Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasza "górka" a na niej Benedykt III:)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 207
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Odkąd pamiętam to całe swoje życie mieszkałam w bloku i powiem szczerze że nie przeszkadzałoby mi to zbytnio :lol: aż do pewnego momentu,kiedy to mój mąż (wtedy jeszcze nim nie był :p ) zabrał mnie na kilka dni do swojej babci.

Pamietam to jak dzis piękna pogoda słoneczko świeciło, wieczorem zajechaliśmy na miejsce wiec powiem że zbytnio nic nie widziałam ,ale następnego ranka jak wstałam i wyszłam przed dom to moim oczom ukazała się piekna dolina,dużo zieleni spokój ,cisza to mnie urzekło,i wtedy zakwitła we mnie pierwsza myśl że też bym tak chciała mieszkać pośród tych pieknych drzew i traw :p :p .

Te kilka dni mineło szybko, mineło też kilka lat pobralismy sie, urodziły się córeczki,i teraz mieszkamy obecnie w Irlandii :)

.... BUDUJEMY SIE ....tam gdzie kiedyś zabrał mnie mój mąż do tej pieknej dolinki ,nawet nie wiecie jaka jestem szczęśliwa,będe tam mieszkac i to już niedługo :p :p

A na razie zostało pozałatwianie wszystkich spraw papierkowych, aby dostać upragnione POZWOLENIE NA BUDOWE

cdn.pozdrawiam :wink:

No to się pochwale swoją działeczką zdjęcie zrobione jakoś w czerwcu :lol: :lol:

http://i279.photobucket.com/albums/kk126/kamilaJ/DSCF8813.jpg

tu na tej własnie górce stanie nasz BENEDYKT III już nie mogę sie doczekać !!! mam nadzieję że do czerwca jakoś ten czas szybko minie a wtedy .... zaczniemy pełną parą :lol: :lol: :lol:

Mile widziane komentarze :wink: :p pozdrwaiam :wink: :wink:

Może teraz napisze o zmianach jakie chcemy dokonać w tym projekcie :

1. zmiany będą niewielkie ,na dole kotłownie podzielimy tak aby wyodrębnić z niej osobne pomieszczenie na pralnie i zrobimy w niej osobne wejście, takze będą w każdym z tych pomieszczenie małe okienka

2. kuchnie bardziej otworzyć na jadalnie

3. na górze jak się da to kosztem korytarza powiększymy troszkę pokój obok łazienki dzieci ( ma teraz 14,21 m)

to na razie tyle o zmianach, czy jakieś będą inne do konca nie wiem bo cały czas jeszcze z mężem konsultujemy czy chcemy coś zmienić :wink:

to pokaże jeszcze kilka zdjęć naszej działeczi i okolicy w której będziemy się budować no i mieszkać :D :D

http://i279.photobucket.com/albums/kk126/kamilaJ/DSCF8781.jpg

http://i279.photobucket.com/albums/kk126/kamilaJ/DSCF8791.jpg

tu już niedługo zostanie skoszona trawka i wyrośnie nasz piękny wymarzony domek :p :p

• 2 weeks później...
  • 4 weeks później...

PLAN NA NAJBLIŻSZE MIESIąCE

DOKUMENTACJA I UZGODNIENIA

przepisanie działki

wypis i wyrys z planu zagospodarowania

warunki zabudowy

projekt budowlany

Mapy do celów projektowych

Adapytacja projektu

umowa z energetyką

umowa z MPWiK

sprawdzenie księgi wieczystej, ...

pozwolenie budowlane

wybór kierownika budowy

wybór ekipy budowlanej

:p :p oj jest tego troche

mam juz pierwszą wycenę adaptacji projektu :D

1300 zł - adaptacja projektu

2075 -projekt domku :lol:

a ile zmiany będą kosztować tego nie wiem bo się jeszcze zastanawiamy nad zmianami w tym projekcie :roll:

czyli jak na razie to już : 3375 zł

A niebawem będziemy zamawiać projekcik a ja już nie umiem się doczekać !!! :D :D

• 2 weeks później...