monikaa13 22.01.2009 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2009 Mam taki problem. Chcę zmienić otwór drzwiowy. W projekcie mam zwykłe pojedyńcze drzwi, a chcę mieć jedno naświetle boczne. Dzwonię do architkta, a on mi mówi, ze mam sobie wybrać drzwi, a on otwór już zrobi, bo musi być trochę większy. Mówię spoko, ok. Zaczynam szukać po firmach, które specjalizują się w drzwiach i co... Nigdzie nie ma takich drzwi? Czy to znaczy, że takie dostanę tylko u stolarza? HmmA już znaleźć wymairy to graniczy z cudem. A więc nie znalazłam takiech informacji dlatego proszę Was o pomoc. Podajcie wymiary swoich drzwi z naświetlem. Jaki wymiar mają drzwi, a jaki naświetle? Czy naświetle można zrobić w takim razie dowolnie duże? ale jakie będzie w miarę proporcjonalne do drzwi 100cm. Pomóżcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia i Mariusz 22.01.2009 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2009 My też będziemy mieć drzwi z jednym naświetlem. Powiedzieli nam w sklepie, że minimalny otwór jaki należy zrobić to 140 cm. Wtedy to ładnie wygląda. My mieliśmy 130 i poszerzyliśmy sobie. Oczywiście jeżeli jest większy otwór to i tak zrobią, nie ma problemu. Firmy mają w ofercie drzwi z naświetlami, można je dowolnie łączyć. pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 22.01.2009 15:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2009 ale robicie otwór szerokości dokładnie 140cm czy drzwi z naświetlem mają tyle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia i Mariusz 22.01.2009 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2009 Mówili nam w sklepie, żeby zrobić otwór 140 a oni zrobią drzwi z naświetlem pod wymiar, ale jeżeli będzie taki otwór to będzie to fajnie wyglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 22.01.2009 15:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2009 ok. dziękuję Ci bardzo za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaa256 22.01.2009 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2009 My mamy zaprojektowane drzwi z podwójnym doswietlem po bokach. Otwór 180 cm. Doswietla po 40 cm i 100 na drzwi. Podobno z 40 cm doswietlem będzie trudniej - wiekszość firm w standardzie proponuje doswietla szer. 30 cm. Jednak wydaje mi się, że szersze będą ladniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 22.01.2009 18:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2009 Dzięki, wyżej czytałam, że najlepsze są właśnie 40cm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dagne 22.01.2009 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2009 Popatrzcie sobie choćby w Sokółce. Wybierasz sobie model drzwi jaki chcesz a do tego doświetlenie boczne i tyle. Zazwyczaj tak właśnie jest w tych firmach, co mają "gotowce". Wybierasz drzwi, a potem wyszukujesz coś jak "dodatki" i tam powinny być doświetlenia. My mamy drzwi 100cm z 2 doświetleniami i w Sokółce nam za nie zaśpiewali min. 10 000pln. Więc zrobiliśmy u stolarza, za 5000 piękne, naszym zdaniem oczywiście, drzwi (do obejrzenia w naszej galerii, link poniżej). Warto dodać, ze czekaliśmy też krócej niż byśmy czekali w Sokółce. Stolarza polecam, zainteresowanym namiar na priv (od niedawna mają przedstawiciela w Warszawie). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaa256 23.01.2009 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2009 Nam drzwi Porta z dwoma doswietlami wycenili na 6000, ale też planujemy zamówić u stolarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts