anetatomek 20.01.2009 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 Mam do Was pytanie tak właściwie to nawet nie wiem jak prawidłowo powinno brzmieć to pytanie ale mam nadzieje ze ktoś mnie zrozumie:)budujemy dom z użytkowym poddaszem chcemy wylac strop na poddaszu -betonowy sufit , moje pytanie czym to ocieplaliscie podpowiedzieli nam ze na wylany beton kładzie sie 5cm styropian i to jeszcze sie zaciera, podobno szkoda kłaść waty zbyt kosztowne a efekt taki sam co przy styropianie co sadzicie?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lenart 20.01.2009 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 betonowy sufit - nazywany na forum trumną - trzeba poszukaćmam takia po zacierać jeszcze ?5 cm - trochę mało co ?U mnie - po wylanym stropie - ( w skrócie) krokwie i blacha.planuję na skosach, pomiędzy krokwie (od 18 do 25 cm) włożyć płyty i dosypać granulat styropianowy na szczelno. Na wierzchu (nie na skosach)dam trochę granulatu i płyty na 20 cm.Wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogus33 20.01.2009 23:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 witam! mam taki strop, z tym że u mnie jest 12cm styropianu (2x6 na zakładkę), klej, siatka, klej. sądzę że 5 cm docieplenia to mało.pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetatomek 21.01.2009 12:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2009 dziekuje za podpowiedzi witam! mam taki strop, z tym że u mnie jest 12cm styropianu (2x6 na zakładkę), klej, siatka, klej. sądzę że 5 cm docieplenia to mało. pozdro czyli na wylany strop kladliscie klej siatke styropian i klej? i sprawdza sie taki system ocieplenia? a czym macie przykryty dom u nas ma byc dachowka a ocieplal ktos taki strop welna? pozdrawaiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 21.01.2009 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2009 Zajrzyj do dziennika Ged'a - On ma 'trumnę' i szczegółowe opisy poparte zdjęciami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogus33 21.01.2009 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2009 aneta&tomek! witam! nie tak; na wylany strop daliśmy styropian na "plackach" a na styropian klej, siatka, klej. na to wszystko unigrunt. dach kryty blachodachówką. nie mamy folii pod nią.pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetatomek 26.01.2009 11:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 dziekuje za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts