Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Cena metra kwadratowego dzia?ki

dahlinek

Jaki był koszt metra kwadratowego działki?  

174 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaki był koszt metra kwadratowego działki?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 62
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ziemia rolna we wsi nie jest zbyt droga... naszą działkę musieliśmy uzbroić, ale - opłacało się. W ankiecie brakuje pozycji "poniżej 5 zł" ;)

Brakuje też poniżej 1 zł. Północne Mazowsze, wieś z asfaltem, 8 km od miasta powiatowego.

Płaciłem 77 groszy za metr kw. Działka rolna, na działce prąd i wodociąg. Prąd i woda już są w wybudowanym domu. Prawie 1,2 ha kosztowało 9000 zł.

O rrrany! Rozpiętość cen znaczna.

Ja tam nie chciałem uciekać z miasta - bo ja mieszczuch jestem ;)

Działka w centrym Częstochowy (cichym) - 10 - 15 minut piechotką w Aleje (do ścisłego centrum) - 100PLN/m2 - łącznie z kosztami notariusza itp.

Wszystkie media są w granicach - mam nawet wybór skąd ciągnąć :)

Oczywiście nie ma lekko - na działce dom do rozbiórki i masa starych drzew do wycięcia.

Załapałam się na przedział 100-150... ale to cena była niewiele ponad 100zł/m2 Uzbrojenie zaraz obok, wodociąg i kanalizacja miejska. Działka ok. 15 km od centrum Gdańska, niby wieś, ale administracyjnie jeszcze miasto, pół km od morza :D Do tego projekt i pozwolenie na budowę (akurat bardzo nam podpasował), czyli odpada trochę użerania się z urzędami :)

• 1 year później...