Gość elutek 21.01.2009 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2009 Przepraszam,dwa słowa nie na temat;Elutek-Ty znowu w samej koszuli ściągnąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
galka 21.01.2009 18:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2009 Z innego wątku pamiętam że miałaś już nie siedzieć na tej wycieraczce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzik.78 21.01.2009 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2009 Przepraszam,dwa słowa nie na temat;Elutek-Ty znowu w samej koszuli ściągnąć? taka smutna jesteś w tej koszuli. Wszystko ok u Ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 21.01.2009 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2009 http://gotowanie.onet.pl/30279,0,1,parowki_w_ciescie_francuskim,ksiazka_przepis.html to też warto wypróbować - szybko się robi i smaczne Potwierdzam, robilam to kilka razy i smakuje bardzo, a robi sie ekspresowo. Berlinki i ciasto francuskie zawsze mam zamrozone, wiec dla gosci jak znalazl. Elutek wlasnie pieklam biszkopt z Twojego przepisu na sobote, wyszedl wysokasny na prostokatnej blaszce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 22.01.2009 05:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2009 Z innego wątku pamiętam że miałaś już nie siedzieć na tej wycieraczce a, jakoś tak się przyzwyczaiłam do tej biduli... /wycieraczka? myślałam, że to zardzewiały łańcuch / andzik - u mnie super dobrze, dzięki magpie - też zawsze mam zamrożone parówki, ciasto francuskie i ser od niedawna też kupuję co jakiś czas 1 kg pieczarek, obieram, kroję, lekko podsmażam i pakuję kilka porcyjek w woreczki do zamrażalnika - przydaje się gratuluję biszkoptu - z czym będzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adrianek9999 22.01.2009 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2009 Kiełbasa z mikroweli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 22.01.2009 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2009 Elutek z pieczarkami robie tak samo, jak nam sie zachce zapiekanek albo do kotletow na farsz potrzebuje to sa od reki (sera w zamrazalniku tez u mnie dostatek i zoltego i bialego). Ja w ogoel jestem maniaczka mrozenia wszystkiego chyba dlatego ze pozno wracam z pracy i jak by mi czegos zabraklo wieczorem albo w niedziele to chyba bym sie wsciekla i wyzyla na domownikach . Biszkopt bedzie tradycyjnie z musem truskawkowym i kremowka, bo syn o innym nie chce slyszec (mam nadzieje, ze w koncu mu sie znudza te truskawki, bo chetnie juz bym zjadla biszkopt ptasim mleczkiem albo z kremem budyniowym albo z sernikiem na zimno). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 22.01.2009 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2009 Matko, to ser można mrozić? I twaróg też?? I jak to wygląda po rozmrożeniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 22.01.2009 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2009 Ser zolty mroze glownie po to aby miec do starcia na zapiekanke, pizze - nic sie nie dzieje z nim przez zamrozenie.Bialy po odmrozeniu kruszy sie ale robie wtedy twarog albo na sernik lub farsz do pierogow czy nalesnikow. Obydwa smakuja po odmrozeniu tak jak i przed zamrozenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arcobaleno 22.01.2009 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2009 Szybka i pyyszna sałatka: - szynka w kostkę - puszka ananasów w kostkę - seler ze słoika przepłukany (można trochę pokroić bo jest za długi i sie ciągnie ) - puszka fasoli czerownej - majonez, sól, pieprz... i gotowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 22.01.2009 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2009 Szybka i pyyszna sałatka: - szynka w kostkę - puszka ananasów w kostkę - seler ze słoika przepłukany (można trochę pokroić bo jest za długi i sie ciągnie ) - puszka fasoli czerownej - majonez, sól, pieprz... i gotowe Ja robię podobną, mam też drugą inną wersję: Szynka w paseczki, ser na tarce, puszka kukurydzy, papryka w kosteczkę, 4 jajka w kosteczkę (przez krateczkę do krojenia sałatek), cebula raczej drobno. Do tego majonez. Ja uwielbiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 22.01.2009 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2009 nastka79 salatke zrobie, bo przepis ciekawy ale napisz czy papryka swieza i prosze bardzo o podanie proporcji skladnikow, bo ja tak na oko to boje sie robic jak nie znam przepisu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 22.01.2009 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2009 nastka79 salatke zrobie, bo przepis ciekawy ale napisz czy papryka swieza i prosze bardzo o podanie proporcji skladnikow, bo ja tak na oko to boje sie robic jak nie znam przepisu. Papryka 1 świeża, szynki kupuję zawsze ok. 30 dkg konserwowej, sera też między 30 a 40 dkg. Kukurydzy 1 puszka, 4 jajka gotowane, cebula mniejsza 1 szt. lub połówka dużej. No a majonezu to już na oko - ciężko powiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 22.01.2009 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2009 Dzieki serdeczne, ja zrobie z polowy skladnikow, bo z opisu widze, ze duzo wychodzi tej salatki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 22.01.2009 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2009 Dzieki serdeczne, ja zrobie z polowy skladnikow, bo z opisu widze, ze duzo wychodzi tej salatki. No dosyć dużo, ale ja zawsze robię z całości, bo wtedy zużywam całą puszkę kukurydzy i nie mam problemu co zrobić z drugą połową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 22.01.2009 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2009 Szynka ze szparagami.Szynka dowolna (surowa czy gotowania) zawsze w lodówce nawet w chilwach przeciągu coś jest. Szparagi w słoikach własnej roboty w spiżarni (mam po sąsiedzku szparagarnie).Zrolować i gotowe. Można szynke napchac dowolnym serem typu kanapkowy, lub pastą jajeczna (jajka na twardo + cebuka + majonez). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 22.01.2009 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2009 Salatka:-50 dkg fileta z kurczaka pokroic w kostke i przesmazyc, na koncu sol+pieprz, przelozyc do miski i posmarowac cienko majonezem-na to 5-6 ogorkow konserwowych pokrojonych w plasterki-1 maly por chwile sparzyc we wrzatku i pokroic w krazki cienkie, pozmarowac majonezem-1 puszka kukurydzy, na to keczup-na wierzch kapusta pekinska wymieszana z sosem koperkowo-ziolowym z knora (jak kapusta duza to daje polowke), kapuste najlepiej wymieszac z sosem i polozyc na wszystko przed podaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 22.01.2009 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2009 Salatka: -50 dkg fileta z kurczaka pokroic w kostke i przesmazyc, na koncu sol+pieprz, przelozyc do miski i posmarowac cienko majonezem -na to 5-6 ogorkow konserwowych pokrojonych w plasterki -1 maly por chwile sparzyc we wrzatku i pokroic w krazki cienkie, pozmarowac majonezem -1 puszka kukurydzy, na to keczup -na wierzch kapusta pekinska wymieszana z sosem koperkowo-ziolowym z knora (jak kapusta duza to daje polowke), kapuste najlepiej wymieszac z sosem i polozyc na wszystko przed podaniem. Podobna do sałatki gyros, ale trochę inna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 22.01.2009 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2009 Podobna jest do gyrosa ale smak ma zupelnie inny, bo gyros to juz nam sie przejadl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 22.01.2009 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2009 Moje dwie szybkie sałatki: 1. słoik selera konserwowego (można pokroić bo jest za długi), puszka tuńczyka, puszka groszku, majonez, sól i pieprz do smaku. 2.puszka czerwonej fasoli,puszka białej fasoli,puszka kukurydzy,puszka ananasów (pokroić na mniejsze kawałki)4 - 5 jajek pokrojonych w kostkę,1 czerwona świeża papryka majonez, sól i pieprz do smaku można dodać do tego szynkę pokrojoną w kostkę jak ktoś lubi ale bez niej sałatka też jest dobra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.