henrykow 18.03.2022 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2022 Przy obecnych cena paliwa 230,00 zł/h. Koparko-ładowarka 180,00 To trochę zaszalał z tymi cenami. Rozmawiałem ze znajomym co świadczy takie usługi i powiedział mi że na miejscu (znaczy się w okolicy 30 km) za średnią ładowarko- koparkę która kopie do głębokości 2,5 m bierze za godzinę 140 zł. Przy dalszych odległościach dolicza jeszcze transport oraz to że front robót musi być co najmniej na pół dniówki bo dojazd i rozładunek będzie dłuższy aniżeli kopanie. Szukaj i pytaj po innych fachowcach co świadczą usługi kaparkowe, zobaczysz że ceny będą różne i ba,nawet mniejsze aniżeli ceny sąsiada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samotnik 18.03.2022 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2022 Wow, gdzie te czasy gdy parę lat temu oburzyłem się na lokalnego koparkowego, że wziął 90 zł/h zamiast 80 zł, bo robota była jego zdaniem 'mocno paliwożerna'... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swierol 19.03.2022 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2022 Ponad dwa late temu jak kopałem fundamenty to facet brał 160zł/h koparko-ładowarki. Sąsiad może tyle powiedział bo nie chciał tego robić ale to i tak nie ma już większego znaczenia. Wczoraj udało mi kupić 8T żwiru 32-60mm. Powiem Wam, że jak go ładnie opłukałem w wiaderku to nadaję się na opaskę wokół domu a nie do drenażu:) I wydaje mi się, że wcale nie drogo bo 100zł/T. Do tego od zaprzyjaźnionej firmy instalacyjnej dostałem kilka rur kanalizacyjnych, dłuższe, krótsze o różnych średnicach - jak za free to są idealne:) Jakiego typu czyszczaki preferujecie? Ostatnio znalazłem takie a'la bombki wkładane do rury spustowej ale od trony połaci dachowej tylko nie wiem jak to się sprawdza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts