janrenovate 27.01.2009 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 no wreszcie zrozumiałam po co ten nowy projekt Apollo Obamy Bush mial zdaje sie inteligentny projekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 27.01.2009 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 Niech mi kto wytłumaczy, dlaczego w "kryzysie" wciąż tak trudno znaleźć miejsce parkingowe pod Leroy`em i IKEA? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Broda79 27.01.2009 21:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 Wiesz Broda, ja sobie zapamiętałam taką jedną Twoją wypowiedź, że globalne ocieplenie to mit, bo u Ciebie na podwórku z mrozu nie chciał zapalić samochód Tylko tam też napisałem, że przez globalne ocieplenie boli mnie głowa, jestem niewyspany, bolą mnie zęby, teraz jeszcze Pani doktor mnie wnerwiła... Oczywiście "globalne ocieplenie" to jest dla mnie takie coś, na kogo zwalam wszystkie moje niepowodzenia. Mój samochód odpala nawet przy -30 stopniach tylko akurat wtedy padł mi akumulator, który już trzy razy był rozładowany i aż prosił się o wymianę. Tym razem po prostu zginął. Tu się już pojawiały takie wypowiedzi, ale ten kryzys to rzeczywiście mit tylko zastanawiam się, kto na tym najwięcej zarobi. Na pewno ten, kto parę miechów temu kupił dolary... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 27.01.2009 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 Pryska? (ta obama) To ten Nostredamus to jednak miał łeb! Przewidział! Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusia2006 27.01.2009 23:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 Bush mial zdaje sie inteligentny projekt był miał teraz to na bank uwierzę że Adam i Ewa byli czarni /o, pardon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 27.01.2009 23:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 Zadna kwestia wiary, tylko zwykla nauka i info DNA zawarte w mitochondrium. O, pardon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WhyNot 27.01.2009 23:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 wystarczy poczytac co niektore i wiadomo, ze od malpy...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 28.01.2009 01:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 A... pardon? A.M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusia2006 28.01.2009 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 Zadna kwestia wiary, tylko zwykla nauka i info DNA zawarte w mitochondrium. O, pardon. skutek przyczyna, przyczyna skutek.... ale' trzeba mieć TU a nie tylko TU, jak ma np - o, pardon - niewydarzony kumak i już nikt mi nie wmówi, że białe jest białe, a czarne jest czarne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stokrotka 28.01.2009 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 Wiesz Broda, ja sobie zapamiętałam taką jedną Twoją wypowiedź, że globalne ocieplenie to mit, bo u Ciebie na podwórku z mrozu nie chciał zapalić samochód Tylko tam też napisałem, że przez globalne ocieplenie boli mnie głowa, jestem niewyspany, bolą mnie zęby, teraz jeszcze Pani doktor mnie wnerwiła... Oczywiście "globalne ocieplenie" to jest dla mnie takie coś, na kogo zwalam wszystkie moje niepowodzenia. Mój samochód odpala nawet przy -30 stopniach tylko akurat wtedy padł mi akumulator, który już trzy razy był rozładowany i aż prosił się o wymianę. Tym razem po prostu zginął. Tu się już pojawiały takie wypowiedzi, ale ten kryzys to rzeczywiście mit tylko zastanawiam się, kto na tym najwięcej zarobi. Na pewno ten, kto parę miechów temu kupił dolary... OK, masz rację, że wiele osób i środowisk chce sobie jakieś geszefty ukręcić i na ociepleniu klimatu i na kryzysie (np. taka jedna polska partia opozycyjna ) ale chyba nie zrozumiałeś mojej wypowiedzi... chodziło mi o to, że nie możesz diagnozować kondycji światowej gospodarki na tej podstawie, że u Ciebie wszystko gra, bo świat się nie kończy na Tobie i Twoich sprawach. To samo zresztą dotyczy osób, które twierdzą, że recesji nie ma bo im się udało kupić taniej pustaki czy iny granit Gratuluję oczywiście, ale to jest w tej dyskusji bez znaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 28.01.2009 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 Globalne ocieplenie jest faktem. Nie chodzi o to czy przez dwa tygodnie padal snieg i bylo mroznoi czy moj samochod odpala a ja pale bo lubie i wydaje mi sie , ze to jest zdrowe ale o s r e d n i a temperatur. . Czy jest to spowodowane dzialalnoscia czlowieka ? Klimat zawsze sie ocieplal lub oziebial wg meteorologow, ale s k l al a zmian klimatycznych i s z yb k o s c z jaka zachodza kazaly naukowcom szukac dodatkowych przyczyn zjawiska. Kto zreszta moze udowodnic, ze zanieczyszczenie srodowiska n i e przyczynia sie do tych zmian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
crashproof 28.01.2009 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 Kto zreszta moze udowodnic, ze zanieczyszczenie srodowiska n i e przyczynia sie do tych zmian. Ciężar dowodu leży po stronie oskarżenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusia2006 28.01.2009 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 będzie ok ropa teraz be $825 billion Clean Energy Good Jobs Salazar 5.05 Gigawatt Wind Project (Titanesque ) ......i takie tam środowisko się ucieszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 28.01.2009 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 To jak z papierosami : to , ze palenie szkodzi bylo mniej wiecej wiadomo od 100 lat a dowody w postaci badan medycznych firmy produkujace papierosy mialy juz w latach 60ych - ale w swoich sejfach. Dopiero seria pozwow w latach 80ych i wygranych procesow w USA , szczegolnie jesli chodz o raka pluc doprowadzila do przyznania przez nie wraz z wielomilionowymi odszkodowaniami , ze palenie nie jest najzdrowsza forma aktywnosci czlowieka . Jesli chodzi o finansowe koszty ocieplania sie klimatu no to chyba dane bylo odczuc po serii wichur i trab powietrznych jakie przeszly nad Polska. Bo jedna z cech zmian klimatu jest tez ekstremalnosc zjawisk atmosferycznych czyli np dlugi okres suszy a potem gwaltowne ulewy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
crashproof 28.01.2009 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 Jesli chodzi o finansowe koszty ocieplania sie klimatu no to chyba dane bylo odczuc po serii wichur i trab powietrznych jakie przeszly nad Polska. Bo jedna z cech zmian klimatu jest tez ekstremalnosc zjawisk atmosferycznych czyli np dlugi okres suszy a potem gwaltowne ulewy. No dobrze, ale czy w erze pre-industrialnej nie było wichur i trąb powietrznych? )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 28.01.2009 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 Dane sa skape - bo dlugofalowe obserwacje sa prowadzone tylko od jakichs 100 lat - i zapewne byly. Teraz brana jest pod uwage : srednia temeratur oraz s k al a i szybkosc zachodzacych zmian. Te dwa oststnie czynnili daly naukowcom do myslnia. To wlasnie strach przed olbrzymimi kosztami zmusza politykow do dzialania - bo koszty np zwiazane z przemieszczeniem sie ludnosci mieszkajacej na terenach zalewowych przy podniesieniu sie poziomu wody beda ogromne. Albo straty w rolnictwie przy braku wody. I niepokoje spoleczne z tym zwiazane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
crashproof 28.01.2009 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 To wlasnie strach przed olbrzymimi kosztami zmusza politykow do dzialania A mi się wydawało, że to moda intelektualna, presja lobby i lewackie poglądy Gore'ów i innych Obamów... no ale może ja jakiś dziwny jestem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WhyNot 28.01.2009 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 Dane sa skape - bo dlugofalowe obserwacje sa prowadzone tylko od jakichs 100 lat - i zapewne byly. Teraz brana jest pod uwage : srednia temeratur oraz s k al a i szybkosc zachodzacych zmian. Te dwa oststnie czynnili daly naukowcom do myslnia. To wlasnie strach przed olbrzymimi kosztami zmusza politykow do dzialania - bo koszty np zwiazane z przemieszczeniem sie ludnosci mieszkajacej na terenach zalewowych przy podniesieniu sie poziomu wody beda ogromne. Albo straty w rolnictwie przy braku wody. I niepokoje spoleczne z tym zwiazane. obecnie w srodowisku naukowym coraz czeszcze sa glosy , ze to wszystko jest jawiekszym przekretem w historii(cos na wzor dziury ozonowej*). Let me warm you, http://www.petitionproject.org/gwdatabase/Article_HTML/Slide01.png a klimat, klimat sie zmienia, zawsze sie zmienial, zzmiienia sie teraz i zawsze sie bedzie zmienial. * zakonczenie kazdy zna, lecz trocze $ wpadlo do kieszeni..... a same chiny zalazy swoim freonem wszystkich kilkakrotnie, do tego co oni produkowali...... inni przesli na inne gazy, za dosc spora kwote $. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WhyNot 28.01.2009 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 To jak z papierosami : to , ze palenie szkodzi bylo mniej wiecej wiadomo od 100 lat a dowody w postaci badan medycznych firmy produkujace papierosy mialy juz w latach 60ych - ale w swoich sejfach. Dopiero seria pozwow w latach 80ych i wygranych procesow w USA , szczegolnie jesli chodz o raka pluc doprowadzila do przyznania przez nie wraz z wielomilionowymi odszkodowaniami , ze palenie nie jest najzdrowsza forma aktywnosci czlowieka . Jesli chodzi o finansowe koszty ocieplania sie klimatu no to chyba dane bylo odczuc po serii wichur i trab powietrznych jakie przeszly nad Polska. Bo jedna z cech zmian klimatu jest tez ekstremalnosc zjawisk atmosferycznych czyli np dlugi okres suszy a potem gwaltowne ulewy. ciekawe , ze obecnie grupa mniejsza jak 1% populacji naukowcow, uzurpuje sobie prawo do 1 i tylko 1 wlasciwej opini, ktora w swietne rosnacej liczby anty-argumentow staje sie dosc nikla, ale bardzo oplacalna w sensie przychodow $ lobbystow.mozna bedzie pociagnac miliardy razy wiecej jak z fajek......a panstwo(usa) z tego powodu ciagnie co roku coraz wiecej. ps. ludzie od tysiecy lat umieraja z powodu suszy i beda umierac......a poslugujac sie jezykiem liczbowym, to zamieniajac co2 na fajki, nalogowy palacz zaciagalby sie 2 razy dziennie "fajka".....tylko w tym przypadku musielibysmy umierac oddychania zwyklym powietrzem. taki maly przyklad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WhyNot 28.01.2009 23:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 i kilka wykresow , ktore sa omijane "szerokim lukiem" http://www.oism.org/pproject/Slides/Presentation/Slide2.png http://www.oism.org/pproject/Slides/Presentation/Slide3.png http://www.oism.org/pproject/Slides/Presentation/Slide4.png http://www.oism.org/pproject/Slides/Presentation/Slide5.png troche o wiaterku http://www.oism.org/pproject/Slides/Presentation/Slide8.png http://www.oism.org/pproject/Slides/Presentation/Slide9.png http://www.oism.org/pproject/Slides/Presentation/Slide10.png mozna jeszcze dodac pokrywe lodowcowa, itp., itp....... szkoda tylko , ze na wymienione badania wydaje sie 0.5 % tego co , na teze ze calosc ocieplenia zwiazanego z co2 jest wylacznie dzialaniem czlowieka. jak dla mnie wielka lipa, ale z wielkim potencjalem na handel limitami co2 i niewyobrazalnymi wplywami do kasy "panstwa". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts