Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kotły firmy Berski

btx

Recommended Posts

• 4 months później...
  • 2 years później...
  • 3 months później...
Możesz napisać jak po tym czasie sprawuje Ci się ten piec (jaki masz 20 czy 25kW). Napisz tez czym palisz ile to znaczy mało, jaki dom opalasz, czy masz wkład kominowy?

ja mam taki kocioł berski i jestem zadowolony mam model eko-max 3 mało pali tj 180 m2 a spala średnio 20 kg groszku polskiego a ok 25-30 pelletu, sprawdzałem na jednym i drugim, teraz mój kuzyn kupił model eko-max 4 green power i muszę przyznać że jest lepszy gdyż bardzo dobrze dopracowany, ruszta wodne w komorze ręcznej i wydaje mi się sprawniejszy, jak ktoś ma pytania to proszę pisać, jak będe umiał to odpowiem. pozdrawiam

• 1 year później...
Witam odnalazłem ten wątek w archiwum forum… Nie wiem czy nadal aktualny ale zapytam bo na działce planujemy zainstalować kocioł - Berski gdzieś mi się już obił o uszy i dlatego mam pytanie do Ciebie Jacek.cios, bo widzę, że jesteś zadowolony z kotła, czy po tym czasie również jest ok? Czy może coś się psuło, była jakaś awaria, problemy? Będę wdzięczy za odpowiedź

DariuszKosmyk

spójrz na profil uzytkownika jacek.cios i na ilość postów

to zwykła wrzutka reklamowa

koleś zakłada konto pisze piękny post lub dwa i milknie.

poszukaj opinii o kotle na tym i innych forach, np na forum infoogrzewanie- kojarzę że był tam temat związany z tymi kotłami.

nie bazuj na opiniach jednopostowców. kotła nie wyrzucisz jak skarpet gdy okaże się do bani

musiałbyś na tamtym forum poszukać wątku - pewnie gdzieś w archiwum głęboko

jedyne co pamiętam to że tam jest jeden obieg i jedno wyjście spalin co powoduje iż niezależnie czy korzystasz z zasypowego czy z podajnika to i woda przepływa przez całość i spaliny- mogę się mylić ponieważ pamięć zawodzi czasem.

spróbuj poszukać na własną rękę. jak nie znajdziesz to spróbuję pomóc

zanim jednak zaczniesz mocniej szukać odpowiedz sobie na pytanie jakiej mocy kotła potrzebujesz i czym chcesz w nim palić- paliwo podstawowe i zastępcze.

może się okazać że nawet najmniejszy model tej firmy będzie zbyt duży i nie spełni Twoich oczekiwań

- w kolejności

1 moc potrzebna

2 paliwo

3 sposób sterowania

4 konkretny model

a jak chce Ci się czytać to zanim to wszystko to mój poradnik ze stopki- może odrobinę pomoże w podjęciu decyzji