kosmo77 01.03.2009 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2009 A dlaczego czarne ( oliwki ) mialy by byc bardziej zdradliwe od zielonych ? Hm, nie wiem, nie zastanawiałem się, może dlatego że czarne owce ... zaraz zaraz.. przeciez Ty jesteś z USA kraju tolerancji i 'poprawności' kulturowej! Jak to więc napisać żeby być tolerowanym... Może "oliwki zielone i czarne-ale-wcale-nie-mniej-oliwkowe-niż-te-zielone"... Albo "oliwki zielone i te drugie, wy juz wiecie jakie" ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 01.03.2009 23:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2009 Zapytalam sie z ciekawosci a nie poprawnosci Akurat kolor czarny nie kojarzy mi sie ze zdradliwoscia i czarne oliwki wole od zielonych mimo, ze poglady i podejscie amerykanskich " zielonych" nie jest mi obojetne. Czyli : komunistka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 02.03.2009 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 Szlag mnie trafia jak słucham pomysłów 2 najwybitniejszych ekonomistów o przeprowadzeniu referendum w sprawie Euro w kraju którym może połowa ludzi nie wie o co biega .Od razu wyobrażam sobie lecący samolot pełen ludzi przeprowadzających referendum czy pilot ma lecieć na wys. 10000m czy 498m. Aaaaaa oplułam monitor - świetne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janrenovate 02.03.2009 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 A dlaczego czarne ( oliwki ) mialy by byc bardziej zdradliwe od zielonych ? Hm, nie wiem, nie zastanawiałem się, może dlatego że czarne owce ... zaraz zaraz.. przeciez Ty jesteś z USA kraju tolerancji i 'poprawności' kulturowej! Jak to więc napisać żeby być tolerowanym... Może "oliwki zielone i czarne-ale-wcale-nie-mniej-oliwkowe-niż-te-zielone"... Albo "oliwki zielone i te drugie, wy juz wiecie jakie" ... ja nie lubie zadnych olivek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 02.03.2009 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 i znow pozytyw GUS: PKB nieoczekiwanie wzrósł o 2,9 proc. w IV kwartale 2008 roku. Ekonomiści są zaskoczeni, bo sądzili, że wzrost PKB będzie nieco niższy. Dane GUS, choć niskie, oddalają groźbę recesji - uważa główny ekonomista Polskiej Rady Biznesu Janusz Jankowiak. W IV kwartale 2008 roku gospodarka urosła o 2,9 procent w porównaniu z rokiem ubiegłym i o 0,3 procent w porównaniu z III kwartałem - podał w Główny Urząd Statystyczny. Jak dodał GUS, głównym czynnikiem wzrostu PKB pozostaje popyt krajowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
opty i mista 02.03.2009 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 Jak dodał GUS, głównym czynnikiem wzrostu PKB pozostaje popyt krajowy. I z tym bym się zgodził przy założeniu że na terenie zakładu następuje natychmiastowa konsumpcja wyprodukowanych dóbr.prowadzę min.firmę transportową w kraju i za granicą i jest to najlepszy barometr określający wzrost lub spadek produkcji i to w każdym kraju.A te książeczki GUS owskie to obowiązkowo w latach 60 musiałem już tachać w tornistrze do podstawówki.Czasami się chce wyryczeć k.......za kogo oni nas mają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 02.03.2009 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 i znow pozytyw GUS: PKB nieoczekiwanie wzrósł o 2,9 proc. w IV kwartale 2008 roku. Ekonomiści są zaskoczeni, bo sądzili, że wzrost PKB będzie nieco niższy. Dane GUS, choć niskie, oddalają groźbę recesji - uważa główny ekonomista Polskiej Rady Biznesu Janusz Jankowiak....... Jak dodał GUS, głównym czynnikiem wzrostu PKB pozostaje popyt krajowy Ekonomisci zawsze wydaja sie byc zaskoczeni........tak jak pan Greenspan - jeszcze dwa lata temu mowil, ze gospodarka ma silne podstawy i nic go nie zaskoczy a pare miesiecy temu przyznal, ze podstaw to nie ma zadnych i czuje sie zaskoczony Moge wyjasnic ekonomistom fenomen tego niezwyklego zjawiska, ktore ich tak zaskoczylo - bo polowa narodu mieszka i pracuje poza granicami i sle rodzinom euro i dolary..... Prosze Gus-ie o wiecej zaskakujacych mnie danych .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 03.03.2009 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 Dodaj sił sobie i wszystkim niepokojącym się codziennymi doniesieniami ze świata. Kryzys to szansa... To okazja aby wreszcie schudnąć Ponoć konsumpcja spada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janrenovate 03.03.2009 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 Ten szok to pikus w porownaniu z tym jakie przezyjesz wkrotce .... Np wywalczenie w koncu w Stanach przez klase srednia p u b l i c z n e j sluzby zdrowia, zwiekszone naklady na szkoly i edukacje, o b n i z e ni e podatkow dla najubozszych i klasy sredniej, z w i e k s z e n ie obciazen podatkowych dla zarabiajacych powyzej 250 tys dol rocznie czyli tzw bogatych , ograniczenie akcji w iraku, w koncu jakies powazne podejscie do alternatywnych zrodel energii i duze naklady finansowe rzadu na ten cel, ponowne nalozenie regulacji na system finansowy i bankowy i pare innych Viva recesja ! i wsciekla klasa srednia w USA ! ( do ktorej sie zaliczam ) Znaczy sie The end is near? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 03.03.2009 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 Tak, kometa przeleciala, kalendarz Majow sie konczy, wody wezbraly na wiosne i ostatniego rozbitka zjedlismy wczoraj - koniec, koniec, koniec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janrenovate 03.03.2009 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 Tak, kometa przeleciala, kalendarz Majow sie konczy, wody wezbraly na wiosne i ostatniego rozbitka zjedlismy wczoraj - koniec, koniec, koniec no to ja pakuje manatki,bede sie zbierał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 03.03.2009 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 Z walizki zostaly tylko kolka ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
opty i mista 03.03.2009 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 PRZEPOWIEM WAM GORSZY ,CZARNY SCENARIUSZ. Tłumy żydów we wszystkich naszych portach morskich ,lotniczych,z walichami ,tobołami pełnymi dolarów czekających tygodniami na odprawę i wizę wjazdową do polski przejętych i przerażonych przepowiednią jednego z naszych posłów że nadszedł koniec ery białego człowieka w Ameryce .A my co? Znowu w plecy Banki sprzedane ,piece wygaszone ............koszmar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 03.03.2009 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 Uuuuaaaaa ....czy nie za bardzo przejales sie rola tygrysa Europy i tym upadkiem bialego czlowieka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
opty i mista 03.03.2009 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 Niczym się nie przejmuję.Zastanawiam się tylko jak to logistycznie najlepiej ogarnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janrenovate 03.03.2009 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 lepiej w Australii nie pamiętam tytulu filmu z lat 50 - coś chyba jak "ostatni lad" czy coś takiego. III Wojna Światowa, jedyny sygnal jaki dociera do lodzi podwodnej pochodzi z Australii. Przejmujący film o wiele bardziej jak dzisiejsze superprodukcje hmmm...zmieńmy może temat? "Ostatni brzeg" (On the beach)z 1959 roku reż St.Kramer,z Gregorym Peck'iem w głównej roli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janrenovate 03.03.2009 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 PRZEPOWIEM WAM GORSZY ,CZARNY SCENARIUSZ. Tłumy żydów we wszystkich naszych portach morskich ,lotniczych,z walichami ,tobołami pełnymi dolarów czekających tygodniami na odprawę i wizę wjazdową do polski przejętych i przerażonych przepowiednią jednego z naszych posłów że nadszedł koniec ery białego człowieka w Ameryce . A my co? Znowu w plecy Banki sprzedane ,piece wygaszone ............koszmar. A ja przepraszam,ale czy żyd to "biały' człowiek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 04.03.2009 00:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Niczym się nie przejmuję.Zastanawiam się tylko jak to logistycznie najlepiej ogarnąć. Korzystaj ze sprawdzonych wzorow - tylko arka. W szkielecie drewnianym, ma sie rozumiec ( patrz forum Muratora) Innym wyjsciem jest schowanie sie pod stol. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
opty i mista 04.03.2009 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 lumpie, Bomba pomysł z tą arką gratuluję nareszcie coś konstruktywnego,zwłaszcza przy obecnych podwyżkach cen paliwa w Stanach,no i ekologia a parę drzew zawsze się jeszcze znajdzie.Dzięki za pomysł .Aaaaaa ten ze stołem sprzedaj na Jackowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 04.03.2009 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Akurat jestem z Nowego Jorku W Chicago bylam raz i dosc dawno temu , ale z Chicago jest Michelle Obama. Podobno calkiem fajne miato tylko wietrznie tam szczegolnie zima. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts