monikaa13 23.01.2009 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2009 To, że trzeba zdjąć pod domem to wiem ale co z działką. Działkę mamy na polu. Dookoła nic nie ma, tylko pole i trawa z chwastami do kolan. Jak myślicie warto zdjąć humus z całej powierzchni działki. Pod domem wiadomo, aż dojdzie się do dobrej ziemi, a z reszty tylko trochę, by nie mieć takiego badziewia na działce. Przecież jak będę robiła ogród to i tak trzeba to wszystko usunąć. Co myślicie? Jak to jest u was? Działka ma 800m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edybre 23.01.2009 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2009 Po co chcesz zdejmować humus z całej działki? Przecież to jest urodzajna ziemia. Przed założeniem ogrodu skosisz chwasty i potraktujesz je z 2 razy randapem i możesz ogród zakładać. Też miałam chwasty do pasa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 23.01.2009 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2009 Rozumiem że planujesz plaże wysypaną piaskiem na całej działce... fajnie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 23.01.2009 09:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2009 Ok. rozumiem - czyli chwasty zostają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mymyk_KSK 23.01.2009 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2009 kuknij sobie tu http://forum.muratordom.pl/jak-zaczac-zakladac-ogrod,t149730.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aladin07 23.01.2009 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2009 odpowiedz powinna byc raczej typu - zdejmij humus tam gdzie budynek i tam gdziebeda lezec materialy budowalane, kruszywa i caly balaganjak kopara zepchnie dwa trzy razy wiecej to wiele wiecej sie nie zaplacia oszczedzisz sobie dobra ziemie - ktorej nigdy dosyc na takiej zapaskudzonej cementami i piachami az sie nie chce nic sadzic i od razupierwsza mysle bedzie - szkoda ze nie zdjelam tego humusu jeszcze tutaj bo na prawde w promieniu paru metrow od budynku wszystko wyglada jak po dobrej wojnie:) takze z calej dzialki to przesada, ale w miejscu samego budynku to malo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 23.01.2009 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2009 Rozumiem że planujesz plaże wysypaną piaskiem na całej działce... fajnie.... i palmy, i wielki basen, i przystojny mulat z drinkami ....jezzzuu...się rozmarzyłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 23.01.2009 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2009 Mulat, mulat.... Mulatki!! Z duzym biustem! hmmmmmm.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 23.01.2009 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2009 jasne ....jasne ... wychodzi czego faceci pragną najbardziej ... byś się wstydził, coulignon ...czy ja coś o rozmiarach wspominałam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 23.01.2009 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2009 dla mnie rozmiar jest ważny... Mam w domu A. Stąd tęsknota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 23.01.2009 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2009 nie genaralizujmy ... A też może być piękne no dobra, trza coś o humusie bo mnie zaraz o zbereźnictwo ktoś posądzi humus się ściąga tylko spod domu ... w życiu by mi nie przyszło do głowy zdjąć humus z pozostałej części działki - no bo i po co? a co do chwastów ... część zadeptają budowlańcy ...a to co nie zadeptają, to po zakończeniu budowy - wiosną ślicznie zorać , zagrabić i trawkę posiać ...i będzie git Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 23.01.2009 11:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2009 Dobra, dzięki za odpowiedzi. A co zrobić z tym humusem - zostawić na przyszłość pod ogródek czy wywieźć gdzieś dalekooo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 23.01.2009 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2009 zostawić. Może się przydać. a wywieżć zawsze zdążysz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 23.01.2009 11:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2009 Dziękuję Wam bardzo za odpowiedzi. Kolejny problem rozwiązany. Do następnego razu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mario B 23.01.2009 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2009 Z chwastami nic nie robiłem, Kupiłem kosiarkę i zacząłem kosić,po pierwszym roku została tylko trawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mynia_pynia 23.01.2009 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2009 To ja nawożę ziemię do siebie ze wszystkich stron, a tu taki kwiatek. Brakuje mi z 20 ton RI lub RII, na ogródek I tak z 60 ton do zagospodarowania ogródka, ale to ziemi piaszczystej nie brylącej się. Czasem wyglądam jak maniak, bo jadąc samochodem po gminie rozglądam się na wszystkie strony za górką humusu - i tu dziękuje za program „Orlik”, naprawdę za friii mam fajną ziemie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts