szlifierka kątowa 22.01.2009 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2009 mopem przelatuje a jak mi sie chce to scierka na kolanach a plyn to plyn do paneli betterware - nie zostawia mi smug - uzywam go bo wczesniej uzywalam sidoluxa i mialam taka powloke jak skorupe na panelach http://images33.fotosik.pl/447/1d05175c91f52ddam.jpg płyn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 22.01.2009 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2009 Jak mylam podlogi w obecnym domku to mopem zoltym trwalo to okolo 70 minut, a tym plaski 25 minut, wiec warto wydac te kase dla zaoszczedzonego czasu. Ja sie prawie rok czailam na wiadro i mopa, bo szkoda kasy mi bylo, kupowalam na allegro od razu z zapasowym wkladem, wiec cena byla dobra. Kafle myje tez ajaxem dolewanym do wody, meble tez wszystkie tym plynem. teraz uzywam waniliowego w kolorze turkusowym i jak podlogi i meble tym poprzecieram to pachnie 2 dni. Kazdy kto wchodzi z obcych pyta czym wypsikalam, ze tak pachnie. Ajaxy mialam juz chyba wszystkie kolory ale nr 1 jest turkusowy, a potem czerwony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia.a 22.01.2009 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2009 Kurcze drogie te mopy.... Mam mieszkanie 50 m2. Kusi mnie ten płaski mop, ale ta cena.... Dziewczyny, a duża jest różnica między płaskim mopem Viledy a zwykłym, niefirmowym mopem płaskim? Tyle, że ja nigdzie nie widziałam wiaderka do płaskiego mopa z innej firmy niz Vileda, nawet na allegro nie ma... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 22.01.2009 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2009 Do mopa plaskiego musi byc wiadro orginalne, do paskow zwykle za 8 zl sie nadaje.Jesli masz mieszkanie 50 m to kup sobie paski, w zupelnosci Ci wystarcza, ja w mieszkaniu 55 m tez uzuwalam paski, a w domu mam trzy razy taki metraz prawie do mycia, wiec kupilam plaski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia.a 22.01.2009 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2009 Może masz racje...Czy wkłady z Viledy pasują tylko do kijów tej firmy? Czy wystarczy, ze kupie tylko wkład i użyje mojego starego kija?Szkoda, ze inne, tańsze firmy, produkujące płaskie mopy nie mają równiez w swojej ofercie wiader z wyciskaczem do takich mopów... Ohh bardzo chciałabym tego mopa co ty masz, ale ta cena jest okropna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 22.01.2009 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2009 Kij musisz miec orginalny viledy, inne nie pasuja na pewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juniorka 22.01.2009 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2009 U nas myjemy panele mopem (właśnie tym płaskim Viledy) i płynem do podłóg (niefirmowym ). Z panelami nic się nie dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madd 22.01.2009 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2009 A ja myje sciera nalozona na miotle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 22.01.2009 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2009 A ja myje sciera nalozona na miotle A co, tradycję trza podtrzymywać. Chyba ja też z mopa na tą szczotę ze ścierą się przerzucę, w końcu na wieś się wyprowadziłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ineso 23.01.2009 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2009 Ja szmatą i Sidoluxem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarzannaPG 24.01.2009 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2009 Też ściera na miotle Do tego woda z octem. Brak jakichkolwiek smug! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia.a 24.01.2009 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2009 dziewczyny, słyszałam że płaskie mopy Viledy pozostawiają smugi na podłodze i nie da się ich dobrze wycisnąć? Czy to prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 24.01.2009 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2009 Wyciska sie dobrze plaski mop, a co do smug to jak masz ciemne panele i mujesz pierwsze pomieszczenie jest ok ale jak juz ta sama woda myjesz ciemne panele w kolejnym to sa smugi u mnie. Ja na szczescie mam ciemne panele tylko w jednym pokoju i zawsze od niego zaczynam mycie zeby miec czysta wode, wtedy nie ma smug. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia.a 26.01.2009 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 ach, już sama nie wiem, ktory wybrać dziewczyny, a może wiecie gdzie te mopy viledy Ultramax są najtańsze? bo z tego co widze, to raczej ceny wszedzie sa na tym samym poziomie... Czy orientujecie sie w jakiej cenie brutto bez promocji jest mop+wiadro Viledy w makro cash? i czy do tego mopa pasuje jakiś tani nieorrginalny wkład, aby myć nim np. klatke schodową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 26.01.2009 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 Najtaniej na allegro.Do kija viledy inny tani mop nie pasuje, ja mam tani mop+drewniany kij i tym myje garaz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia.a 26.01.2009 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 dziewczyny, do dzisiaj jest promocja w makro na ten mop. Niestety dzisiaj nie moge jechać do makro Nie orientujecie się jaka jest cena w Makro Cash poza promocją? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bioork 26.01.2009 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 ja w tej chwili też mam panele w mieszkaniu ok. 50m.do paneli używam płynu pronto itp. + nabłyszczacza a myję mopem z gąbką ale nie taką , która jak wyschnie to jest twarda jak kamień bo ta się kompletnie nie nadaje ale taką bardziej "naturalną"paskowe mopy kompletnie się nie sprawdziły- smugi były masakryczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_kasia 26.01.2009 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 Ja przez 2 lata myłam ok. 100 m podłogi (większość jasne panele, trochę płytek) płaskim niefirmowym mopem i było ok, nawet bardziej niż ok Minus to płukanie ręczne (ta nakładka myjąca jest ściągana i trzeba ją wypłukać własnoręcznie, ale dzięki temu jest dokładnie i "mokrość" wedle życzenia), plusem jest cena cestawu, cena wiadra - może być nawet miska, cena wkładów. Teraz mam ultramax viledy i myje się lepiej, ale wg mnie cena jest wygórowana w odniesieniu do tego "lepiej"... Trochę przesadzili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia.a 26.01.2009 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 mopa płaskiego z Viledy już sobie kupiłam! Dałam 56 zł w makro. Niestety wiaderka które były po 26 zł, zostały już wykupione, a więc bede szukać dalej.Dziewczyny czy możecie mi powiedzieć, która z tych szczotek, nadaje się do mieszkania?http://allegro.pl/item532889821_vileda_szczotka_profilowana_do_zamiatania.htmlhttp://allegro.pl/item532895406_vileda_universalna_szczotka_do_zamiatania.htmlhttp://allegro.pl/item528726912_vileda_professional_miotla_economic_z_drazk.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna_p 26.01.2009 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 Ja używam zwykłego mopa( paski) jakiegoś niefirmowego i o 100% tańszego niż mopy firmy Viledy , poza tym mam tez płaskiego niefirmowego mopa ( ok20zł). Fakt , faktem, że na panelach mam zawsze smugi , ale nie sądze ,że jest to wina mopa, a raczej to jest urok paneli , na których widać wszystko.Także nie dajcie się nabrać reklamie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts