ged 27.10.2003 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2003 Koniec (jak na razie) z progami! - wreszcie nie będziemy karani za pracę, przedsiębiorczość i rozwój tego kraju. Po kilku latach przerwy znowu uruchomię oddziały! dam ludziom pracę! - kasiorka zacznie płynąć. Super! Kilka godzin temu przeglądnąłem projekt nowej ustawy VATowskiej. Tragedia! VAT od biletów do teatru, kina, filharmonii, od wizyty w muzeum! Kultura w tym kraju padnie. Paranoja! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tdxls 28.10.2003 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2003 Nie tylko kultura ...Ale znając naszą smykałkę, zawsze coś tam na boku będzie szło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luśka 03.11.2003 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2003 Tylko dlaczego zawsze muszą być jakieś "boczne drogi"? Tak nam w krew weszło, że NORMALNIE to już nic nie można, że stało się naszą drugą naturą. Pokolenie musi minąć, zanim nauczymy się normalności. I co najgorsze w tym wszystkim, nasi rządzący robią wszystko, żeby ten naród zmusić do kombinowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ged 03.11.2003 14:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2003 Ja mam na to swoją teorię. Naszych "rządzących" tych prawdziwych wyrżnęli najpierw Rosjanie, a potem Niemcy. Kto nami rządzi? Jeśli ktoś nie odziedziczył uczciwości z dziada pradziada, to co tu o niej mówić. Jeśli po władzę sięga się po to aby się dorobić. Jeśli sprawują ja ludzie niczym nie wyróżniający się od tych normalnych. Jeśli posłem zostaje bezrobotny, albo po kadencji idzie na zasiłek - to jak ma być dobrze. Jak człowiek który nie potrafi sam zorganizować sobie życia, pracy, może rządzić? Dopóki elita nie dorobi się majątków i nie zacznie rządzić z nudów, dla przyjemności, dla zrobienia czegoś dobrego, dopóty będzie źle. Ilu jest w sejmie/senacie biznesmenów? dlaczego tak mało? a po co im to? W kolejnym pokoleniu może się zmieni. Jeśli dzieci zaczną dziedziczyć, jeśli nie będą musieli zajmować się sprawami przyziemnymi, zaczną pracować dla idei, dla dobra innych, zaczną mieć czas by być elitą. A jaka to elita która mieszka w bloku i w soboty trzepie dywany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luśka 03.11.2003 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2003 Dopóki elita nie dorobi się majątków i nie zacznie rządzić z nudów, dla przyjemności, dla zrobienia czegoś dobrego, dopóty będzie źle. Ilu jest w sejmie/senacie biznesmenów? dlaczego tak mało? a po co im to? W kolejnym pokoleniu może się zmieni. Jeśli dzieci zaczną dziedziczyć, jeśli nie będą musieli zajmować się sprawami przyziemnymi, zaczną pracować dla idei, dla dobra innych, zaczną mieć czas by być elitą. A jaka to elita która mieszka w bloku i w soboty trzepie dywany? Lubię Cię Ged ! fragment elity....forumowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mark0 03.11.2003 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2003 A moja Babcia mówiła: "a zagłosuje na tego, bo on taki biedny..." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts