoń i niech naprawiają . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorcha 19.01.2009 17:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2009 Już się umówiłam na poprawkę, ale mimo wszystko chcę widzieć ten mechanizm od środka bo jak pisałam wyżej nie do końca ufam mojej ekipie od bramy. Aha Plastik(w miejscu zamka), odkleił się od pianki wypełniającej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FITTER 19.01.2009 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2009 twoja ekipa ma tak wszystko poprawić żeby grało i chuczało zdjęcia ładnie wyglądają w albumie na żywo ma być ok . Nie wiem co to za firma to robiła ale współczuję.Motać się z zamkiem to co to ich pierwszy montaż ????????????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorcha 19.01.2009 18:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2009 Fitter Skoro jesteś specjalistą od bram, to napisz czy wg Ciebie wszystko jest ok (przynajmniej na tyle na ile widać na zdjęciach). Dorota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FITTER 20.01.2009 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 słuchaj. czy zapłaciłaś za drzwi garażowe 100 % kwoty wiedząc że nie działaja poprawnie.Moja jedyna rada na gwarancji nie grzebiemy bo trafisz na cwaniaka i jak tylko stwierdzi ingerencje pozbawi cie tej gwarancji w 5 sekund nie ma litości pozbędą się problemu. Dobra rada cisnąć firme do przyjazdu i do poprawki no chyba że robili na czarno i niepotrzebnie się wypowiadam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts