bombel79 20.01.2009 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 Witam wszystkich! Wlasnie stanalem przed wyborem (na razie papierowym - projektowym) szambo jedno czy dwukomorowe? W moim przypadku scieki nie beda odprowadzane osobno (nie bedzie podzialu na scieki "czarne" i "szare" - wszystko do szamba pojdzie 1 rura).W zwiazku z tym zastanawiam sie nad sensownoscia zakupu szmba dwukomorowego? Bo, znajac zycie (rozeznania rynku) szambo dwukomorowe jest drozsze i lacznik pomiedzy komorami jest narazony na zapchanie sie (chyba). Jak widzicie w tej sprawie jestem jeszcze zielony, wiec BARDZO prosze o pomoc i porade. PSszukalem szukalem, i nie moglem znalesc watku o tej tematyce, albo jestem gapa, albo wyszukiwarka ma dzis zly dzien... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia138 20.01.2009 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 a to zalezy co masz zamiar robic ze sciekami. Jesli "oczyszczac" wspomagajac sie bakteriami i np. rozprowadzac juz oczyszczone na dzialce, lepszym rozwiazaniem jest szambo dwukomorowe poniewaz scieki w tym drugim zbiorniku powinny byc czystsze; zreszta poczytaj troche o tzw. biologicznych oczyszczalniach sciekow. Jesli zamierzasz regularnie wzywac szambiare - jednokomorowe wystarczy w zupelnosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 20.01.2009 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 Szambo to nie oczyszczalnia, wiec wystarczy jednokomorowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarekKRK45 20.01.2009 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 no właśnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zezo 20.01.2009 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 Ekspertem nie jestem ale nie wiem czy przepisy dopuszczają jednokomorowe szamba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts