Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

drewniane belki ozdobne

akromaniak

Recommended Posts

Witam

Chciałem jedno z moich pomieszczeń w piwnicy ucharakteryzować na styl starej karczmy, ale potrzebuje kilku surowych belek drewnianych (okrągłe belki z wystającymi sękami).

Czy ktoś z szanownych forumowiczów wie gdzie można dostać coś takiego w okolicy Warszawy albo pod jakim hasłem ewentualnie szukać w internecie?

Pozdrawiam

p.s. przepraszam jeżeli post zamieściłem w złym dziale

... Czy ktoś z szanownych forumowiczów wie gdzie można dostać coś takiego w okolicy Warszawy ...

kombinuj w okolicach puszczy kampinoskiej i na obrzeżach puszczy ...

podsucha moze i dostaniesz ...

ale pełnowartosciowego klocka nie liczyłbym, ze Ci ktoś da

Jeśli nie muszą być naturalne i okrągłe - to widziałem całkiem niezłe styropiany, od razu wyglądające na wiekowe belki, całkiem nieźle się prezentowały. Drewniane okrąglaki widywałem na składach w różnym rozmiarze ale tylko na gładko zrobione. Sękate to raczej na indywidualne zamówienie jeśli mają być do tego wysuszone...

• 5 months później...
  • 11 years później...

Odgrzebuję stary temat, ale chciałbym wypowiedzieć się na temat współpracy z firmą http://www.belkownia.pl

Zamówiłem u nich belki ozdobne do salonu - profil C i profil L - dobry, szybki kontakt z panem Sebastianem, przystępne ceny, dobra jakość wykonania, elementy montażowe gratis. Transport na plac budowy. Polecam. Poniżej fotki z realizacji:

IMG_20200724_134712.jpg

IMG_20200724_134636.jpg

IMG_20200724_134535.jpg

• 3 weeks później...
Zamawiałem właśnie belki 12x12.

Profil "U"12x12x410 sztuk 4 i profil "L"12×12×410 sztuk 2. Kolor olej, sosna, szczotkowana.

Cena 1950 brutto, wychodzi jakieś 80 zł za mb.

Dzięki za odpowiedź.

Ja belki zamawiam w składzie drewna, BSH 120x240mm w cenie 102,- zł./mb

Cztery belki w salonie z wypełnieniem sufitem z karton-gipsu.

Pozdrawiam

Cezary