Andriu 22.01.2009 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2009 witam prosze doradźcie mi co kupić , przymierzam się do kupna pilarki tarczowej ręcznej, bo czasami tne płyty duże gabarytowo np. płyty wiórowe lub osb lecz na allegro widziałem że w podobnej cenie można kupić tarczówki stacjonarne do prac amatorskich, będę niedługo robił zabudowę szaf z drzwiami przesuwnymi i pewnie przydałaby się taka piłka. mój wybór waha się pomiędzy pila_tarczowa_krajzega_einhell_1500w lub EINHELL Pilarka ręczna RT-CS 165 RED LINEhttp://www.allegro.pl/item530570054_pila_tarczowa_krajzega_einhell_1500w_promocja.html http://www.lumina.az.pl/product_info.php?cPath=37_49&products_id=28820 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 22.01.2009 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2009 Poszukaj ewentualnie pilarki ręcznej z opcją mocowania do blatu. Kiedyś się z czymś takim spotkałem. Jeżeli dużo tniesz dużych i ciężkich płyt to na pewno będzie Ci łatwiej je tnąć pilarką ręczną, bo nie musisz podnosić tychże płyt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piterazim 22.01.2009 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2009 IMHO jeśli do szaf to lepiej stacjonarna a najlepiej niech ci w stolarni przytną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 22.01.2009 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2009 witam prosze doradźcie mi co kupić , przymierzam się do kupna pilarki tarczowej ręcznej, bo czasami tne płyty duże gabarytowo np. płyty wiórowe lub osb lecz na allegro widziałem że w podobnej cenie można kupić tarczówki stacjonarne do prac amatorskich, będę niedługo robił zabudowę szaf z drzwiami przesuwnymi i pewnie przydałaby się taka piłka. mój wybór waha się pomiędzy pila_tarczowa_krajzega_einhell_1500w lub EINHELL Pilarka ręczna RT-CS 165 RED LINE http://www.allegro.pl/item530570054_pila_tarczowa_krajzega_einhell_1500w_promocja.html http://www.lumina.az.pl/product_info.php?cPath=37_49&products_id=28820 Różna piła do różnych zastosowań. Do cięcia płyt OSB to jednak proponuję dobrej jakości piłę ręczną + dobrą tarczę. Kiepska piła ręczna charakteryzuje się małą sztywnością i dokładnością cięcia. Osprzęt naprowadzający lepiej zdemontować bo nie da się z nim pracować. Nie opisuję tu piły z linku. Jeśli chodzi o piłę stacjonarną to główny minus to konieczność zapewnienia miejsca do obsługi. Dla płyt OSB to minimum 7 m długości i 2 szerokości. No i potrzeba przynajmniej 2 osoby do obsługi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marinero 22.01.2009 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2009 Tez jestem majsterklepką domowym,ale szczerze rozbawiają mnie teksty typu : będę niedługo robił zabudowę szaf z drzwiami przesuwnymi i pewnie przydałaby się taka piłka. mój wybór waha się pomiędzy pila_tarczowa_krajzega_einhell_1500w lub EINHELL Pilarka ręczna RT-CS 165 RED LINE .Przeciez elementy takich szaf wymagają zegarmistrzowskich wymiarów,a tu takie wybory narzędzi.No i te pierepały z dotaszczeniem całych płyt do warsztatu domowego.Z własnego doświadczenia wiem,że każda szanująca się sprzedawalnia płyt meblowych posiada stosowne urzadzenie pozwalajace na idealny rozkrój do najmniejszego wymiaru,a koszt 2 zł/mb cięcia przy całości nie jest bajońską kwotą.Mam gotowe elementy łatwiejsze do transportu,po drodze w warsztacie pięknie okleinują mi wg mojego zyczenia,i w domu czeka mnie tylko montaż.Nie wyobrazam sobie prostolinijnego cięcia o dł. 270 cm w warunkach domowych,owszem można,ale ile zachodu...leniwy jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andriu 22.01.2009 13:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2009 acha Marinero dobrze piszesz, też tak będę robił, ale zawsze coś wypadnie, a to krzywa ściana a to coś trzeba dociąć bo za długie. przy okazji jak będę robił szafę zaoszczędzę sobie kasy to moge sobie kupić jakis sprzęcik, który może być pomocny. mam wyrzynarkę ale ciąć np. na długości 2 metrów to jest dramat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DD1719504461 24.01.2009 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2009 Oczywisci do dózych płyt lepiej nadaje sie piła terczowa reczna, jest ona lżejsza od płuty no i mozna ciąc w jecna osobe, pracowałem jako stolaz i uzywalem tylko pily recznej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sys 24.01.2009 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2009 abstrachując od szafek domowej roboty to w domowym warsztacie lepiej mieć elektryczną piłę ręczną... moim skromnym zdaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andriu 26.01.2009 07:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 dzięki za podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts