VIP Jacek 29.11.2009 20:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2009 szczelinę na zewnątrz i wewnątrz udało mi się załatać jako tako. Wcisnąłem piankę i zakleiłem silikonem. Nie wieje. Ale parapet jest cholernie zimny. Powodem tego jest zbyt cienkie ocieplenie ze styropianu między parapetem wewnętrznym, a kształtką parapetową. Jest tam dane tylko ok. 2 cm styropianu. Zwróć uwagę na zdjęcie. Zamiast tego styro mogłem wcisnąć pianę i nie wsuwać głęboko parapetu. Wtedy grubiej byłoby izolacji. Teraz, wydaję mi się nie mogę zrobić nic więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 30.11.2009 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 szczelinę na zewnątrz i wewnątrz udało mi się załatać jako tako. Wcisnąłem piankę i zakleiłem silikonem. Nie wieje. Ale parapet jest cholernie zimny. Powodem tego jest zbyt cienkie ocieplenie ze styropianu między parapetem wewnętrznym, a kształtką parapetową. Jest tam dane tylko ok. 2 cm styropianu. Zwróć uwagę na zdjęcie. Zamiast tego styro mogłem wcisnąć pianę i nie wsuwać głęboko parapetu. Wtedy grubiej byłoby izolacji. Teraz, wydaję mi się nie mogę zrobić nic więcej. Jacek - mądry Polak po szkodzie, ale może dzieki Twojemu tematowi i zdjęciom kilku budujacych będzie bardziej uważało przy montazu parapetów - to niby prosta spraw, ale trzeba mieć na uwadze dokładne uszczelnienie progu okna (wiem i pamiętam, bo sam miałem takie reklamacje). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FAT 01.12.2010 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2010 szcz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 02.12.2010 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2010 niestety ostatnimi czasy dochodzi do mnie wiele sygnałów dotyczących zimnych parapetówNagminnie ci co montują parapety wewnętrzne popełniają błędyTam gdzie jest listwa podparapetowa dosuwają PW (parapet wewnętrzny) do niej, zamiast tylko wcisnąć pod okno 5-10 mm i dokładnie opianować. Ekstremalnie wydłubują piane spod okna i sami zapominają jej dodaćPZ (parapety zewnętrzne) montowane sa podobnie, z oszczędnością piany i później są tego efekty, zimne PW, czasem nawet wieje miedzy ościeżnicą a PWHorror, montaż parapetów traktowany jest po macoszemu a późniejsze usunięcie usterek jest kłopotliwe gdyż wnętrze już wykończone i co? I stosuje się półśrodki - zamiast likwidować przyczynę likwiduje się skuter akrylując bądź silikonując to miejsce a PW dalej zimne i ciągnie chłodem jak choleraA przecież dokładne opianowanie PW i PZ dodatkowo ociepla to chyba najbardziej newralgiczne miejsce we wnęce okiennej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts