Miras12 15.03.2009 15:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2009 No muszę powiedzieć ze producent Urlich stanoł na wysokosci zadania. W zeszlym tygodniu był u mnie Pan Artur z firmy Urlich. Bardzo poważnie podszedl do sprawy-piec zaczoł dzialac. Naprawdę dziekuje panu. Balem się że firma będzie mnie zbywać lub co gorsza przysłowiowo wypnie się na mnie. Miło mnie to zaskoczylo bo już sadzilem że nic z tego nie będzie. Jednak nie zostałem sam na lodzie i moge tylko powiedziec, że dziekuje, szczegolnie Panu Arturowi. Na chwilę obecną tesuję piecyk. Jest jeszcze maly problem no może troszkę większy ale Urlich rzeczywiście powaznie podszedł do tematu i pomaga mi ten problem rozwiązać. Wierzę że wszystko dobrze się skończy. Zaznaczam ze nie staram się tu zrobić im reklamy tylko poprostu powiedziec że naprawdę profesjonalnie producent podszedl do tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miras12 16.03.2009 11:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 Uważam, że nalezy zmienić temat. Producent pieca podszedł całkiem poważnie do sprawy i widać że zależy mu na produkcie jak i opini. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artur Głozak 23.03.2009 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Witam, Cieszę się, że po naszej interwencji serwisowej kocioł pracuje i Klient jest zadowolony. Po przyjeździe stwierdziłem iż główną przyczyną awarii był ewidentnie źle wyregulowany wentylator powietrza. Kocioł został technicznie oczyszczony i ponownie uruchomiony- po czym wyregulowany. Aby jeszcze lepiej przystosować urządzenie do środowiska pracy, dokonano także kilka modyfikacji elektrycznych w osprzęcie kotła. Jedyną rzeczą której nie udało się wyeliminować jest zbyt krótki wkład kominowy który minimalnie, ale jednak ,nie wystaje ponad kalenicę co przy wiejącym wietrze w pewnych sytuacjach może powodować niepoprawną pracę kotła. Klient jest o tym poinformowany, jednak stoi na stanowisku, iż takie wydłużenie wkładu (1,5 m) nie jest potrzebne i nie może wykonać ze względu na brak pozwolenia budowlanego (?). Taki układ komina może w przyszłości powodować niepoprawną pracę kotła, szczególnie kiedy kocioł pracuje w podtrzymaniu. Klient dodatkowo zgłaszał, iż od czasu do czasu kocioł "dymi". W trybie podtrzymania pewne zadymienie komory spalania jest zjawiskiem normalnym,dodatkowymi czynnikami mającymi wpływ na spotęgowanie tego zjawiska to zbyt krótki komin i/lub niska jakośc peletu. http://picasaweb.google.pl/lh/photo/UyPDGZnPaq4PT669oDsV_A?feat=directlink Po przeprowadzeniu wszystkich czynności serwisowych, przez kilka godzin kocioł był testowany pod kątem poprawnej pracy. http://picasaweb.google.pl/lh/photo/m7Pcfbp0zZ2bXIg26mpUYA?feat=directlink W przypadku pytań lub wątpliwości dotyczących urządzeń marki Ulrich proszę o kontakt: [email protected] . Na życzenie wszystkim zainteresowanym mogę wysłać Biuletyn Techniczny dotyczacy prawidłowej regulacji kotła. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miras12 31.03.2009 04:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2009 Pytanie do BakermanA tam poradziłem. Nie jest tak łatwo.Zmieniłem temat dlatego, że firma dość profesjonalnie podeszła do tematu. Pan przyjechał, troszkę napisał na forum co zrobił, a dokładnie cyt "ewidentnie źle wyregulowany wentylator" no i tak mam teraz wyregulowany, że ewidentnie nie dopala mi peletu do końca. Wyrzuca go do popielnika i tam sobie spokojnie znowu kiśnie. Przedtem takiego problemu nie było. Teraz firma zadeklarowała się, że sprawdzą jakość peletu (dzisiaj odbiór). Troszkę jestem temu przeciwny, bo nie uważam żeby to była wina paliwa. No ale ostatecznie dla świętego spokoju sprawdzą i to jeszcze. Tylko co dalej. Mam do Ciebie prośbę, przesyłam ci zdjęcie jak teraz ten pelet się spala. Zobacz może coś takiego miałeś i sobie poradziłeś z tym problemem. Zmiany nastaw i czasu podawania nie wiele pomagają, może powinienem wsypywać go powrotem do podajnika http://pl.fotoalbum.eu/images1/200901/80327/215871/00000016.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hes 31.03.2009 05:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2009 Niedopracowane konstrukcje kotłów poznaje się po tym, gdy Panowie Serwisanci orzekają , że winny jest opał... Skąd ja to znam ? Jest na to niedopalanie sposób: trzeba tam zastosować szamot, bo temperaturaw retorcie jest zbyt niska dla kompletnego spalenia. Przy okazji zamienić też system spalania z górnego na dolny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miras12 31.03.2009 06:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2009 dzięki Hes. Nareszcie coś konkretnego i normalnego. Powoli tracę siły do całej tej sprawy. Zaczynam uważać, że chyba ktoś bierze mnie na przetrzymanie lub o zgrozo próbuje szukać winnego. No dobrze ale pytanie do wszystkich. Czy tak powinno wyglądać spalanie peletu??? Czy waszym zdaniem tak ma wyglądać popiół??? Pozdrawiam Miras12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 31.03.2009 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2009 Miras - że się powtórzę - retorta żeliwna płaska nie do końca nadaje się do spalania pelletu. Popatrz na palnik Pancerpolu(żeliwny) czy Kostrzewy (stalowy). To właśnie jest przyczyną. No i zbyt mocny wentylator. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cyperkill 31.03.2009 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2009 tak jak wcześniej pisałem mam taki sam piec i nie miałem takich problemów. Ja popiół wyrzucam raz na 1,5 miesiąca. Jaki masz czas podawania i przestoju bo uważam że tu leży problem.Miałem pelety z 2 źródeł 8 i 6 i nie było żadnych problemów.Miras jeśli chcesz dzwoń może ci coś doradzę 605160081 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pjastrza 06.07.2009 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 Podobny efekt wytwarzania smoły drzewnej uzyskałem w konwencjonalnym piecu węglowym opalanym drewnem, jeśli temperatura zadana wody w kotle ustawiona była poniżej 48, smoła wypływała z pieca oraz okrutnie kopcił. Problem się rozwiązał i piec się "sam oczyścił" przy zadanej temperaturze wody w kotle 56 stopni w dalszym ciągu opalając go drewnem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelkula 26.08.2009 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2009 Mirasie12, w końcu ktoś z najbliższej okolicy. Mieszkamy w Głogowie (dolnośląskie), przymierzamy się do budowy i chcielibyśmy ogrzewać peletem. Twoje uwagi są dla nas bardzo cenne. Domyślamy się, że wybrałeś ten piec, jako polecany przez BARLINEK. Szczerze mówiąc dziwimy się, ponieważ w informacjach na forum i u ekspertów można usłyszeć, że najwyższą sprawność można uzyskać w piecach tylko i wyłącznie na pelet (bez alternatywy ekogroszku), a w piecu Ulricha można używać ekogroszku, jako drugiego paliwa. Palnik retortowy nie jest najwydatniejszym palnikiem do spalania peletu. Zresztą sprawność pieca producent określa na 85-86%, a piece specjalistyczne do peletu mają nawet do 95%. Czyżby chodziło o wiązana umowę reklamową BARLINEK-ULRICH? Pozdrawiamy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miras12 27.08.2009 08:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2009 Witam wszystkich zainteresowanych sprawą piecaPanowie nie rozumiem jednej rzeczy, jeśli kupuje nowe urządzenie, ktore posiada gwarancje to jeśli działa nie poprawnie to co robię - zgłaszam reklamację!!!Kto z nas wymieniałby palnik w nowym piecu w imie czego mam ponosić koszty. Zawsze producent powiedziałby że to jest przyczyną a skoro Pan sam sobie wymienił to i dokonał zmian bez naszej akceptacji to my ściągamy gwarancję. To dotyczy jakichkolwiek zmian. Temperatura wody na piecu 60 stopni tak jak jest nastawa fabryczna, taka była i jest do dzisiaj. Więc szkoda słów na coś więcej.A teraz krótka informacja odnosząca się do wiadomości Pana Artura Głozak.Panie Arturze nie będę Pana obrażał ale nie chciałby Pan usłyszeć co o Panu myślę. A teraz tak jak Pan powiedział "nasza firma ma sposoby na zbycie klijenta" to chyba Pan zrobił. Dlaczego zamieścił Pan nie aktualne zdjęcia (zdjęcie z października 2008) komona przecież mówiłem Panu że komin został przedłużony nasdadą, to nie jest wporządku, no ale obaliłoby to Pana teorię i to nie jest 1,5metra ale 0,5 metra. Już nie mówię o zamieszczaniu zdjęć bez mojej zgody ale co tam dla słuszności sprawy trzeba ale szczerze i prawdę. Jakość peletu no cóż można zawsze dyskutować oj przebadali dałem pelet a jakie wyniki oczywiście złe. Na szczęście tylko wasze "labolatorium" stwierdziło złą jakość peletu. Dostawca czyli Barlinek też dostał pelet do badania no tam pelet jest ok. Super najwyższej jakości. Jak to jest możliwe jedna dostawa i dwa badania różniące się tak od siebie. Nie komentuję - samo się nasuwa "mamy klijenta z głowy". Teraz tak, skoro ten piec jest taki cudowny to dlaczego już go nie ma w ofercie firmy "Urlich". No pewnie że ktoś mi zaraz napisze firma się rozwija tylko, że ten piec jakoś bardzo krótko był w ofercie.Hmm czy ktoś wie ile kosztuje wprowadzenie nowego urządznia bo ja nie mam bladego pojęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r3m3dy 28.10.2009 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2009 A ja mam od mieciaca piec i solary ulricha. I wyglada to na to ze mialem juz 2 awarie pieca (wymiana silnika + wymiana czujnika temperatury gdziestam). I co z tego? Nic. Swiat jest taki ze kazdy robi buble. Problem byl - i jest naprawiony. Jak sie znow pojawi, to bedzie wymiana pieca lub casch back! A jak nie to sąd. I tu niestety firma ma problem, bo nie ma szans na wygrana. Ale ale, zasadniczo jestem zadowlony. Wszystko dobrze dziala i planuje dokupic solarow i zaczac wspomagac nimi co. Wiem ze sie da, ale to kosztuje. Pale peletem z allegro. Troche syf. Potem kupie z barlinka Ale moze sprawdze jak sobie piec radzi z owsem. Jakies opinie na temat owsa i pieca od ulricha? (ulrich naturlich ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miras12 17.11.2009 05:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2009 4A ja mam pytanie do pana z serwis_ul 1. Co się stało z modelem tego pieca że został wycofany i nie ma go już w ofercie??? 