izydar 19.01.2009 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2009 Witam.Wiem że wybór kotła ma zasadnicze znaczenie - kondensacyjny na 100%ALE... Planuję wykonać na parterze ogrzewanie podłogowe z wyjątkiem kotłowni (łazienka, kuchnia, hol, salon) - ok. 75 m.kw.Na piętrze chcę ogrzewanie grzejnikowe + wspomagająco podłogówka w łazience. W związku z tym:1 obieg z mieszaczem na parterze2 obieg "zwykły" na piętrzeCZY KTOŚ POTRAFI MI WYTŁUMACZYĆ JAK TYM STEROWAĆ?Jeżeli chodzi o podłogówkę to można dać na rozdzielaczu siłownik + termostat w pomieszczeniu. W przypadku kuchni i łazienki można dać termostat na powrocie (mało sympatyczne ale czy skuteczne?)Co z ogrzewaniem na piętrze?CEL ZASADNICZY?Salon użytkujemy od 15-22Sypialnia 22-6Sypialnie dzieci 15-22 22-6 (niższa temp. w nocy)Łazienka głównie 6-8 i 18-22JAK TO POŻENIĆ ŻEBY NIE GRZAĆ JAK NIE POTRZEBA?CZY ŁĄCZYĆ TO Z POGODÓWKĄ? JEŻELI KTOŚ POTRAFI MI TO WYTŁUMACZYĆ JAK TRZEBA TO BĘDĘ WDZIĘCZNY BO GOŚĆ CO SPRZEDAJE VIESSMANA W MOJEJ OKOLICY TO TYLKO PRAKTYKA, ŻADNYCH TEORII NIE UZNAJE?????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogus33 19.01.2009 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2009 witam! takie rzeczy to tylko w erze! (nie mogłem się powstrzymać) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izydar 20.01.2009 18:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 Nie będę tego komentował - poniżej poziomu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts