TomekM 02.04.2002 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2002 Z czego budowaliście / budujecie komin w swoich domach. Czy standardowo z cegieł, czy stosujecie gotowe systemy kominowe?Jaki wkład do komina (spalinowy-gaz) jest lepszy - ceramika czy stal? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Metal 03.04.2002 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2002 Ja zastosowałem gotowe systemy Schiedel, zarówno do komina spalinowego (kominek) jak kominów wentylacyjnych. Wyszło trochę drożej niż u sąsiadów z cegłą, ale dużo bardziej "kulturalnie" i ubyło mi mniej miejsca. Szczególnie chwalili murarze.Co do wkładu spalinowego na gaz - zdecydowałem się na kocioł z zamkniętą komorą spalania i przewód spalinowo-powietrzny wyprowadzę przez ścianę, lub w najniższym miejscu przez dach. Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 07.04.2002 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2002 Ja kupiłem coś podobnego do tego co proponuje schidel ale nieco tańsze, czeskie. Nie wyglądają na gorsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekM 08.04.2002 06:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2002 Anonimowy - mozesz podać jakies namiary? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wob 08.04.2002 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2002 Tomku jakbyś gdzieś dorwał ostatni nr miesiecznika Bydujemy dom ( http://www.budujemydom.pl ). Jest tam raport o kominach i nie tylko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 15.04.2002 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2002 Tomku to ja (anonomowy) kupiłem w Krakowie na stałej wystawie budownictwa na ul. Klimeckiego 14 ma swoje stoisko firma Scandinawia, która handluje skandynawskimi kominkami - 12-652-77-24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 26.04.2002 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2002 On 2002-04-08 08:53, TomekM wrote: Anonimowy - mozesz podać jakies namiary? Tomku a pomyśl o kominach z zapelu http://www.zapel.com.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekM 26.04.2002 07:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2002 Dzięki za odpowiedzi. Kupiłem ceramiczne kształtki (szkliwione) do budowy kominów i pustaki wentylacyjne ze zwykłej ceramiki. Pustaki spalinowe do komina na gaz owinę wełną mineralną i kominy jak malowane. Całość kominów:1 x spalinowy na gaz (140x140) + 5 x wentylacja (7 m wysokości)2 x spalinowy do kominka (200x200) + 1 x wentylacja (6 m wys.)wyszła mine <1500 PLN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts