Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kryzys? Szukamy pozytywnych wiadomości

Redakcja

Recommended Posts

• Odpowiedzi 573
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

to teraz nie buduje sie z kredytu?

buduja tylko ludzie z min 30% wkladem wlasnym?

Nie wiem kto buduje. Nie wiem tez jakie kredyty dają banki.

Ale jak nie piszą to pewnie już nie interesuje ich temat.

Coś słyszałem, że żeby dostać na 100% w CHF, trzeba mieć 10 tys z górką dochodów, a i to chyba tylko 2 czy 3 banki dają... w złotówkach chyba to samo, tylko skala mniejsza... także proszę Państwa, kryzys jest faktem.

Od k i l ku tygodni ? :o

Pisalam o tym juz pare miesiecy temu na tym forum bo zastanawialy mnie te sumy kredytow , ktore ludzie brali. :o Malo mnie nie tu nie zjedli na surowo.

Jeszcze przytomna byla Paty, ktora napisala - ludzie czy wy sie nie boicie, ze np stracicie prace ? i jak wtedy splacicie ten kredyt ?

Nie mam sobie nic do zarzucenia - ostrzegalam ! :D :D

Od k i l ku tygodni ? :o

Pisalam o tym juz pare miesiecy temu na tym forum bo zastanawialy mnie te sumy kredytow , ktore ludzie brali. :o Malo mnie nie tu nie zjedli na surowo.

Jeszcze przytomna byla Paty, ktora napisala - ludzie czy wy sie nie boicie, ze np stracicie prace ? i jak wtedy splacicie ten kredyt ?

Nie mam sobie nic do zarzucenia - ostrzegalam ! :D :D

raczej histeryzowalas i dalej to robisz opierajac sie na stanach.... nic bardziej mylnego, jak to juz zostalo podsumowane wielokrotnie.

caloksztalt tych dwoch sytulacji, okresle bardziej zrozumiale i prymitywniej... jesli wedlug tych samych kryteriow usa i pl chca przyjac jewro, to jest to nieosiagalne dla usmenow, a czarny gorbaczow moze tylko pogorszyc wszystko....

w kredyty hipoteczne to nawet wsyd wchodzic.

Scenariusz jest zawsze ten sam - wzrasta rata za kredyt przy jednoczesnym wzroscie kosztow utrzymania - plus ktos traci prace lub tej pracy jest po prostu mniej ( jesli ktos ma mala firme ).

I po ptakach.

W Stanacvh zaczeli przerabiac to dwa lata temu - do Polski dotarlo z opoznieniem, ale musialo dojsc.

W dobie tzw globalnej gospodarki tylko pierwsi naiwni mogli twierdzic, ze do Polski kryzys nie dotrze. A bedzie mial wymiar podwojny bo zalamaly sie rynki na wsch.

....a czarny gorbaczow moze tylko pogorszyc wszystko....

....

kurcze - to jak po ichniemu bedzie PIERIESTROJKA ?

falling apart.

Scenariusz jest zawsze ten sam - wzrasta rata za kredyt przy jednoczesnym wzroscie kosztow utrzymania - plus ktos traci prace lub tej pracy jest po prostu mniej ( jesli ktos ma mala firme ).

I po ptakach.

W Stanacvh zaczeli przerabiac to dwa lata temu - do Polski dotarlo z opoznieniem, ale musialo dojsc.

W dobie tzw globalnej gospodarki tylko pierwsi naiwni mogli twierdzic, ze do Polski kryzys nie dotrze. A bedzie mial wymiar podwojny bo zalamaly sie rynki na wsch.

a to ciekawe, na przypadku stanow to zaobserwowalas? bo rate w stanach to......

gdyby amerykanie mieli talkie przepisy w tym sektorze co polska , to by nie machali gola d..a , a porownywanie ich razem to tak jak twierdzenie , ze sernik i bigos to to samo....... na zewnatrz lezy ciezki mokry snieg i radze sie wytarzac.

Habier,, twoja wypowiedz świadczy o tym, że stali bywalcy FM zapominają, że są tu nie tylko ludzie, którzy już wzięli kredyt i już sie zaczęli budować albo już kończą. Sa tez tacy jak np ja i mój mąż- dopiero zaczynamy się budować i jak na razie to na te czify nie ma co liczyć. No nic,, na razie ciągniemy bez kredytu, ale co będzie dalej

rany boskie jak tak mozna. dlaczego nie wedlug takiego samego scenariusza lumpa?

w ameryce np. zabrano 3 000 000 domow tym , ktorzy nie mieli na toster do kuchni , ale kupili dom z pierwsza rata w kredycie.

jest globalizacja i powinnismy postepowac wedlug takich samych scenariuszy.

ps. tv, radio , samochod,meble i kredyt na ksztalcenie dzieci do tego jeszcze powinnas dodac, jak powyzsze 3000 000.

http://www.crowanimation.com/profile/crow-walk-small.gif

a ja myślę że kryzys jest wielka szansą dla nas ;) Frank drogi- więc opłaca się brac kredyt w chf- dużo już nie wzrośnie a jak zacznie spadać to będzie bardzo miło..... Kryzys w budownictwie powoduje, że "fachmani" już się tak nie cenią i nie robią łaski, jak im ktoś robote daje, materiały budowlane są i to w coraz lepszych cenach, stopy procentowe spadają... mieliśmy zacząć budowę w 2010 lub 2011 ale coraz bardziej skłaniamy sie ku temu, żeby zacząć już teraz ;)