krzychu11 19.01.2009 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2009 Witam,czy ktoś zastosował kolejność jak w temacie?Planuję robić wylewki z maszynowo - zastanawiam się czy wilgoć nie zaszkodzi wełnie i płytom gipsowym.Jak sądzicie? krzychu11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miki79 19.01.2009 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2009 ja tak zrobilem ale wczesniej zagruntuj plyty zeby nie wchlanialy gdy wylewka bedzie schla i musisz dorze wietrzyc i palic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 19.01.2009 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2009 mroźne powietrze jest suche, a przy wylewkach np. z miksokręta wody wiele nie ma,ogrzewać, wentylować (wietrzyć) a żadnej biedy nie będzie, przykręcone płyty już tak nie zapracują, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzychu11 19.01.2009 18:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2009 mroźne powietrze jest suche, a przy wylewkach np. z miksokręta wody wiele nie ma, ogrzewać, wentylować (wietrzyć) a żadnej biedy nie będzie, przykręcone płyty już tak nie zapracują, No tego mroźnego powietrza to się właśnie boję - z tąd pomysł z poddaszem przed wylewkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bier nat 21.01.2009 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2009 Jeśli masz dom nieogrzewany to może być bieda, gdy na płytach osadzi się wilgoć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 21.01.2009 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2009 Może zakończ na folii paroizolacyjnej a płyty połóż jak już wylewki wyschną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarzyQ 21.01.2009 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2009 dokladnie, ja tez tak robie czyli koncze folia i wale tynki i wylewki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
btx 21.01.2009 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2009 ja najpierw położyłem wełnę a potem panowie zaczęli kłaść tynki. Płyt i folii jeszcze nie mam. I tak niech sobie schnie z miesiąc Trzeba dobrze wietrzyć i ile się da grzać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 22.01.2009 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2009 ja najpierw położyłem wełnę a potem panowie zaczęli kłaść tynki. Płyt i folii jeszcze nie mam. I tak niech sobie schnie z miesiąc Trzeba dobrze wietrzyć i ile się da grzaćNie boisz się, że wilgoć z tynków wejdzie Ci w wełnę, a ta może schnąć potem dłużej aniżeli miesiąc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 22.01.2009 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2009 ja najpierw położyłem wełnę a potem panowie zaczęli kłaść tynki. Płyt i folii jeszcze nie mam. I tak niech sobie schnie z miesiąc Trzeba dobrze wietrzyć i ile się da grzaćNie boisz się, że wilgoć z tynków wejdzie Ci w wełnę, a ta może schnąć potem dłużej aniżeli miesiąc? Jeśli wentylacja będzie zapewniona to wełna schnie bardzo szybko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 22.01.2009 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2009 Ja robiłam latem - wełna, folia płyty. Potem tynki cem-wap. Wietrzenie non stop, pięknie schło. Potem długo, długo nic. Potem wylewka z miksokreta i jednocześnie gładzie. Dodam, że same mury schły 3,5 m-ca. Okna dopiero po wyschnięciu murów. Nie mam żadnej wilgoci ani nad ani pod ani w. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 23.01.2009 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2009 ja najpierw położyłem wełnę a potem panowie zaczęli kłaść tynki. Płyt i folii jeszcze nie mam. I tak niech sobie schnie z miesiąc Trzeba dobrze wietrzyć i ile się da grzaćNie boisz się, że wilgoć z tynków wejdzie Ci w wełnę, a ta może schnąć potem dłużej aniżeli miesiąc? Jeśli wentylacja będzie zapewniona to wełna schnie bardzo szybko. welna jest paroprzepuszczalna nic w nia nie wejdzie. co do samej roboty. ocielplic miedzy krokwiami lac. plyt nie klasc bo aura ... Tak dobrze to nie ma. Para przez wełnę przejdzie oczywiście bez szkód, ale jeśli później się skropi, co jest bardzo realne to będzie kapało na wełnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts