crashproof 31.01.2009 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2009 a ja myślę że kryzys jest wielka szansą dla nas Frank drogi- więc opłaca się brac kredyt w chf- dużo już nie wzrośnie a jak zacznie spadać to będzie bardzo miło..... Myślę, że Islandczycy podobnie myśleli pół roku temu o relacji korona-dolar Kryzys w budownictwie powoduje, że "fachmani" już się tak nie cenią i nie robią łaski, jak im ktoś robote daje, materiały budowlane są i to w coraz lepszych cenach, stopy procentowe spadają... mieliśmy zacząć budowę w 2010 lub 2011 ale coraz bardziej skłaniamy sie ku temu, żeby zacząć już teraz Trzeba czekać. To dopiero początek kryzysu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzychos 01.02.2009 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2009 Do piątku też się śmiałem z kryzysu i myślałem, że mnie nie będzie dotyczył. Ale w piątek kierownik oświadczył mi, że jest słabo z nowymi zleceniami. To oznacza w miom przyadku spadek wypłacanej premii, która jest powiązana z ilością wykonanej pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jack_2000 01.02.2009 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2009 WIBOR ładnie spada niczym W20 w najlepszym okresie bessy (wykres poniżej) http://rynek.bizzone.pl/lib/php/wykres.php?id=WIBOR&typ=7&p=6mies&o=6M&ls=7229347222489011 ciekawe czy spadnie poniżej 4,05 ? gdzieś obiło mi się o uszy, że RPP będzie obniżać stopy do 3% już mamy 4,25 więc 3,0% napewno a może 2,75%? WIBOR napewno poniżej 4%. Ja liczę że jest szansa na oprocentowanie oego kredytu w PLN poniżej 4% czyli WIBOR ok. 3% + marża 0,98% czyli razem 3,98% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jack_2000 01.02.2009 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2009 a ja myślę że kryzys jest wielka szansą dla nas Frank drogi- więc opłaca się brac kredyt w chf- dużo już nie wzrośnie a jak zacznie spadać to będzie bardzo miło..... Kryzys w budownictwie powoduje, że "fachmani" już się tak nie cenią i nie robią łaski, jak im ktoś robote daje, materiały budowlane są i to w coraz lepszych cenach, stopy procentowe spadają... mieliśmy zacząć budowę w 2010 lub 2011 ale coraz bardziej skłaniamy sie ku temu, żeby zacząć już teraz tylko że banki podnoszą marżę na waluty do 5 a nawet 6% - niestety też nie chcą udzielać kredytów przy wysokim kursie - szkoda że jak ludzie brali kredyty we frankach po 2 zł to nie było problemu z niską marżą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
crashproof 02.02.2009 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 już mamy 4,25 więc 3,0% napewno a może 2,75%? WIBOR napewno poniżej 4%. Ja liczę że jest szansa na oprocentowanie oego kredytu w PLN poniżej 4% czyli WIBOR ok. 3% + marża 0,98% czyli razem 3,98% Ważna uwaga dla zastanawiających się nad kredytem: stopy procentowe poniżej poziomu 5-6% są anomalią historyczną, tak więc kalkulując swoją zdolność kredytową zróbcie sobie symulację, co będzie przy stopach 10-15%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Habier 02.02.2009 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 nie ma się co przejmować.... wiadomo, że prędzej czy później i tak nas załatwią....http://www.niewyjasnione.pl/Nowy_porz%C4%85dek_%C5%9Bwiata-t1773-s49.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 02.02.2009 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 A sa juz pierwsze przymiarki do unii Stanow, Kanady i Meksyku .... Co do Europy to jest tylko o tyle wazna, ze Stany maja tam swoje bazy.....Europa nie jest juz zadnym priorytetem ekonomicznym dla USA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
crashproof 02.02.2009 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 Nie popadajcie w paranoję. Unia USA, Kanady i Meksyku (terytorialna, czy też monetarna - amero) jest skrajnie nieprawdopodobna przez najbliższe lata (dekady?), bo nie jest w (subiektywnym) interesie najważniejszego gracza, a w zasadzie w interesie Kanady też. Jedyna strona, która by to chętnie zrobiła, to Meksyk, ale sorry, szanse na to są takie same, jak na unię personalną Polski z Grenlandią Natomiast dużo bardziej prawdopodobny jest rozpad UE, a szczególnie kulejącej unii monetarno-finansowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 02.02.2009 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 Unia taka nie lezy bynajmniej poza interesem USA - Meksyk ma cos bardzo cennego do zaoferowania Ameryce - zasoby ludzkie i bogactwa naturalne. Tego Europa juz praktycznie nie ma. Stany dadza swoja organizacje i zarzadzanie i bedzie ok . Praktycznie juz jezykiem ulicy w USA jest jezyk hiszpanski - granicy z Meksykiem to tak praktycznie nie ma. Biegne na lunch. Taka unia dla USA bylaby baaaardzo korzystna. Przecietni biali i czarni obywatele jednak sa bardzo jej nieprzychylni. Ale to kwestia czasu. jak Stany wyjda z kryzysu i kazdy znow zajmie sie swoimi sprawami - wprowadza jakas forme unii z Meksykiem na pewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remark3 02.02.2009 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 Jak chodziłem do przedszkola to moja pani zawsze mówiła : " jedz małą łyżeczką to się najwyżej zakrztusisz, bo wazuwką na pewno udusisz!". Zbyt wiele osób je wazówką i takie są teraz efekty! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
crashproof 02.02.2009 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 Jak chodziłem do przedszkola to moja pani zawsze mówiła : " jedz małą łyżeczką to się najwyżej zakrztusisz, bo wazuwką na pewno udusisz!". Zbyt wiele osób je wazówką i takie są teraz efekty! Tej pani by się przydały korepetycje z j. polskiego. Całe szczęście, że Ty nie robisz takich błędów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WhyNot 02.02.2009 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 Unia taka nie lezy bynajmniej poza interesem USA - Meksyk ma cos bardzo cennego do zaoferowania Ameryce - zasoby ludzkie i bogactwa naturalne. Tego Europa juz praktycznie nie ma. Stany dadza swoja organizacje i zarzadzanie i bedzie ok . Praktycznie juz jezykiem ulicy w USA jest jezyk hiszpanski - granicy z Meksykiem to tak praktycznie nie ma. Biegne na lunch. Taka unia dla USA bylaby baaaardzo korzystna. Przecietni biali i czarni obywatele jednak sa bardzo jej nieprzychylni. Ale to kwestia czasu. jak Stany wyjda z kryzysu i kazdy znow zajmie sie swoimi sprawami - wprowadza jakas forme unii z Meksykiem na pewno. oba ma silami te kraje to zrobia. he hehe juz jest. $7 dziennie dla dzieciaka , ktory zrywa szpinak caly dzien i inne zdrowe warzywa na eksport, oczywiscie do stanow. ....lub dorosli pracujacy w filiach zakladow nalezacych do polnocnego sasiada......20 razy mniej jak u wlasciciela.....tym bardziej lukratywna jest praca na czarno (minimum socjalne w stanach), dla co dziesiatego obywatela meksyku. kochana wegetarianko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remark3 02.02.2009 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 do Crashproof: dałbym sobie paznokcia obciąc, że powiedziała "wazuwką", no ale to było dość dawno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qwazar 03.02.2009 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 Jeśli nie chcecie stracić pracykupujcie Polskie produkty rodacy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
crashproof 03.02.2009 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 Jeśli nie chcecie stracić pracy kupujcie Polskie produkty rodacy Jeśli natomiast nie chcecie się wykrwawić finansowo, to kupujcie jak najatńsze i jak najmniej - proste i skuteczne niezmiennie od stuleci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qwazar 03.02.2009 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 Wymyśliłem lepsze hasełko: Jeśli nie chcesz mojej zguby Polski produkt kup mi luby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 03.02.2009 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 No i w armii musi ktos sluzyc i stac na strazy interesow amerykanskich na calym swiecie A kto w przyszlosci bedzie to robil jak nie Meksykanie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kosmo77 03.02.2009 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 Jeśli natomiast nie chcecie się wykrwawić finansowo, to kupujcie jak najatńsze i jak najmniej - proste i skuteczne niezmiennie od stuleci. Czyli chińskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 03.02.2009 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 Redakcjoo, czy ta pierwsza dziesiatka bedzie jawna? Bo jak juz - jak wiesc niesie - wszystko stracilam i nic tylko pakowac manele i kartony mi zbierac - to moze chociaz jakis upominek na wspomnienie lepszych czasow, kiedy to zachcialo mi sie snuc marzenia na kredyt ( i w walucie) od Redakcji dostane. To bylaby pierwsza dobra wiadomosc w tym watku. No i zeby jeszcze zdazyl dojsc zanim mnie zlicytuja..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
crashproof 03.02.2009 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 Jeśli natomiast nie chcecie się wykrwawić finansowo, to kupujcie jak najatńsze i jak najmniej - proste i skuteczne niezmiennie od stuleci. Czyli chińskie No cóż. Skoro tak wychodzi - to chińskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts