Prezo 23.01.2009 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2009 Witam Ile można się spodziewać za podłączenie kominka z płaszczem wodnym - a konkretniej to w gre wchodzi: 1) ustawienie kominka + podłączenie spalin 2) podłączenie samego kominka + naczynie wzbiorcze z automatycznym dopuszczaniem + dwa zawory bezpieczeństwa 3) doprowadzenie do salonu piwnicą pod sufitem rury przelewowej i rury do wody salon oddalony ok 10m od kotłowni 4) w kotłowni podłączenie wymiennika + do tego dwie pompy zawory itp 5) wcinka do instalacji centralnego ogrzewania 6) doprowadzenie do salonu z kotłowni ok 60m przewodu <5 różnych przewodów> 7) montaż sterownika do kominka w salonie podłączenie przewodów w kotłowni pod piec, pod zasilanie 230V, pod pompy 9) na końcu napuszczenie wody, odpowietrzenie instalacji i i samo rozpalenie w kominku :D:D Chodzi mi o taką orientacyjną cenę żebym wiedział "na czym stoję" Z góry dzięki Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariobros35 23.01.2009 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2009 Witam Ile można się spodziewać za podłączenie kominka z płaszczem wodnym - a konkretniej to w gre wchodzi: 1) ustawienie kominka + podłączenie spalin 2) podłączenie samego kominka + naczynie wzbiorcze z automatycznym dopuszczaniem + dwa zawory bezpieczeństwa 3) doprowadzenie do salonu piwnicą pod sufitem rury przelewowej i rury do wody salon oddalony ok 10m od kotłowni 4) w kotłowni podłączenie wymiennika + do tego dwie pompy zawory itp 5) wcinka do instalacji centralnego ogrzewania 6) doprowadzenie do salonu z kotłowni ok 60m przewodu <5 różnych przewodów> 7) montaż sterownika do kominka w salonie podłączenie przewodów w kotłowni pod piec, pod zasilanie 230V, pod pompy 9) na końcu napuszczenie wody, odpowietrzenie instalacji i i samo rozpalenie w kominku :D:D Chodzi mi o taką orientacyjną cenę żebym wiedział "na czym stoję" Z góry dzięki Pozdrawiam zapomniałeś dodć wykonanie automatyki wyłanczającej piec gazowy w trakcie działania podłogówki.Ja za taki zakres prac biorę 2500 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts