frykow 19.01.2009 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2009 Normalnie, przed przyklejeniem glazury, ścianę się gruntuje. Ale mam wątpliwość czy trzeba gruntować ścianę wykonaną z impregnowanych (a więc w zasadzie już zagruntowanych) płyt KG? W karcie produktu Ceresit CM16 pisze aby gruntować m.in. nieimpregnowane płyty. Więc wnioskuję, że impregnowanych już nie gruntujemy, czy tak? PS. A co z powierzchniami pokrytymi folią w płynie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BigPiotr 20.01.2009 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 Normalnie, przed przyklejeniem glazury, ścianę się gruntuje. Ale mam wątpliwość czy trzeba gruntować ...? Przykleisz i nic nie spadnie. U mnie w łazience wisi już 7 lat (nie gruntowane). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 21.01.2009 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2009 jeśli płyty są silnie zapylone (od szlifowania skosów, sufitu czy czego tam jeszcze ....), wtedy warto je chlapnąć gruntem, to je zmyje i zwiąże powierzchniowo ....w przeciwnym przypadku nie ma potrzeby, płyty w miejscach narażonych na bezpośrednie działanie wody warto "zafoliować", uprzednio gruntując (patrz wyżej), Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszko 22.01.2009 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2009 Co ci szkodzi zagruntować, unigrund drogi nie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 22.01.2009 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2009 Nasze zielone były gruntowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 22.01.2009 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2009 a czy kładąc kafelki na folię w płynie mam stosować jakiś specjalny klej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 22.01.2009 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2009 a czy kładąc kafelki na folię w płynie mam stosować jakiś specjalny klej? Nie ze wzgledu na folie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 22.01.2009 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2009 Polecam lekture startując chociażby z tego miejscahttp://www.ceresit.pl/u235/navi/31889 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 22.01.2009 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2009 My dawaliśmy elastyczny - Kerrakol Flex, bo płytki dość wielkie były i ciężkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VIP Jacek 22.01.2009 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2009 Co ci szkodzi zagruntować, unigrund drogi nie jest. no własnie. u mnie glazurnik gruntował unigruntem Atlasa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misha81 10.12.2009 23:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2009 Witam, podbijam wątek bo pytanie mnie interesuje a opinie sprzeczne... Np. w karcie gruntu CT17 (akurat taki używałem) jest napisane, że "Jest on odpowiedni także do gruntowania płyt wiórowych i nie impregnowanych płyt gipsowo-kartonowych." Czyli ja to rozumiem, że gruntować nie trzeba. Na zielone płyty będę kładł gładź C45 oraz płytki. Gruntować czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 11.12.2009 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2009 Witam, podbijam wątek bo pytanie mnie interesuje a opinie sprzeczne... Np. w karcie gruntu CT17 (akurat taki używałem) jest napisane, że "Jest on odpowiedni także do gruntowania płyt wiórowych i nie impregnowanych płyt gipsowo-kartonowych." Czyli ja to rozumiem, że gruntować nie trzeba. Na zielone płyty będę kładł gładź C45 oraz płytki. Gruntować czy nie? Plyty gki i gkfi przed wykonczeniem okladzinami typu kafle zagruntowac wykonac hydroizolacje przejsc instalacyjnych, narozy i stref "mokrych" tj. wszelkie plaszczyzny scian gdzie wystapic moze woda na okladzinie - wanny, brodziki, umywalki, sedesy itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts