Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt SŁONKA pracownia MTM STYL (Domy w stylu)

Recommended Posts

Witam serdecznie,

byłabym wdzięczna za Wasze opinie na temat projektu Słonka z pracowni MTM Syl. Oto link:

http://www.domywstylu.eu/projekty/jednorodzinne_z_uzytkowym_poddaszem/slonka/index.php

A tutaj kilka słów dlaczego myślę, że ten projekt jest odpowiedni dla mojej działki i oczywiscie dla mnie też ;):

- działka w najszerszym miejscu ma 16,3 m;

- długośc działki 50 m;

- jedyny wjazd na działkę z południowego-zachodu, od drogi asfaltowej;

- sąsiedzi usytuowani na mniej więcej metr od granicy działki, mniej więcej od 15 metra.

z niecierpliwością czekam na komentarze.

Olla

ogólnie dom ładny i funkcjinalny jednak widze kilka minusów. Kuchnia na drugim końcu domu, więc z zakupami trzeba biec przez salon i jadalnie, lepiej byłoby gdzieś zaraz przy wejsciu, ale z drugiej strony blisko jest od wejscia z piwnicy, a zazwyczaj to z garażu się wychodzi.

Co do dołu więcej zastrzeżeń nie mam.

Na górze troche małe te pokoiki, bo sypialnia piękna i jeszcze z garderobą.

Fajnie, że jest też druga garderoba. Bardzo ładna i funkcjonalna łazienka.

To chyba na tyle:-)

Justka9,

bardzo Ci dziękuję za opnię :D

zakupy rzeczywiście będą raczej z samochodu, czyli z piwnicy.

ustawienie kuchni względem stron świata bardzo mi się podoba, obecnie w bloku mam na południowy-zachód i jest straaasznie gorąco...

ale a propos kuchni, czy to wyjście na taras nie będzie kłopotliwe?

a czy ktoś wie jak w praktyce sprawdza się tak położony garaż?

:)

co do garazu to takie rozwiązanie mają moi rodzice u siebie w domu i jest to bardzo praktyczne, samochód zawsze jest ciepły i nie mokniesz giegnąc do garażu na drugi koniec działki. nie zajmuje też miejsca bo jest pod domem.

a jeśłi chodzi o te drzwi w kuchni to chyba tez praktyczne. jak np latem zrobisz grilla za domem to od razu po wszystko wchodzisz do kuchni a nie biegniesz ze szklankami czy jakimś jedzeniem przez salon.