Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

nazwisko

amalfi

Recommended Posts

A mnie sie udało stworzyć tam całkiem niezłe drzewko. Zatrzymałem się na pradziadkach, ale jestem przekonany, że prapradziadków też miałem. :roll: :lol:

Jak przejdę o jedno jeszcze pokolenie dalej, to bćc może rozwiążę jedną z zagadek rodzinnych. :D

Wręcz przeciwnie. ;)

Inna strona świata.

Do rozwiązania zagadki niby nie jest daleko, bo potencjalni krewni są tam gdzie powinni być, a o ich protoplascie opowiadał mi dziadek, (ur. w 1888 r) jak miałem nie więcej niż 10 lat. Brakuje tylko potwierdzających ten fakt dokumentów, czyli aktów urodzenia mego prapradziadka i jego brata. :D

Gdybym nie siedział na Mazurach może bym odnalazł coś w warszawskich kościołach.

Tak daleko to nie, ale fez to też fajne nakrycie głowy. :D

• 3 weeks później...
Też próbowałam zmienić dane, wypisać nieaktualnych członków - i nie mogę!

Na dodatek wpisali mi odgórnie mojego osobistego psa jako córkę :o :D

To nawet nie loguje się na tym portalu :) Chociaż coś tam o nim słyszałam.

bzdura, tam nikt niczego nie wpisuje odgórnie, chociaz trzeba przyznać, że do różnych danych prowadzą różne drogi i trzeba trochę poeksperymentować, by to poznać.

Weszlam na ta stronke i sprawdzilam sobie mape nazwisk - lipa, lipa, lipa - skad oni biora te dane?

Wpisalam nazwisko panienskie swoje - i sie okazalo, ze w moim rodzinnym powiecie nie ma nikogo o tym nazwisku - nie wiem, jak mam to powiedziec moim rodzicom, siostrze i jeszcze kilku osobom o tym nazwisku mieszkajacym w mojej rodzinnej miejscowosci :lol:

Cytat z tej strony:

Chcesz się dowiedzieć jak bardzo rozpowszechnione jest Twoje nazwisko w Polsce? Nasza przekrojowa mapa zawiera ponad 300000 nazwisk i pokazuje podział Twojego nazwiska we wszystkich okręgach.

to chyba nie pokazuje tylko zarejestrowanych, bo nie sadze, zeby tam jakies wielkie tlumy sie porejestrowaly?

• 1 month później...