Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

19 procent SUPER! - nowy VAT totalna beznadzieja!

ged

Recommended Posts

Koniec (jak na razie) z progami! - wreszcie nie będziemy karani za pracę, przedsiębiorczość i rozwój tego kraju. Po kilku latach przerwy znowu uruchomię oddziały! dam ludziom pracę! - kasiorka zacznie płynąć. Super!

Kilka godzin temu przeglądnąłem projekt nowej ustawy VATowskiej. Tragedia! VAT od biletów do teatru, kina, filharmonii, od wizyty w muzeum! Kultura w tym kraju padnie. Paranoja!

Tylko dlaczego zawsze muszą być jakieś "boczne drogi"? Tak nam w krew weszło, że NORMALNIE to już nic nie można, że stało się naszą drugą naturą. Pokolenie musi minąć, zanim nauczymy się normalności. I co najgorsze w tym wszystkim, nasi rządzący robią wszystko, żeby ten naród zmusić do kombinowania.

Ja mam na to swoją teorię. Naszych "rządzących" tych prawdziwych wyrżnęli najpierw Rosjanie, a potem Niemcy. Kto nami rządzi? Jeśli ktoś nie odziedziczył uczciwości z dziada pradziada, to co tu o niej mówić. Jeśli po władzę sięga się po to aby się dorobić. Jeśli sprawują ja ludzie niczym nie wyróżniający się od tych normalnych. Jeśli posłem zostaje bezrobotny, albo po kadencji idzie na zasiłek - to jak ma być dobrze. Jak człowiek który nie potrafi sam zorganizować sobie życia, pracy, może rządzić? Dopóki elita nie dorobi się majątków i nie zacznie rządzić z nudów, dla przyjemności, dla zrobienia czegoś dobrego, dopóty będzie źle. Ilu jest w sejmie/senacie biznesmenów? dlaczego tak mało? a po co im to? W kolejnym pokoleniu może się zmieni. Jeśli dzieci zaczną dziedziczyć, jeśli nie będą musieli zajmować się sprawami przyziemnymi, zaczną pracować dla idei, dla dobra innych, zaczną mieć czas by być elitą. A jaka to elita która mieszka w bloku i w soboty trzepie dywany?

Dopóki elita nie dorobi się majątków i nie zacznie rządzić z nudów, dla przyjemności, dla zrobienia czegoś dobrego, dopóty będzie źle. Ilu jest w sejmie/senacie biznesmenów? dlaczego tak mało? a po co im to? W kolejnym pokoleniu może się zmieni. Jeśli dzieci zaczną dziedziczyć, jeśli nie będą musieli zajmować się sprawami przyziemnymi, zaczną pracować dla idei, dla dobra innych, zaczną mieć czas by być elitą. A jaka to elita która mieszka w bloku i w soboty trzepie dywany?

Lubię Cię Ged ! :lol:

fragment elity....forumowej :lol: