Aga75 27.10.2003 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2003 Witam wszystkich Forumowiczów! To mój pierwszy post i mam pytanie czy ktoś z Was ma ogrzewanie w domu za pomocą pompy ciplnej? Dostałam właśnie wstępną wycenę i okazuje się że koszt takiego systemu to około 23 tys za pompę, okolo 4 tys za dwie studnie i 80zl za m2 ogrzewania podlogowego. W sumie duzo. Dlatego wątpliwość czy to się opłaca? Proszę o Wasze opinie jeśli ktoś korzystał z takiego ogrzewania? Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 27.10.2003 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2003 A jaki duży dom i jakiej wielkości wydatki energetyczne planujesz? Bez tych danych nie da się sporządzić kalkulacji! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga75 27.10.2003 14:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2003 Planuję dość duży dom - około 250 m2. A wydatków to jeszcze nie szacowałam - właśnie dlatego sie zastanawiam nad tą opcją. znajomi robili wycenę kosztów eksplowatacji pompy dla podobnego domu i wyszlo im że koszt miesięczny prądu do zasilania pompy to okolo 600 zł. Trochę mnie to zdziwilo bo myślę że ogrzewanie gazowe (rozwazam jako alternatywę) też wyjdzie podobnie a koszt wykonania znacznie niższy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 27.10.2003 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2003 dolacz do naszej grupy "pompy cieplne w ogrzewaniu domow jednorodzinnych" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga75 27.10.2003 15:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2003 dzięki - już się tam przenoszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts