bergerak 21.01.2009 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2009 załozyłem na dachu kat 36 stopni kolektory próżniowe biawaru wraz z zasobnikiem, nie wiem jaki jest powód ale sezon 2008 nie miałem temperatury wody powyżej 40 stopnii, jakie błedy mógł popełnic instalator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 21.01.2009 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2009 "jakie błedy mógł popełnic instalator" Wszystkie bądź żadnego! Podgrzewałeś słoneczkiem z 7-10 do 40stC.Ile tej wody?Szklankę? - coś jest nie tak!Ocean? - Coś jest bardzo nie tak, bo to CUD że aż taka wysoka temperatura! Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bier nat 21.01.2009 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2009 Wołaj instalatora, żeby poprawił. Z fusów, jak widzisz to nawet adam mk nie wywróży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bergerak 22.01.2009 09:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2009 kolektor biawar pracuje z zasobnikiem 220 litrów z dwiema wężownicami, na początku był problem z odpowietrznikiem wstawiłem, póżniej okazało się, że powrót został zle podłączony,nie wiem już z kim rozmawiać, bo ostatnie ustawienia wykonywał autoryzowany przedstawiciel biawar i bez zmian 40 stopni wody to maks, a woda przed grzaniem ma temperaturę na pozionie 20 stopni, czy na miejscu byłoby złożyć reklamację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 22.01.2009 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2009 Kolektor słoneczny składa się z paneli.... Masz ich hektar czy 0,5m2?W słoneczny dzień taki kolektor bardzo grubo można oszacować jako grzałkę 1kW/1m2.Liczyłeś bilans cieplny tego zestawu?Co wyszło?Jak być powinno?Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts