Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Moge wziaść kredytu 120000 czy damy rade za to zamieszkac ?

Recommended Posts

Witam Wszystkich , ja za okna na caly domek w kolorze złoty dąb dalam 7.100, centralne ze wszystkim , piec na wegiel , drzewo 13,500, za ocieplenie domu z materialem i robocizną 12tys .Słuchajcie ja nie wiem skąd te ceny za okna 20-30tys ludzie to jakaś paranoja , ja nie brałam materiałów najtanszych takze moim skromnym zdaniem te 120 tys powinno starczyć, pozdrawiam.

Witam Wszystkich , ja za okna na caly domek w kolorze złoty dąb dalam 7.100, centralne ze wszystkim , piec na wegiel , drzewo 13,500, za ocieplenie domu z materialem i robocizną 12tys .Słuchajcie ja nie wiem skąd te ceny za okna 20-30tys ludzie to jakaś paranoja , ja nie brałam materiałów najtanszych takze moim skromnym zdaniem te 120 tys powinno starczyć, pozdrawiam.
Nie piszesz ile tych okien, jaki duży domek, jakie gruba ocieplenie, jaki tynk na tym, kiedy robione i w jakim rejonie. Od tych i wielu innych rzeczy zależy cena finalna.

Dodatkowo okna to nie zawsze musi znaczyć same okna. U mnie było w tym:

- okna złoty dąb dwustronne

- klamki stare złoto (dopłata)

- wszystkie okna na wymiar a nie z katalogu (dopłata)

- do tego rolety zewnętrzne na wszystkich oknach

- rolety zintegrowane z moskitierami

Więc mogło być i 20tyś....

Hmm może mąż sam ułoży elektrykę i hydraulikę, płytki - tu spore oszczędności. Może ktoś wam pomoże? Mój mężunio właśńiekończy u nas elektrykę. Myślał że to trudne a jak się okazało nie taki diabeł straszny.

Jak rozumiem uprawnienia to też "nie taki diabeł straszny" :)

Nefer - my mamy elektryka który był na budowie zobaczył jak najpierw mąż zrobił garaż i powiedział że może dalej robić. Był już dwa razy i wszystko sprawdzał na dodatek bardzo dokładnie, zaglądał w puszki, łączenia. Odbiór zrobi on ale po dokładnym sprawdzeniu na końiec całej instalacji. Niektórzy wykonawcy podchodzą do tego normalnie i rozumieją że czasem trzeba zacisnąć pasa bo nie zawsze coś układa się tak byśmy tego chcieli. No ale trzeba też trafić na odpowiednią osobę :roll: . Nie jeden wykonawca będzie miał to w nosie i nawet nie podpowie w błachej sprawie coz resztą widać czasem i na forum :(