Juniorka 22.01.2009 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2009 Nie znalazłam podobnego wątku a mam pytanko Na co zwrócić uwagę przy kupnie takiej muszli podwieszanej? Wiadomo, że wybiorę taką, która mi się podoba, ma rozsądną cenę , ale co jest jeszcze ważne? Jak je oglądałam to miałam wrażenie, że są podobne do siebie a jednak cenowo sporo się różnią między sobą. To może mają jakieś fajne bajery, które warto mieć? Którą zatem warto kupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miHoo79 22.01.2009 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2009 No wlasnie tez bylbym zainteresowany tym tematem, ktos moze jeszcze dorzucic informacji o systemach podtynkowych na co zwrocic uwage, jak z jakoscia poszczegolnych wykonawcow itp...Wiem ze do poszczegolnych systemow tzreba doprac odpowienie klawisze.. ale moze podzielicie sie uwagami nt zakupionych systemow podtynkowych..PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carringtontomas 23.01.2009 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2009 Ja nie kombinowalem - kupilem GEBERITa. To chyba jeden z najbardziej cenionych producentow systemow i bardzo uniwersalny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 23.01.2009 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2009 My kupiliśmy GROHE - potrzebowaliśmy na szybko dwa x WC + 2 X stelarze do bidetu - GROHE był od ręki na Geberita trzeba było czekać więczność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamionkal 23.01.2009 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2009 u nas są geberity unifix (obecnie zastępowane przez serię duofix basic) jest to nieco tańsza linia geberitu (za stelaż z przyciskiem płaciliśmy poniżej 600zł), jak dla mnie nie warto dopłacać kilkuset złotych do "pełnego" duofix - różnice są dla mnie niespecjalnie istotne (np. większy wybór przycisków pasujących do droższego modelu) opis: http://www.geberit.pl/geberit/inet/pl/wcmspl.nsf/pages/prod-prod-inst-duo-2 generlanie opinie na forum które ja czytałem wspierały głównie grohe i geberit, a bardziej mieszane opienie zbierało Koło co do samej muszli to u nas jest Koło i jest ok, ale nie pamiętam czy poza eleganckim wyglądem kierowaliśmy się innymi kryteriami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 23.01.2009 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2009 Te droższe serie np. z Koła mają podobno powłokę, która łatwiej się czyści. My mamy w jednej łazience Primo (z powłoką), w drugiej Nova top (bez powłoki), ale po roku używania nie zauważyłam specjalnej różnicy. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Na wygodę, przede wszystkim. Selekcji dokonałam metodą siadaną - niektóre ładne muszle okazały się być bardzo niekomfortowe. I jak tu potem czytać gazetę?Do wanny też z resztą właziłam na sucho w sklepie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 23.01.2009 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2009 Daliśmy stelaże Geberita (potem ciężko byłoby wymienić ), a muszle tanie z Cersanitu (jak się nie sprawdzą, albo zniszczą można zmienić na inne bez prucia łazienki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juniorka 23.01.2009 21:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2009 Widzę, że Geberit górą Dobry pomysł z siadaniem na muszli by sprawdzić komfort siedzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SZANTI. 24.01.2009 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2009 Mieliśmy kiedyś Geberita którego obsługiwały dzieci i to w sposób bardzo niedeliktny muszę powiedzieć że przetrwł wszystko nawet uderznie w przycisk zabwkami , potem w innej łazience mieliśmy TMW i po miesiącu popsuł się taki 'patyczek' pod klapką mimo wymiany 'patyczka' woda albo ciągle sączyła się do muszli albo wogóle nie leciała i trzeba było naciskać drugi przycisk. Teraz do nowego domu kupiliśmy Geberita Co do miski wiszącej to najpierw wybraliśmy umywalkę a potem do niej z tej samej serii wybraliśmy miskę , jeśli wybierzesz umywalkę w prostokącie to miska raczej też powinna być w prostokącie a jeśli umywlka ma kształt okrągłej misy to miska też okrągła . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juniorka 25.01.2009 21:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2009 Szanti - tak właśnie zamierzamy zrobić, i umywalka i muszla będą tego samego "formatu" (prostokątne) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SZANTI. 26.01.2009 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 Roca ma bardzo ładną serię prostokątną nazywa się HALL miska podwieszanahttp://www.roca.pl/thumbs/th_e4ae4ac67522dd7449ff218a82432aec.jpg umywalkahttp://www.roca.pl/thumbs/th_9594ffe85c5e34a956f4353f35ea5a17.jpg ja do tej miski wybrałam inną umywalkę z Roci , nazywa się Diverta http://www.roca.pl/thumbs/th_331faffd36117252df675d36f281c712.jpg napisz jak już coś wybierzesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kanton 26.01.2009 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 tak na prawde licza sie tylko 2 firmy: geberit i grohe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 26.01.2009 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 Roca ma bardzo ładną serię prostokątną nazywa się HALL miska podwieszana http://www.roca.pl/thumbs/th_e4ae4ac67522dd7449ff218a82432aec.jpg Mamy ten kibelek na dole - bardzo wygodny. U góry mamy Koło Ego - znacznie mniej wygodny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bioork 26.01.2009 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 my wybraliśmy Geberit ( bo w większości spotkałam się z pozytywnymi opiniami, wersja tańsza ) a do niego miska : http://www.duravit.com/dimg/51068_web_prod_normal.jpg z powłoką WonderGliss , deską wolnoopadającą ( bo chyba nawet innej do tego modelu nie ma ) miska wybrana ze względu na wygląd, wygodę, wymiary i to , że pasuje nam do wanny i umywalki ( umywalka z tej samej serii , stawiana na blacie , wanna prostokątna HOESCH ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 26.01.2009 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 Piękna ta miska, właśnie o takiej marzyłam niestety finansowe realia kazały kupić zwykłą Ale mam obiecane, że kiedyś się ją wymieni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juniorka 27.01.2009 09:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 A te prostokątne muszle rzeczywiście są wygodniejsze od okrągłych? Jeszcze nie siadałam w sklepie by sprawdzić ich komfort Szanti - super zestaw. Bioork- a po ile te muszle Geberita? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bioork 27.01.2009 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 cieszynianka - mnie zauroczyła już dawno , musiała być ta i żadna inna czy prostokątne wygodniejsze ? hmmm.. nie wiem, to chyba nie zależy od formy ale konkretnego modelu miska to nie Geberit ale Duravit Vero http://www.allegro.pl/item534620928_duravit_vero_wc_deska_wolnoopadajaca_promocja.html okropnie podrożały , kupowałam znacznie taniej w grudniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 27.01.2009 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 cieszynianka - mnie zauroczyła już dawno , musiała być ta i żadna inna czy prostokątne wygodniejsze ? hmmm.. nie wiem, to chyba nie zależy od formy ale konkretnego modelu miska to nie Geberit ale Duravit Vero http://www.allegro.pl/item534620928_duravit_vero_wc_deska_wolnoopadajaca_promocja.html okropnie podrożały , kupowałam znacznie taniej w grudniu Też się długo łamałam jaką kupić. Oczywiście chciałam prostokątną, bo po prostu jest cudowna. Po długim szarpaniu się z samą sobą, no i z moją większą połową doszłam do wniosku, że na pewno muszę zrobić prysznic bez brodzika z odpływem liniowym, bo potem nie da się tego przerobić, a muszlę i tak kiedyś wymienię na taką jaka mi się podoba (Nawet jakby mi kiedyś musiało coś ciężkiego na nią upaść ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielony_listek 28.01.2009 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 Szanti - tak właśnie zamierzamy zrobić, i umywalka i muszla będą tego samego "formatu" (prostokątne) Jesli nie są z tej samej "serii" to zwróc uwage czy odcienie bieli muszli i umywaliki (czy co tam jeszcze) się nie różnią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juniorka 28.01.2009 19:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 Bioork – super muszla ale 2 tys. za nią nie dam, chyba Zielony_listek - będę o tym pamiętać, dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts