Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Bezdomny

zenek_akcent

Recommended Posts

dzisiaj bylem swiadkiem takiego zdarzenia:

stoje na parkingu przed marketem i rozmawiam przez telefon, patrze a obok mojego auta idzie w zaszadzie człapie ze swoim calym dobytkiem na plecach i reklamowkach bezdomny zapatrzony w ziemie, w tym samym czasie na miejscu obok zatrzymuje sie terenowym mercedesem jakis koles i wysiada. wyszedl dosc szybko z auta i chyba jeszcze spojrzal na bezdomnego i poszedl w swoim kierunku az tu nagle zatrzymuje sie, odwraca i idzie w strone biedaka - mysle ze moze jakis dym będzie. A ten koles zatrzymuje sie przed bezdomnym siega do plaszczyka , wyciaga portfel i daje mu pieniadze chyba 100 zl. Bezdomny zatrzymał sie i przestraszony zabardzo nie wiedzial co ma zrobic, widac ze pierwszy raz cos takiego go spotkało, nikt nie goni nikt nie odpedza. Polozyl reklamowke wzial banknot i widac ze to dla niego szok byl, koles co dal odwrocil sie poszedl. Bezdomny stal i ogladal calyczas ten pieniadz.

Bylem w szoku , pierwszy raz cos takiego widzialem - nikt tego czlowieka nie zaczepial jak to czesto jest na ulicach czy pod sklepami.

Siedze sobie i mysle ilu ludzi stac na taki gest pomocy bezinteresownej, wiadomo ze niekazdego stac aby na kazdym rogu cos komus ofiarowywac bo i pelno naciagaczy ale w tym przypadku byl to piekny uczynek.

jestem zaskczony ze jeszcze w naszym "dziwnym swiecie" takie zdarzenia maja miejsce i sa tacy ludzie.

Szacun dla tego człowieka

• Odpowiedzi 44
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja uwazam, ze prawdziwy bezdomny reki na ulicy po pieniadze nie wyciagnie, owszem skorzysta z bezplatnego posilku na stolowce czy pojdzie po zywnosc do jakies instytucji czy fundacji ale zebrac nie bedzie.

Reke po kase wyciagaja i szarpia za kurtke zeby cos im dac oszusci bezdomni, ktorzy maja dom i calkiem przyzwoita sytuacje materialna ale wyczaili, ze zebractwo to latwy pieniadz do zarobienia (jesli w ogole tak to mozna nazwac).

I facet, ktory dal bezdomnemu pieniadze podejrzewam, ze tez podobnie mysli, gdyby bezdomny skamlal przed nim o 2 zl to pewnie nic by nie dostal.

zenek_akcent tak mi jakos lepiej na serduszku po Twoim poscie.

Ja pod "swoim" marketem mam "bezdomnego" na etacie. Zaczepia głównie emerytki, które mruczą o niskich emeryturach ale dają parę groszy. Też daję się naciągać choć od kilku lat kupuje w tym sklepie jakieś nędzne wino i wypija zaraz za rogiem. Czasem pojawiają się wyrzuty sumienia ponieważ kilka lat temu nos miał czerwony, a teraz już fioletowy i mam świadomość, że dzięki pieniądzom biednych emerytek jest coraz bliżej aniołków.

Myślałem że to ten facet z "mesia" który dawał stówkę bezdomnemu a za chwile pyta

-ej, a nie przepijesz czasem?

- no skąd, w życiu raz za młodu wypiłem winko z kolegą....

- a to pewnie przepalisz!!!!

- no skąd, w życiu nie palę, kobiecie i dzieciakom na obiad zaniosę...........

- wiem, pewnie wydasz na dziwkę jakąś tanią!!!

- panie, ja tylko dom, żona , dzieci, nawet nie wiem kto to dziwka

- ok , wsiadaj do mesia, jedziemy, raz, dwa..

- no nie, wybrudzę fotele, nie, a w ogóle po co i gdzie?

-POJEDZIEMY DO MNIE DO DOMU, POKAŻE MOJEJ ŻONIE JAK WYGLĄDA FACET KTÓRY NIE PIJE, NIE PALI I NIE CHODZI DO BURDELU!!!!! :D

Po co bezdomnemu 100 zl ? ? ? ?

On nie placi rachunkow a ja tak.

Z tego logicznie wynika, ze mi te pieniadze sie przydadza, wydam je uczciwie i

po mieszczansku a on co ? Nawet na jedna wizyte u lekarza specjalisty mu

nie starczy, gdyby nawet mogl pojsc.

Nie wspominajac , ze to pijak, lajdus i nic dobrego, smierdzi , fuj , wiec

slusznie jest bezdomny .

Powinien byc przepedzony z tego parkingu bo psuje klientom wrazenia estetyczne i psuje apetyt na pyszne jedzonko mniam mniam.

Toyotke mala, ale nowa i tak kupuje - dziekuje wszystkim za pouczenia o inwestowaniu na gieldzie - a jak tam wasz 2 filar ? Tak sie pytam, z ciekawosci .

A w ogole to jak brzmi pytanie z a s a d n i c z e do tego watku ? :D :D do cholery. No j a K ? ? ? ?

Bobiczku ........... czy ty nalezysz moze do Adwentystow Dnia Dziewiatego ?

Bo na mnie straszenie pieklem i nadchodzacy koniec swiata w ogole jakos nie dziala - sama nie wiem co to

jest ....... a jak juz ktos zacznie mowic o koncu swiata to ziewam i zaczynam myslec o mordestwie w postaci samobojstwa - zadzierzgniecie, strzal w potylice i te rzeczy.

Lump!!!!!!!!!!!

Religioznawstwo mało Ci widać bliskie.

Adwentyści są DNIA SIÓDMEGO - nie dziewiątego..............

I nie straszę końcem świata, tylko twierdzę że można czasami okazać litość i serce nie tylko w jedną niedziele pompatyczną WIELKIEJ ORKIESTRY Owsiaka

Lump!

Pytania zasadnicze jakie znam od lat brzmią zawsze jednakowo.

1- jaka jest zawartość cukru w cukrze

2- o wyższości Świąt Wielkiej Nocy nad Świętami Bożego NArodzenia

Inne to już mało zasadnicze, a czasami mało zasadne nawet.........