Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Problem z bramą NOVOFERM - zdjęcia

dorcha

Recommended Posts

Witam

Tydzień temu zamontowano mi bramę firmy Novoferm. Brama jest OK, ale mam problem z jej zamknięciem, chodzi o zamknięcie kluczykiem (na razie nie mam napędu). Panowie montujący od poczatku mieli problem z zamontowaniem zamka, wymieniali go na inny. W końcu jakoś udało im się zamknąć, ale jak widać nie na długo.

W praktyce wygląda to tak, że wykonuję wszystkie czynności jak przy zamykaniu i gdy sprawdzając podnoszę ją (powinna być zamknięta), brama "idzie do góry".

Jeżeli macie taką bramę to poproszę o zdjęcia jak jest zamknięcie u Was zrobione. Może ja mam źle zamontowany ten zamek.

Pozdrawiam

Dorota

Fitter

Nie wiem jak długo firma montuje te bramy bo sami mieli problem z założeniem zamka, dlatego proszę o zdjęcia jak to jest u Was zamontowane.

U mnie zamek przykręcony jest do panela wypełnionego pianką. Zauważyłam, że wkręty mechanizmu zamka swobodnie się kręcą, a pianka wg mnie nie jest na tyle stabilnym materiałem aby mogło to być sztywno i trwale założone.

Pozdrawiam

Dorota

słuchaj.

czy zapłaciłaś za drzwi garażowe 100 % kwoty wiedząc że nie działaja poprawnie.Moja jedyna rada na gwarancji nie grzebiemy bo trafisz na cwaniaka i jak tylko stwierdzi ingerencje pozbawi cie tej gwarancji w 5 sekund :cry: nie ma litości pozbędą się problemu.

Dobra rada cisnąć firme do przyjazdu i do poprawki no chyba że robili na czarno i niepotrzebnie się wypowiadam :)