2. Pisze Pan o danych statystycznych i znaczącej odchyłce - a ile ja jako wasz klijent miałem awarii ??? Oj coś się mocno pokrzywiła ta odchyłka. Ostatnia reklamacja to naczynie otwarte (Zbiornik wyrównawczy) to umieszczone w najwyższym punkcie instalacji. zżarła go korozja i zaczoł przeciekać po niecałym roku użytkowania. A wyglądał na taki porządny srebny. 3. Bardzo spodobało mnie się Pana zdanie " serwis firmowy ULRICH celem udzielenia wszelkiej pomocy oraz przekazania stosownej gratyfikacj" co to dokładnie oznacza? Rozumiem że producent zastrzega sobie że w przypadku awarii pieca nie zwraca paliwa ani jego kosztów. No dobrze raz drugi no ale przy kolejnych to chyba by wypadało tym bardziej że sobie z awariią nie radzili Panowie. Co z wymianą wspomnianego zbiornika - to się ot tak wpada z palnikiem i wymienia. Pozdrowienia dla Panów z firmy Urlich, a w szczególności dla Pana Artura Głozak, którą postrzegam jako osobę najbardziej prężną i obiektywną oraz niezwykle skuteczną tylko szkoda że nie dla nas - klijentów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r3m3dy 05.11.2010 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2010 Wiec pisze ponownie.... pierwszy sezon za mna. Mam juz trzeci silnik w kotle! przez koncowne zeszlego sezonu zrywanie zawleczki mialem co kilka godzin! Piec piszczał, a teraz probelm ze smołom I dym z pieca sie wydostaje, nie wiem z którego miejsca DObrze ze nie kupilem wiecej tych solarow, bo firma mnie zawiodla. Zamiast spedzac czas z dzieckiem siedze w kotlowni!!!!! UWAGA! PELLETY i inne badziewia tego typu w polaczeniu z takim piecem to POMYŁKA! Silnik ktory bardzo częstosię włącza pobiera ponad 300W energii!!!! Gdzie tu EKOnomia? Wiatrak 40 czy nawet 50! Syf O ukladzie solarnym nie wspomne, on tez pobiera duzo energii ,,, Wyjdzie na to, że gaz jest dla mnie opcja najtansza, najlepsza i bezobslugowa Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miras12 12.11.2012 21:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2012 r3 jak tam twój piec Urlicha. Masz go jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miras12 10.12.2012 00:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2012 uuuuu chyba juz nikt nie ma tego pieca, przynajmniej ja się go pozbylem. No i no rozlozyła się firma Urlich już ich nie ma pomimo, że zaprzestali produkowac kotły na pelet jakos w 2009 roku no może 2010. Pozdrowienia dla Pana Artura Glozaka. Mówią że nie życzy się komuś źle i ja tez z natury mściwy nie jestem, ale życzę Panu aby ktoś Pana kiedyś tak nabił w butelkę jak Pan mnie i innych użytkowników tego typu pieca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Czachosław Czerep 26.10.2013 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2013 A Pan Głozak sprzedał Ci ten kocioł?U mnie był, jak jeszcze istniał Ulrich do tego samegtypuo kotła - wezwał go lokalny serwisant bo nie dawał sobie rady. Wtedy już do serwisów jeździł żadko bo głownie szkolił, ale stwiedził usterkę, naprawił i od tego czasu kocioł działa idealnie (2 sezony).Zapytałem go o incydent opisywany na forum muratora - stwierdził iż faktycznie żadnego takiego innego przypadku nie mia,ł ale też czego nie napisałeś, po pierwszej wizycie sprawę w całości przejął prezes firmy Kuliczkowski i z nim korespondowałeś dalej.Stwierdził też iż faktycznie kotły KP nie za bardzo nadawały się do spalania pelletu i był w sporze z prezesem w tej sprawie. Mój pracuje na groszku i jest OK. Ale tak sobie myslę, że oczywiście przy Kliencie musiał trzymać politykę firmy.ale jest już po temacie bo Ulrich sp. zo.o. już nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kp19 17.01.2014 23:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2014 Ja mam kp19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kp19 17.01.2014 23:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2014 ogólnie ulrich to porażka, wszystkim odradzam, olewcze podejście do klijęta, nic z tego co piszą na stronie się nie zgadza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts