anSi 15.04.2009 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 Upominki dla dyskutantów. Ponieważ liczba odpowiedzi przerosła wyobraźnię Redakcji , czekamy na pierwsze 10 osób, spośród tych, które wypowiadały się - o przesłanie adresu jako pw do Redakcji. Liczy się kolejność zgłoszeń. Liczymy na dalszą dyskusję! Redakcjo, a ja szukajac pozytywnych wiadomosci (mam nadzieje, ze niczego nie przegapilam), licze na ujawnienie listy pierwszej 10 - tki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pigol 25.04.2009 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2009 Pozytyw kryzysu: w składach budowlanych skakją wokół mnie jak wokół szejka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panfotograf 30.04.2009 05:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2009 Cena pustaków ceramicznych -grudzień 2008 a -marzec 2009 spadła!Normalnie ceny na wiosnę idą w górę. Kozłowice kosztowały 6,74zł - teraz 6,40zł (ściana 25cm)Pustaki Lejera też kosztowały 4,80zł a teraz 4,59zł (ściana 25cm) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 19.06.2009 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2009 pozytyw? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
crashproof 19.06.2009 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2009 pozytyw? Hmmm, spadek kwartał do kwartału... zobaczymy, co będzie dalej, ale krótkoterminowy trend nie jest zbyt optymistyczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
crashproof 19.06.2009 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2009 pozytyw? Hmmm, spadek kwartał do kwartału... zobaczymy, co będzie dalej, ale krótkoterminowy trend nie jest zbyt optymistyczny. Ach nie, przepraszam, wzrost o 0,4%. No, na poziomie błędu pomiaru. Ale zawsze. Nie jest tak najgorzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bombaj 21.06.2009 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2009 Jaki kryzys kryzysu nie ma! Gdyby nie szum w mediach to teraz nie mielibyśmy wzrostu pkb o 0,9% r/r wg. GUS tylko jakieś 2% by było. Dzięki mediom i całemu szumowi ludzie zaczęli oszczędzać i spadł popyt wewnętrzny dzięki temu spadło u nas PKB. Z drugiej strony Dzięki temu że teraz spadło potem przez 5 lat będzie bardzo ładnie rosło ludzie zaczną krzyczeć" kryzysu nie ma kupujcie puki jest tanio" i tak przyjdzie nam od nowa wzrost gospodarczy na wysokim poziomie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek_lap 22.06.2009 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 Kryzys to szansa dla najlepszych…rynek zmienia się tak szybko ze umiejętność jego obserwowania staje się ważnym atutem, np. z mojej branży: padają tanie prywatne przychodnie lekarskie: bo ludzie albo idą do publicznych albo (ci zamożni) do ekskluzywnych prywatnych gdzie wizyta to co najmniej 200 zł. Jest to zapewne tragedia dla szeregowych pracowników padających placówek, ale ktoś kto ma zasoby/ dużą zdolność kredytową może skorzystać na tym jak nigdy i otworzyć własną przychodnię np. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 22.06.2009 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 Takie rozwarstwienie , bogaci- biedni i brak klasy sredniej oznacza totalna porazke panstwa demokratycznego - Polska - republika bananowa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
crashproof 22.06.2009 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 Takie rozwarstwienie , bogaci- biedni i brak klasy sredniej oznacza totalna porazke panstwa demokratycznego - Polska - republika bananowa . Pytanie czy zadaniem państwa ma być dokarmianie klasy średniej (wyrównywanie szans?), bo to zdaje się wynikać z Twojego wpisu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bombaj 22.06.2009 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 Kto się nie boi zarobi na kryzysie, umocni pozycję firmy.Wydaje mi się że pozycja polskich właśnie się umacnia. U nas jest wzrost PKB a płace wzrastają wolniej niż na zachodzie gdzie zanotowano spadek PKB. Tę kasę firmy chyba w rozwój zainwestują? Jak myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bombaj 22.06.2009 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 Pytanie czy zadaniem państwa ma być dokarmianie klasy średniej (wyrównywanie szans?), bo to zdaje się wynikać z Twojego wpisu. Może myślisz że państwo demokratyczne to państwo z prawami dzungli gdzie silniejszy wygrywa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
crashproof 22.06.2009 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 Pytanie czy zadaniem państwa ma być dokarmianie klasy średniej (wyrównywanie szans?), bo to zdaje się wynikać z Twojego wpisu. Może myślisz że państwo demokratyczne to państwo z prawami dzungli gdzie silniejszy wygrywa? Ja nic takiego nie myślę. Wręcz przeciwnie, państwo demokratyczne to władza większej grupy - co synonimiczne (plus minus ewenementy historyczne) z władzą głupich nad mądrymi, leniwych nad pracowitymi i biednych nad bogatymi. Chociaż w pewnym sensie odpowiada to opisowi "silniejszy wygrywa". Silniejsza grupa wygrywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
crashproof 22.06.2009 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 Kto się nie boi zarobi na kryzysie, umocni pozycję firmy. Wydaje mi się że pozycja polskich właśnie się umacnia. U nas jest wzrost PKB a płace wzrastają wolniej niż na zachodzie gdzie zanotowano spadek PKB. Tę kasę firmy chyba w rozwój zainwestują? Jak myślicie? Ja myślę, że dużą część tej "górki PKB" przeżre do końca 2009 nasze ukochane państwo, bo mu się właśnie deficyt kończy na dniach, a kiepsko widzę emisję długu na kolejne 20-30 miliardów. Oj, będzie dojenie firm, będzie. Już peło przebąkuje o podwyżkach podatków - a to akcyza, a to składka emerytalna. Ja jednak stawiam na VAT i CIT - zmiany tutaj mają największe i najszybsze przełożenie na wzrost dochodów budżetu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 22.06.2009 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 Takie rozwarstwienie , bogaci- biedni i brak klasy sredniej oznacza totalna porazke panstwa demokratycznego - Polska - republika bananowa . Pytanie czy zadaniem państwa ma być dokarmianie klasy średniej (wyrównywanie szans?), bo to zdaje się wynikać z Twojego wpisu. Takie proby podejmowane sa w Stanach - Barack Obama zostal wybrany na fali rozczarowania i frustracji klasy sredniej.....inwestowanie panstwa w nowe technologie pro-ekologiczne to nic innego jak proba stworzenia nowych miejsc pracy i utrzymanie klasy sredniej......jesli to masz na mysli jako " dokarmianie " sredniakow.....w ogole to po co Polakom panstwo z ktorego kazdy daje noge......jesli tylko moze - w najblizszym czasie 10 % ludnosci wyjedzie...i kto bedzie placicl te City, Vaty i inne sraty taty...... P a n s t w o demokratyczne nie funkcjonuje bez klasy sredniej.....to klasa srednia je stworzyla.......a nie bogaci czyli patrycjusze. Ale co ja sie bede......glebokie rozwarstwienie to pokarm dla niepokojow spolecznych i rewolucji....w Polsce lagodzone wyjazdami i emigracja. I prosze wybic mi medal bo jestem najinteligentniejsza na tym forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaniGdżi1719504772 22.06.2009 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 Takie rozwarstwienie , bogaci- biedni i brak klasy sredniej oznacza totalna porazke panstwa demokratycznego - Polska - republika bananowa . Pytanie czy zadaniem państwa ma być dokarmianie klasy średniej (wyrównywanie szans?), bo to zdaje się wynikać z Twojego wpisu. Ponieważ klasa średnia utrzymuje państwo zgadzam się z @ lump'em,że jej ewentualny brak to porażka...pytanie czy dokarmianie biedy jest zadaniem "państwa"? PS @ lump'ie za sro-ekologię medalu nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 22.06.2009 23:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 Medal mi sie jednak nalezy, ze musze lopatologicznie ...... Otoz.....technologia sie zmienia bo musi....taka jej uroda. Czemu wiec nie uczynic jej bardziej przyjazna srodowisku ? Technologia samochodu elektrycznego jest opracowana od 80 lat - przed wojna jezdzono juz takimi samochodami w np Hartford, Connecticut . Mozesz mi wyjasnic czemu nie mozna jej umasowic, misiu ? I czy gdyby Polska poszla w norweski gaz 10 lat temu zaszkodziloby jej to ? A czemu tego nie zrobiono ? tylko rzucono ochlap w postaci banki nieruchomosci ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szopen 23.06.2009 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 P a n s t w o demokratyczne nie funkcjonuje bez klasy sredniej.....to klasa srednia je stworzyla.......a nie bogaci czyli patrycjusze. TO prawda. Ale prawda jest tez, ze panstwo demokratyczne wczesniej czy pozniej zaczyna zarzynac klase srednia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
crashproof 23.06.2009 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 Technologia samochodu elektrycznego jest opracowana od 80 lat - przed wojna jezdzono juz takimi samochodami w np Hartford, Connecticut . Mozesz mi wyjasnic czemu nie mozna jej umasowic, misiu ? Bo prąd się nie robi za darmo, nie wykopuje się go tanio z ziemi, trzeba go przechowywać (technologia baterii jest słabo rozwinięta a ogniwa wodorowe b. drogie), przesyłać (koszt infrastruktury) itd itp. Gdyby to było takie proste, to już pogrobowcy Rockefellera by się dawno przerzucili na prund zamiast babrać się w "czarnym złocie". I czy gdyby Polska poszla w norweski gaz 10 lat temu zaszkodziloby jej to ? A czemu tego nie zrobiono ? tylko rzucono ochlap w postaci banki nieruchomosci ? A to jest uwaga całkiem słuszna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaniGdżi1719504772 23.06.2009 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 Mozesz mi wyjasnic czemu nie mozna jej umasowic, misiu ? misiu ??? ha,MIŚiem jestem i owszem,sama do tego doszłam nawet na tak niepodatnym gruncie jakim jest Polska(gdyby ten bociek na inne współrzędne mnie podrzucił to ja teraz drinka z palemką na słonku...sie rozmarzyłam...) Co do ekologiczności tych autek to @crashproof wyjaśnił. Jakoś nie wyobrażam sobie elektrycznej siódemki,czy eski...a gdzie te "pierdzenie" silnika...o kopie nie wspomnę... A jak na takiego eko-tititka chłopaki laski mają rwać? Gdyby to było takie proste, to już pogrobowcy Rockefellera by się dawno przerzucili na prund zamiast babrać się w "czarnym złocie". @crashproof, to fajne. Póki co, ta cała ekologia jest na straconej pozycji...bo droższa. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts