jareko 28.02.2009 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2009 ...że z Sahary na przestrzeni 2008r.zginęło 198 ton piasku....zaczeli budowac schrony przed 2012 - wiec piasek jest potrzebny w duzych ilosciach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
opty i mista 28.02.2009 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2009 Dobra,dobra o schronach to było do przewidzenia ,ale co z biednymi mrówkami i i i całą resztą mogących wystąpić kataklizmów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 28.02.2009 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2009 Spoko ,przeżyłem już nie jedno. Ale dzięki za ostrzeżenie ,pozdrawiam No, jak nie jedno a dwa.......ale trzeciego mozesz nie przezyc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
opty i mista 28.02.2009 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2009 w ostateczności zawsze mogę poprosić o azyl np.Etiopi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 28.02.2009 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2009 lepiej w Australii nie pamiętam tytulu filmu z lat 50 - coś chyba jak "ostatni lad" czy coś takiego. III Wojna Światowa, jedyny sygnal jaki dociera do lodzi podwodnej pochodzi z Australii. Przejmujący film o wiele bardziej jak dzisiejsze superprodukcje hmmm...zmieńmy może temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 28.02.2009 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2009 O swiat i ludzkosc jestem dziwnie spokojna.....jakos przetrwali do teraz ..... ........epidemie, wojny, wybuchy wulkanow, tsunami, glod i co tam jeszcze, wiec przetrwaja jeszcze troche. Pozytywnym skutkiem kryzysu w USA bedzie cos co w Polsce przez ostatnie 20 lat przedstawiane bylo jako slabosc systemu socjalistycznego - i na tym polega ten paradoksalny dowcip obecnej recesji czyli : upanstwowienie bankiow, powszechna sluzba zdrowia , nacisk na szkolnictwo, kolektywna zrzuta na remont szkol, drog i mostow itp itd na swiecie tak sie dziwnie plecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 28.02.2009 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2009 jednym słowem Lenin zawsze żywy? Zwycięża Marks i Engels? Zwycięża Jaruzel, Gomółka i Bierut? Żarty sobie Waćpanna robi a Breżniew zaciera ręce smażąc się na piekielnym ogniu Sądzisz, że to jedyna, słuszna droga wyjścia z teraźniejszej zapaści? Sądzisz, że tylko w Stanach są w stanie wybrać jedynie słuszną drogę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 01.03.2009 00:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2009 To FDR tez byl pociotkiem Lenina ? bo wprowadzil social security czyli emerytury w USA i bylo to tez skutkiem poprzedniego Wielkiego Kryzysu - tez paradoksalnie Co ma do tego Jaruzelski ? On akurat korzysta z pelni przywilejow ( czyli np wysoka emerytura, bezplatne leczenie,szpital, ochrona itp ) o ile sie nie myle. Chyba myla ci sie pojecia jak wiekszosci Polakom ...co innego system narzucony a co innego wywalczenie sobie praw i przywilejow w spoleczenstwie stosunkowo demokratycznym do ktorego Polsce bardzo daleko..... Idac twoim tokiem rozumowania Habeas Corpus to szczyt komunizmu. Zeby nie dzielna angielska klasa srednia ktora wyszarpywala przywileje od krola nie moglbys sie tak wypowiadac bez grozby uciecia glowy No i tylko bez tej wacpanny, bardzo prosze.... mam korzenie miejskie i lumpiarskie i jestem z tego powodu bardzo zadowolona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kosmo77 01.03.2009 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2009 Lump płci żeńskiej to chyba lumpowa, albo lumpica, nieprawda? Pozytywnym skutkiem kryzysu w USA bedzie cos co w Polsce przez ostatnie 20 lat przedstawiane bylo jako slabosc systemu socjalistycznego - i na tym polega ten paradoksalny dowcip obecnej recesji czyli : upanstwowienie bankiow, powszechna sluzba zdrowia , nacisk na szkolnictwo, kolektywna zrzuta na remont szkol, drog i mostow itp itd I to ma być pozytywny skutek, że będą budować żeby tylko budować? Dyscyplina musi być, każdemu kilof do ręki i do roboty, ja wam się tu ponawydurniam jeden z drugim! Żeby któremuś czasem do głowy nie przyszło prezydenta na taczce wywozić albo kamieniami rzucać w policjantów! Amerykanie mają za mało autostrad? To chyba na Alasce, tam na pewno są jeszcze wioski bez własnej autostrady... Najlepiej zabetonować sobie cały kraj, byle było się czym zająć. Ja bym raczej powiedział że amerykanie mają za dużo samochodów, dlatego ciągle potrzebują więcej autostrad... ale może tak ma być, ropy jest dużo i strasznie tania, więc USA to norma a reszta świata przykry odchył od niej... A zrzuta na służbę zdrowia, hm, to czy w USA służba zdrowia nie jest 'powszechna'? Przecież każdego stać na pokrycie kosztów leczenia, nie? A co ze szkolnictwem, coś z nim nie tak? Przecież to w USA każdy myśli o szkolnictwie od samego początku, jak się dziecko rodzi to trzeba zacząć odkładać na jego kształcenie żeby zdążyć nazbierać wystarczająco dużo.. to co, jeszcze jakieś dobrowolne składki nałożyć na ludzi, żeby szkoły i lekarze byli jeszcze bardziej powszechni? Według mnie, lumpie, nie da się tego zrobić dekretem prezydenta - albo ktoś musi za to słono zapłacić, albo trzeba pracować za darmo - a może jedno i drugie na raz... To co, kiedy łapiesz za łopatę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
opty i mista 01.03.2009 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2009 Ale się narobiło,Jareko miałeś rację żeby zmienić temat,ale obiecuję że go podejmę jak będę siedział na wypracowanej przez siebie emeryturze i nie będę miał innych problemów.Na razie czekając aż w końcu ta przepowiadana przez Laskowika góra lodowa pierdyknie w Szwecję biorę się do roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 01.03.2009 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2009 Lump płci żeńskiej to chyba lumpowa, albo lumpica, nieprawda? Prawda, prawda - wybor nalezy do ciebie . To co, kiedy łapiesz za łopatę? Jak najszybciej. To troche glupio gdy w obliczu kryzysu USA biora kurs na lewo a Polska zostaje z dosc glupia mina za prawa burta .......... i .jakby z reka w nocniku ... czy cos. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kosmo77 01.03.2009 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2009 Ciekawe czemu ta ręka w nocniku? Na razie uważam że kryzys jest dla Polski dużą szansą, o ile nie przyjmie tego samego kursu 'w lewo' co USA i cały zachód Europy. Polska na razie stała się tanim krajem z powodu waluty, to powinno rozwinąć eksport, produkcję, turystykę i ochronić miejsca pracy. To były polskie atuty w UE, teraz są jeszcze bardziej widoczne. Zagrożeniem jest dług zagraniczny, nie znam się na ekonomii ale wiem że jego obsługa stała się jeszcze trudniejsza odkąd złotówka spadła. Dlatego cieszę się że rząd postanowił nie zadłużać państwa jeszcze bardziej i powstrzymuje się od 'stymulowania' gospodarki za nasze pieniądze. Niestety, pewnie w końcu się ugnie i trochę kasy wrzuci w błoto. A Ty, czy uważasz że kraj może funkcjonować tylko za pieniądze podatników? Sama sobie wypłacisz pensję ze swoich podatków? Myślę że tak uważasz, wierzysz że oto Obama zrobi na naszych oczach cud i stworzy perpetuum mobile - samonapędzający się grajdołek USA. Wystarczy tylko aby kupować dużo niepotrzebnych rzeczy i wykonywać bezsensowną pracę. Boję się że nawet jak wszyscy amerykanie się napną i zaczną wierzyć że to ma sens, to i tak ten sens się nie pojawi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 01.03.2009 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2009 kosmo - jak widzę myślimy podobnie Tylko obawiam się ze determinacji naszym rządzącym zabraknie by dalej tak trzymać. A nasz Prezydent, któremu bliżej do czerwonych niż się wielu wydaje, namiesza za wiele W słabej zlotowce widzę więcej zalet niż wad - podobnie jak ty kwestia pozostaje tylko to wykorzystać A że nie kupiłem sobie wymarzonego Forda Taurusa X - cóż, nadejdzie znów czas kiedy na samochód zza wielkiej wody stać mnie będzie O ręce w nocniku - zauważ - ciągle mówią ci którzy socjalistyczna wizje świata i państwa maja - Państwo nam da - tylko kurde z czego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 01.03.2009 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2009 Prezydent Barack Obama nie obiecywal cudow i zaden Amerykanin w tego typu cuda nie wierzy ....zupelnie inna mentalnosc. Rola prezydenta w USA jest narzucic kierunek czyli to czego w danej chwili kraj potrzebuje najbardziej - naklady na alternatywne zrodla energii, tworzenie nowych miejsc pracy, powszechna sluzba zdrowia - tego domagaja sie obywatele bo chyba po cos placa wlasnie te p o d a t k i , nie ? Z reka w nocniku i na dodatek z dwiema awanturami wojennymi do ktorych sami Amerykanie stracili juz dawno przekonanie. A Polakom jak zawsze zostaje : glosowac nogami. Co robia. Szkoda tylko, ze przed wyjazdem swoje zwierzeta domowe czyli psy i koty wyrzucaja na ulice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 01.03.2009 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2009 ... ze przed wyjazdem swoje zwierzeta domowe czyli psy i koty wyrzucaja na ulice.i tu się z tobą całkowicie zgadzam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kosmo77 01.03.2009 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2009 A ja się z Tobą zgadzam, jareko, i z Tobą, lumpie. Jest niedziela po południu, politycy nie gadają, giełdy nie spadają, firmy nie zwalniają. Jedyne moje zmartwienie to czy ciasto na pizzę się uda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 01.03.2009 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2009 Ciasto na pizze zawsze sie udaje - szczegolnie gdy ja go nie robie. Milej niedzieli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kosmo77 01.03.2009 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2009 Ciasto na pizze zawsze sie udaje Rzeczywiście, nie zwróciłem uwagi na ten fenomen. Niezależnie od tego jakie proporcje składników wezmę, ciasto zawsze wychodzi w miarę podobne... Tzn płaskie i okrągłe.... Gdyby przyjąć że to ciasto to amerykański system bankowy, sos pomidorowy to petrodolary a pieczarki są światowymi giełdami, między nimi gdzieniegdzie porozrzucane zielone i czarne (zdradliwe) oliwki, czyli politycy, a roztopiony ser ... mmm mniam hmmm mlask gul gul... .... BEEEEEERRRRRRRP! (to musiało doprowadzić do kryzysu który przyszedł na gotowe i wszystko wpierniczył) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 01.03.2009 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2009 Nie wszystko kojarzy mis sie az tak kulinarnie, musze przyznac. A dlaczego czarne ( oliwki ) mialy by byc bardziej zdradliwe od zielonych ? Teraz problem ten nie pozwoli mi zjesc kolacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
opty i mista 01.03.2009 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2009 Wiecie wcale mnie nie interesuje jak oni poradzą sobie z kryzysem do którego sami doprowadzili,a że z niego wyjdą o to jestem spokojny ,tylko strach pomyśleć ile nas to może kosztować.Może znów kupimy za jakąś obietnicę nielatające F16,chociaż z ekonomicznego punktu widzenia mógłby ktoś pomyśleć że wyświadczyli nam przysługę nie latają nie ma kosztów.Wiwa Ameryka.Boję się tylko jednego jak oni wyjdą z kryzysu gdzie my możemy być,jak zaprzepaścimy teraz ogromną szansę dogonienia zachodu.Szlag mnie trafia jak słucham pomysłów 2 najwybitniejszych ekonomistów o przeprowadzeniu referendum w sprawie Euro w kraju którym może połowa ludzi nie wie o co biega .Od razu wyobrażam sobie lecący samolot pełen ludzi przeprowadzających referendum czy pilot ma lecieć na wys. 10000m czy 498m.Sam prowadzę działalność i wkurzają mnie te wahania kursu gdzie człowiek nie jest w stanie nawet przy pomocy wróżki przewidzieć kursu na następny dzień.Ale działania banków oferujących opcje co niektórym dało do myślenia i mogli przewidzieć że nie działają jak Caritas tylko na tym zarobią,wystarczy tylko brać przykład z lepszych i trochę pomyśleć a to .podobno nie boli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts