Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

POMOCY!!! Jaką maszynę wybrać?

ignacynka

Recommended Posts

Witam serdecznie wszystkich Forumowiczów,

mam ograniczony do ok. 700 złotych budżet, a chciałabym kupić jakąś fajną maszynę do szycia. Myślałam o Huskystar E 10 lub E 20 firmy Husqvarna. Nie wiem tylko, czy to dobry wybór. Jestem kompletną nowicjuszką w temacie nowoczesnych maszyn do szycia (do tej pory korzystałam ze starej maszyny mojej mamy...) Proszę o jakieś opinie :D

Pozdrawiam i liczę na pomoc ;)

Witam Ignacynkę!

modele E10 i E20 już się kończą, ta linia wygasa i nie będzie już produkowana. Firma zajmująca się dystrybucją maszyn Husqvarna wprowadziła w to miejsce nowe produkty nie - Husqvarny. Są to Blue, Red i All Star - wystrzegaj się ich. Nie są to maszyny firmowane przez Husqvarnę.

Zobacz na inne produkty - może Elna lub Toyota, Bernina, Veritas. Pomimo podwyżek ich ceny są jeszcze znośne, niestety Brother i Janome odjechały cenowo od rzeczywistości, nie kupisz nic sensownego w granicach do 700 zł.

A i nie daj się naciągnąć na Łucznika (nie ma nic współnego z Łucznikiem kiedyś produkowanym w Zakładach Metalowych Łucznik w Radomiu, tam już nie ma produkcji, zakład upadł, syndyk sprzedał prawa do nazwy różnym firemkom). To jest dopiero nieporozumienie. Uff... o mały włos zapomniałbym Cię ostrzec :p

Pozdrawiam

Jacykow