Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wielka Lipa

Broda79

Recommended Posts

• Odpowiedzi 212
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dlatego nikt nie powinien komentować decyzji inwestycyjnych innych, ani nie namawiać do podejmowania działań lub zmian planów nie znając wszystkich czynników, które determinowały podjęcie określonych decyzji.

Każdy ma swoje strategie, swoje wizje i sam decyduje co będzie robił ze swoimi pieniędzmi/zobowiązaniami.

" Decyzji inwestycyjnych ", " strategie' , " wizje" - slodko brzmi, ale na wizjach lepiej nie zaczynac i nie konczyc. :DGreenspan tez mowil, ze gospodarka ma silne podstawy i ze n i c go nie zaskoczy, a pare miesiecy stwierdzil, ze gospodarka podstaw nie ma zadnych i czuje sie zaskoczony. :D

no popatrz, tylko tyle mowil?

A propo Wielkiej Lipy. Wiosna Ludów już się w zimę zaczęła. Czego nie pokażą w

TVN:

http://hubpages.com/hub/Worldwide-Economic-Protests-and-Riots

A u nas policja nawet na benzynę nie ma......

PS. Upss miałem zmienić a zacytowałem. Przeklik tfu....

Na Ukrainie, mimo niedawnej sporej pożyczki ratunkowej od MFW, już im się skończyły pieniądze, prądu zaczyna brakować nawet w jednostkach wojskowych... http://gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,6219329,Ukraina__Brak_pieniedzy_na_prad_paralizuje_panstwo.html

Będzie się działo.

Akurat na Ukrainie mam dobry ogląd sytuacji z rożnych względów i wydaje mi się ze maja tam najgłębszy i najszybciej postępujący kryzys w regionie. Za kilka miesięcy będą mieli formalne państwowe bankructwo.

Pozostałym walutom region nie pomoże to przełamać trendu spadkowego a jedynie może go wzmocnić.

Pozdrawiam

No tak....ale zaraz wam tu napisza, ze kraczecie...... 8)

No i dlatego potrzebna jest aktywna rola rzadu w przestawieniu na inne zrodla energii.

I tego sie Amerykanie domagaja od swojej adminstracji - Bush i Cheney ( zreszta urzednik w adminstracji Nixona i jego wielki zwolennik ) to byl handel ropa z Saudyjczykami :D

A propo Wielkiej Lipy. Wiosna Ludów już się w zimę zaczęła. Czego nie pokażą w

TVN:

http://hubpages.com/hub/Worldwide-Economic-Protests-and-Riots

A u nas policja nawet na benzynę nie ma......

PS. Upss miałem zmienić a zacytowałem. Przeklik tfu....

a u nas to i na wódke nie mają i na zagryche,pod boczek piją:(

Akurat na Ukrainie mam dobry ogląd sytuacji z rożnych względów i wydaje mi się ze maja tam najgłębszy i najszybciej postępujący kryzys w regionie. Za kilka miesięcy będą mieli formalne państwowe bankructwo.

Pozostałym walutom region nie pomoże to przełamać trendu spadkowego a jedynie może go wzmocnić.

Pozdrawiam

Strasznie szybki ten kryzys. Już jest na Ukrainie orędzie do narodu:

http://wiadomosci.onet.pl/1907861,12,item.html

wątek Brody fajny więc może dalej..........

co dalej Ameryko :wink:

informacje są takie

/wszystkie cyfry to miliardy dolarów/

350 wpompowane w banki - i nic

275 na obniżenie podatków

440 na pomoc socjalną /w tym 20 bonami

90 na nowe miejsca pracy

co o tym myślicie

wiedza mile widziana

poinformowani chętnie posłuchają

Kobieto, nad tym zmużdzają się najtęższe głowy z całego świata, a Ty nas pytasz :D ?

Ameryce, to nawet wojny nie pomagają :-?

Jak ktoś chociaż troszkę zna historię, to pewne przypuszczenia może mieć. W czasach największego światowego kryzysu, dolar kosztował 1 zł. - ale teraz nie mamy Piłsudskiego :(

upsssssssss.......... najtęższe głowy z całego świata.............

1 - 2 bln $ dla sektora finansowego

ja niestety też widze róznice ale wg mnie ten głupi rząd powinien coś z tym zrobic żeby pomóc takim jak my

oczywiście my dla kraju musimy: podatki, zusy itd

ale dla nas nic :(

obawiam się, że czasy kiedy głupi rząd był od tego aby zapewnić swoim obywatelom dobrobyt i zaspokojenie potrzeb skończyły się jakiś czas temu wraz z odejsciem gospodarki socjalistycznej

teraz musisz sam o to zadbać