mika34 28.01.2009 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 Witam Wszystkich , ja za okna na caly domek w kolorze złoty dąb dalam 7.100, centralne ze wszystkim , piec na wegiel , drzewo 13,500, za ocieplenie domu z materialem i robocizną 12tys .Słuchajcie ja nie wiem skąd te ceny za okna 20-30tys ludzie to jakaś paranoja , ja nie brałam materiałów najtanszych takze moim skromnym zdaniem te 120 tys powinno starczyć, pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 29.01.2009 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 Witam Wszystkich , ja za okna na caly domek w kolorze złoty dąb dalam 7.100, centralne ze wszystkim , piec na wegiel , drzewo 13,500, za ocieplenie domu z materialem i robocizną 12tys .Słuchajcie ja nie wiem skąd te ceny za okna 20-30tys ludzie to jakaś paranoja , ja nie brałam materiałów najtanszych takze moim skromnym zdaniem te 120 tys powinno starczyć, pozdrawiam.Nie piszesz ile tych okien, jaki duży domek, jakie gruba ocieplenie, jaki tynk na tym, kiedy robione i w jakim rejonie. Od tych i wielu innych rzeczy zależy cena finalna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 29.01.2009 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 Dodatkowo okna to nie zawsze musi znaczyć same okna. U mnie było w tym:- okna złoty dąb dwustronne- klamki stare złoto (dopłata)- wszystkie okna na wymiar a nie z katalogu (dopłata)- do tego rolety zewnętrzne na wszystkich oknach- rolety zintegrowane z moskitierami Więc mogło być i 20tyś.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 29.01.2009 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 Hmm może mąż sam ułoży elektrykę i hydraulikę, płytki - tu spore oszczędności. Może ktoś wam pomoże? Mój mężunio właśńiekończy u nas elektrykę. Myślał że to trudne a jak się okazało nie taki diabeł straszny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 29.01.2009 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 Hmm może mąż sam ułoży elektrykę i hydraulikę, płytki - tu spore oszczędności. Może ktoś wam pomoże? Mój mężunio właśńiekończy u nas elektrykę. Myślał że to trudne a jak się okazało nie taki diabeł straszny. Jak rozumiem uprawnienia to też "nie taki diabeł straszny" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 29.01.2009 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 Nefer - my mamy elektryka który był na budowie zobaczył jak najpierw mąż zrobił garaż i powiedział że może dalej robić. Był już dwa razy i wszystko sprawdzał na dodatek bardzo dokładnie, zaglądał w puszki, łączenia. Odbiór zrobi on ale po dokładnym sprawdzeniu na końiec całej instalacji. Niektórzy wykonawcy podchodzą do tego normalnie i rozumieją że czasem trzeba zacisnąć pasa bo nie zawsze coś układa się tak byśmy tego chcieli. No ale trzeba też trafić na odpowiednią osobę . Nie jeden wykonawca będzie miał to w nosie i nawet nie podpowie w błachej sprawie coz resztą widać czasem i na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mika34 30.01.2009 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 Trociu u mnie 13 okien ZLOTY DĄB OBUSTRONNY -KLAMKI STARE ZLOTO, bez rolet , domek nie za duży 130m2 , ocieplenie kompletne ze wszystkim stryropinan10, tynk bialy ,pozdrawiam.Aaaaj zapomniałabym LUBUSKIE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts