Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kryzys? Szukamy pozytywnych wiadomości

Redakcja

Recommended Posts

A dlaczego czarne ( oliwki ) mialy by byc bardziej zdradliwe od zielonych ?

Hm, nie wiem, nie zastanawiałem się, może dlatego że czarne owce ...

zaraz zaraz..

przeciez Ty jesteś z USA kraju tolerancji i 'poprawności' kulturowej! Jak to więc napisać żeby być tolerowanym... Może "oliwki zielone i czarne-ale-wcale-nie-mniej-oliwkowe-niż-te-zielone"... Albo "oliwki zielone i te drugie, wy juz wiecie jakie" ...

• Odpowiedzi 573
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Szlag mnie trafia jak słucham pomysłów 2 najwybitniejszych ekonomistów o przeprowadzeniu referendum w sprawie Euro w kraju którym może połowa ludzi nie wie o co biega .Od razu wyobrażam sobie lecący samolot pełen ludzi przeprowadzających referendum czy pilot ma lecieć na wys. 10000m czy 498m.

Aaaaaa oplułam monitor - świetne! :lol:

A dlaczego czarne ( oliwki ) mialy by byc bardziej zdradliwe od zielonych ?

Hm, nie wiem, nie zastanawiałem się, może dlatego że czarne owce ...

zaraz zaraz..

przeciez Ty jesteś z USA kraju tolerancji i 'poprawności' kulturowej! Jak to więc napisać żeby być tolerowanym... Może "oliwki zielone i czarne-ale-wcale-nie-mniej-oliwkowe-niż-te-zielone"... Albo "oliwki zielone i te drugie, wy juz wiecie jakie" ...

ja nie lubie zadnych olivek :D

i znow pozytyw :)

GUS: PKB nieoczekiwanie wzrósł o 2,9 proc. w IV kwartale 2008 roku.

Ekonomiści są zaskoczeni, bo sądzili, że wzrost PKB będzie nieco niższy.

Dane GUS, choć niskie, oddalają groźbę recesji - uważa główny ekonomista Polskiej Rady Biznesu Janusz Jankowiak.

W IV kwartale 2008 roku gospodarka urosła o 2,9 procent w porównaniu z rokiem ubiegłym i o 0,3 procent w porównaniu z III kwartałem - podał w Główny Urząd Statystyczny.

Jak dodał GUS, głównym czynnikiem wzrostu PKB pozostaje popyt krajowy

Jak dodał GUS, głównym czynnikiem wzrostu PKB pozostaje popyt krajowy.

I z tym bym się zgodził przy założeniu że na terenie zakładu następuje natychmiastowa konsumpcja wyprodukowanych dóbr.

prowadzę min.firmę transportową w kraju i za granicą i jest to najlepszy barometr określający wzrost lub spadek produkcji i to w każdym kraju.

A te książeczki GUS owskie to obowiązkowo w latach 60 musiałem już tachać w tornistrze do podstawówki.Czasami się chce wyryczeć k.......za kogo oni nas mają?

i znow pozytyw :)

GUS: PKB nieoczekiwanie wzrósł o 2,9 proc. w IV kwartale 2008 roku.

Ekonomiści są zaskoczeni, bo sądzili, że wzrost PKB będzie nieco niższy.

Dane GUS, choć niskie, oddalają groźbę recesji - uważa główny ekonomista Polskiej Rady Biznesu Janusz Jankowiak.......

Jak dodał GUS, głównym czynnikiem wzrostu PKB pozostaje popyt krajowy

Ekonomisci zawsze wydaja sie byc zaskoczeni........tak jak pan Greenspan - jeszcze dwa lata temu mowil, ze gospodarka ma silne podstawy i nic go nie zaskoczy a pare miesiecy temu przyznal, ze podstaw to nie ma zadnych i czuje sie zaskoczony :D :D :D

Moge wyjasnic ekonomistom fenomen tego niezwyklego zjawiska, ktore ich tak zaskoczylo - bo polowa narodu mieszka i pracuje poza granicami i sle rodzinom euro i dolary..... :D :D :D :D

Prosze Gus-ie o wiecej zaskakujacych mnie danych .... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ten szok to pikus w porownaniu z tym jakie przezyjesz wkrotce .... :D :D :D

Np wywalczenie w koncu w Stanach przez klase srednia p u b l i c z n e j sluzby zdrowia, zwiekszone naklady na szkoly i edukacje, o b n i z e ni e podatkow dla najubozszych i klasy sredniej, z w i e k s z e n ie obciazen podatkowych dla zarabiajacych powyzej 250 tys dol rocznie czyli tzw bogatych , ograniczenie akcji w iraku, w koncu jakies powazne podejscie do alternatywnych zrodel energii i duze naklady finansowe rzadu na ten cel, ponowne nalozenie regulacji na system finansowy i bankowy i pare innych :D :D :D :D

Viva recesja ! :D i wsciekla klasa srednia w USA ! ( do ktorej sie zaliczam ) :D

Znaczy sie The end is near? :)

PRZEPOWIEM WAM GORSZY ,CZARNY SCENARIUSZ.

Tłumy żydów we wszystkich naszych portach morskich ,lotniczych,z walichami ,tobołami pełnymi dolarów czekających tygodniami na odprawę i wizę wjazdową do polski przejętych i przerażonych przepowiednią jednego z naszych posłów że nadszedł koniec ery białego człowieka w Ameryce .

A my co? Znowu w plecy Banki sprzedane ,piece wygaszone ............koszmar.

lepiej w Australii :)

nie pamiętam tytulu filmu z lat 50 - coś chyba jak "ostatni lad" czy coś takiego.

III Wojna Światowa, jedyny sygnal jaki dociera do lodzi podwodnej pochodzi z Australii. Przejmujący film o wiele bardziej jak dzisiejsze superprodukcje

hmmm...zmieńmy może temat?

"Ostatni brzeg" (On the beach)z 1959 roku reż St.Kramer,z Gregorym Peck'iem w głównej roli.

PRZEPOWIEM WAM GORSZY ,CZARNY SCENARIUSZ.

Tłumy żydów we wszystkich naszych portach morskich ,lotniczych,z walichami ,tobołami pełnymi dolarów czekających tygodniami na odprawę i wizę wjazdową do polski przejętych i przerażonych przepowiednią jednego z naszych posłów że nadszedł koniec ery białego człowieka w Ameryce .

A my co? Znowu w plecy Banki sprzedane ,piece wygaszone ............koszmar.

A ja przepraszam,ale czy żyd to "biały' człowiek?