agateczka1987 21.01.2009 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2009 Witam.Mam juz położona instalację od odkurzacza centralnego.Kładł ją fachowiec.I wyszło mu tylko 2 gniazda.Boję się czy to nie za mało?CZy ktos z Was sie na tym zna?Zamieszczam rzuty domu i proszę o opinie co o tym sądzicie?http://images30.fotosik.pl/184/05a2d3c4948d2bd7.jpghttp://images31.fotosik.pl/193/d69e9e8be8f40f31.jpgZ góry dziękuję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaura 21.01.2009 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2009 A jak długą masz rurę? Jeśli 9m to powinno wystarczyć, ale do garażu nie sięgniesz.U mnie w domu 150m2 wyszło jedno na górze i jedno na dole, plus jedno w garażu, gniazdo zmiotka w kuchni i automatyczna szufelka w wiatrołapie. Wąż 9m, ale domek mam bardziej zwarty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agateczka1987 21.01.2009 21:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2009 kaura dzięki za odpowiedź. U mnie będzie jedno gniazdo na parterze, drugie na poddaszu i planuje zakup jednostki również z gniazdem. Będzie też szufelka w kuchni i w wiatrołapie. Tak czytam sobie teraz różne opinie i juz sama nie wiem czy to był taki dobry pomysł z tym odkurzaczem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 21.01.2009 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2009 a gdzie są te gniazda na tym rysunku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaura 21.01.2009 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2009 ZObaczymy jak zamieszkamy.. W piatek konczymy montaż, wzięlam tez separator kominkowy, muszę zapytać speca czy moge go użyć do odgruzowania domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agateczka1987 21.01.2009 21:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2009 jacekp1 nie ma tych gniazd na rysunku.Nie wiem dokładnia gdzie one są,jutro sprawdzę i podam dokłanie.Ale instalator zapewniał mnie że 2 spokojnie wystarczą i to przy 9 metrowe rurze.Jednak dom jest dosyć duży i tak się martwie na zapas, czy to jednak nie będzie mało...[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 21.01.2009 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2009 wiem z doświadczenia, że teoria jedno, a praktyka drugie - po prostu czasem układ mebli powoduje, że i 9m to za mało, i wtedy przychodzi refleksja dot. brakujących gniazdek .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agateczka1987 22.01.2009 08:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2009 Wiadomo ze jak będą meble to będzie trochę inaczej ale głupio też robić dodatkowe gniazda "na zapas".Chyba trzeba zaufać fachowcom i wierzyć że te 2 spokojnie wystarczą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zetka 22.01.2009 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2009 Jak masz wątpliwości rozwiń sobie 9m sznurka, niech jedna osoba trzyma jeden jego koniec w miejscu gdzie ma być gniazdo a druga niech lata ze sznurkiem po domu sprawdzając zasięg Oczywiście trzeba uwzględnić ewentualną potrzebę ominięcia stojących mebli. Zawsze można też kupić dłuższy wąż Aaaa 9m to sam wąż + do tego dochodzi jakiś ponad metr rury ze szczotką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UlaB 22.01.2009 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2009 Mam jedno gniazdo na pietrze, jedno na parterze + jedno w wiatrołapie (sądze, ze wlasnie ono bedzie najczesciej uzywane). Do tego osobne gniazdo w garażu do sprzatania samochodu. Sprawdzane odmierzonym sznurkiem - wystarcza z niewielkim zapasem na meble. Trzeba pamietac ze centymetry "uciekaja" na zakretach. U Ciebie widac dobre miejsca na gniazda i walsciwie te 2 pewnie wystarczą, tyle ze najwyrazniej zapomnieliscie o garażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 22.01.2009 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2009 Część jednostek centralnych ma wbudowane gniazdka i one obsługują garaż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marfa 22.01.2009 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2009 My mamy na dole 3 (choć mam wrażenie, że to za dużo, bo wszystkie są na jednej ścianie co 3-4 m.. ale za to jeden z nich sięga do garażu więc może tak miało być ) Na górze też są 2 albo 3.. jeszcze nie wiem jak się w praktyce będzie sprawdzać, ale na tyle na ile użytkowałam centralny odkurzacz to wydaje mi się, ze 1 gniazdko na cały parter to za mało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UlaB 22.01.2009 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2009 Część jednostek centralnych ma wbudowane gniazdka i one obsługują garaż pod warunkiem ze jednostka centralna wisi w okolicach garażu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oxa 22.01.2009 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2009 3 na dole i niestety 4 na górze (pokoje z zakrętami) moim zdaniem na dole 1 to za mało, dojdą meble będziesz kląć. Ja robiłam numer ze sznurkiem ale z grubsza brałam pod uwagę meble. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edybre 22.01.2009 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2009 Wydaje mi się, że o ile jedno na dole wystarczy ( w garażu gniazdo w jednostce) to już na górze raczej nie. Koniecznie sprawdź sznurkiem - teraz jeszcze łatwo można to poprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ninjacorps 25.01.2009 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2009 U mnie pan, który robił instalację, przywiózł 9-metrową rurę i sprawdzaliśmy, w którym miejsu założyć gniazda, by rura sięgnęła we wszystkie zakamarki.Mam jedno na dole, jedno na poddaszu, szufelkę w kuchni i w wiatrołapie. No i gniazdo w jednostce centralnej, która znajduje się w garażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts