jessi 02.04.2009 09:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 JUPI JUPI jaka jestem szczęsliwa normalnie nie moge !!!! DONOSZE ZE WSZSTKO TO CO MIALO BYC ZALATWIONE ZOSTALO ZALATWIONE jutro napisze co i jak załatwilismy ,dzis zbytnio już nie mam czasu ale obiecuje jutro opisze ze szczegółami No dobra wiec teraz napisze ,jedna córeczka w szkole sobie już siedzi a druga własnie ogląda bajeczke więc mam chwilke czasu to zacznę od tego że wczoraj wieczorem dzwonilismy do mojego teścia i chwile z nim rozmawialiśmy no może nie tak chwilke tylko troszkę dłużej Rozmawialiśmy o działce i o tym że mąż chce przyleciec do Polski w maju aby działka stała sie naszą własnością.Jakos po swietach tesciu ma się wybrac do Brzeska, umówic notariusza i geodetkę . Gdy bedzie wiadomo na kiedy notariusz został umówiony to mąż zamówi bilet na samolot . Niedługo również zamawiamy nasz projektBenedykt III Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jessi 03.04.2009 11:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2009 Jak sie dzieje to się dzieje, a ja żeby nie siedzie bezczynnie to juz rozmawiałam z architektem który bedzie robił nam adaptacje naszego projektu,czyli nastepna sprawa rozwiązana MAMY ARCHITEKTA ,bardzo przemiły pan a wiecie czego się dowiedziałam fajnego niedaleko naszej działki bedzie lada dzien budował się domek z czego sie cieszę ,ponieważ myślałam juz ze bedziemy sami na tej naszej górce ,całe szczęście tez że nie będą za blisko nas ale i tak fajnie że bedziemy mieć sąsiadów , mam nadzieję że będą to bardzo sympatyczni sąsiedzi Jak przylecę w czerwcu bedę musiała iść na zwiady ihhihi i sie z nimi zapoznać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jessi 08.04.2009 06:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 tutaj już niedługo będzie skoszona trawka http://i279.photobucket.com/albums/kk126/kamilaJ/DSCF8812.jpg spójrzcie jakie będę miała piękne widoki z saloniku http://i279.photobucket.com/albums/kk126/kamilaJ/DSCF8804.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jessi 10.04.2009 07:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2009 wszystkim Formowiczom życzę wesołych Swiąt Wielkiej Nocy i mokrego dyngusa http://i279.photobucket.com/albums/kk126/kamilaJ/kartki-wielkanocne-84.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jessi 14.04.2009 11:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2009 Jak się cieszę że istnieje takie coś jak skype Wczoraj bardzo długo rozmawialismy przez skypa z moim teściem i ustalalismy wszystkie szczegóły wyjazdu rozmawialismy przeszło ponad 3 godzinki ale bardzo się cieszymy tą rozmową,wszystko zostało dopiete na ostatni guzik tak aby pózniej nie było niespodzianek postanowione, mężus leci do Polski 12 maja,i tam pozałatwia wszystko co potrzebne teraz pozostało poczekac do maja mam nadzieje że szybko miną te cztery tygodnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jessi 16.04.2009 12:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 Dzisiaj zostały kupione bilety do Polski na 18 czerwca ,jak się ogromnie cieszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jessi 27.04.2009 07:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 troszkę pozmieniałam w naszym dzienniku ,ale niestety z przyczyn "technicznych",otóż musielismy zmienic nasz projekt domku smutno mi że nie wybuduje TOPAZA ale to już nie od nas zależne, wybraliśmy już z mężem inny projekt domku ,a bedzie nim BENEDYKT III z tej samej pracowni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jessi 28.04.2009 14:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 Zaczął się dla nas bardzo przyjemny i pracowity okres,nasze marzenia o własnym domku zaczynają się spełniać Dzisiaj mężuś kupił bilety do Polski na 12 maja i leci na cały tydzien pozałatwiać wszystkie formalności związane z budową i nie tylko . Notariusz umówiony, geodetka umówiona na 13 maja . zacznie robic takze mapki Tesciu razem z moim mężulkiem udadzą się do notariusza i działeczka zostanie przepisana Również w czasie tego wyjazdu mąż musi załatwić sprawę z energetyką,coś nam teściu napomkną że geodetka ma tam znajomości w energetyce i postara się dla nas załatwić to jak najszybciej ,a ja mam nadzieję ze jej się to uda Wydaję się dużo rzeczy do pozałatwiania ale jesteśmy w tej dobrej sytuacji że wszystko jest już poumawiane Oczywiście mąż zabierze ze sobą aparat co by porobić zdjęcia no i zdjęcia już NASZEGO KAWAłKA ZIEMI !!!!! A JUTRO ZAMAWIAMY PROJEKT DOMKU BENEDYKT III JAK JA SIE CIESZE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jessi 29.04.2009 08:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 Dzis został zamówiony projekt domku BENEDYKT III i ma być dostarczony w ciągu 7 do 10 dni roboczych JUPI JUPI JUPI JUPI ale się cieszymy pierwszy wydatek na nasz domek to całe 2074 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jessi 30.04.2009 10:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2009 do wyjazdu mojego męża do Polski zostało 12 dni,a ja zastanawiam się co by tu jeszcze mógł załatwić jak bedzie na miejscu, Również cierpliwie czekamy na projekt domku ma przyjśc na adres polski a ja już bym chętnie sobie go przejrzała i przeanalizowała kartka po kartce co zawiera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jessi 05.05.2009 14:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 weekend minął szybko ,całą niedziele rysowaliśmy z mężulkiem i mierzyliśmy jak i gdzie najlepiej usytuować nasz przyszły domek ,mniej więcej wiemy jak dużą działkę będziemy mieć ,i trza było ustalić gdzie ma nam geodetka "usadowić"domeczek co by ładnie i funkcjonalnie się prezentował na działce ,wszystko juz ustalilismy więc już spokój dzwoniłam również do pracowni Mg projekt, nasz projekcik już został wysłany więc najpóźniej powinien być w piątek Do wyjazdu mężulka zostało już niecałe 7 dni co mnie ogromnie cieszy ,bo wszystko zostanie załatwione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jessi 11.05.2009 09:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2009 Czas leci szybciutko ,jutro już mąż leci do Polski pozałatwiać wszyściuteńko,troszke się denerwuję ,bo mnie tam nie będzie,i wszystkiego dowiadywać się będę telefonicznie wczoraj wieczorem siedliśmy nad kartką papieru i pospisywaliśmy dokładnie to co trzeba pozałatwiać ,ale się cieszę akumulatorki do aparatu sie ładują więc żeby później nie było niespodzianek ,zdjęcia będą na pewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jessi 12.05.2009 06:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2009 11.05 Wczoraj o godzinie 18 wieczorem w końcu dostarczono nasz projekcik ale się cieszę ,wiem tylko z tego co nam teściowa mówiła że dość pokazna zawartość przyszła 12.05 dzisiaj wstalismy bardzo wcześniej o 3 w nocy ,dziewczynki spały sobie smacznie a ja pomagałam mężowi wyszykować się na wyjazd .Samolot wystartował o 6.45 więc teraz mężuś już leci do Polski i powinien być w Krakowie o 10.45 A jutro z samego rana jadą prosto do notariusza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jessi 13.05.2009 11:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2009 Dzwoniłam do meża przed chwilka i dowiedziałam się kilku rzeczy,otóż byli u notariusza i umówili się na jutro na godzinę 13 aby juz ostatecznie podpisac akt notarialny Dowiedziałm się także że dostaniemy całe 3100 metrów ale ja sie cieszę,tyle ziemi dla nas całe 3100 metrów NASZEGO KAWAłKA ZIEMI Jutro mam zadzwonic ponownie i się dowiem co z geodetką załatwili JUPI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jessi 14.05.2009 09:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2009 14.05 Dzisiaj mój mąż razem z teściem,na 13 jada do notariusza,ale sie cieszę Jak dzwoniłam rano do męża to akurat byli na działeczce,robili obchód wokół całej działki i zastanawiali się jak i gdzie bedzie usytuowany domek ,oczywiście też powiedziałm jak ja to widzę w koncu też tam bedę mieszkać ,dzisiaj jak się uda to ma przyjść geodetka i wymierzyć działkę powbijać kilka kołeczków ,najgorsze jest to że mnie tam nie ma a tyle bym chciała się dowiedziec, spytac ,zobaczyc ale się nie da muszę cierpliwie poczekać aż mąż wróci i mi poopowiada co i jak było no i oczywiście kilka zdjec zobacze. Umówiłam się z mężem że jeszcze dzisiaj zadzwonie póznym popołudniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jessi 14.05.2009 17:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2009 O godzinie 13 dnia 14.05.2009 roku staliśmy się właścicielami działki o powierzchni 3100 metrów akt notarialny w postaci darowizny został podpisany przez mojego męża i teścia pod okiem notariusza ,a cała impreza kosztowała nas dokładnie 1300 złotych A jutro przychodzi geodetka wyznaczyć dokładnie granice naszej działeczki,powbijać kołeczki i muszą z geodetka ustalić gdzie ma stac nasz domek ,ceny jeszcze nie znam ale dowiem się,wiec niebawem napisze Tylko z rana mąż musi pojechać gdzies i zakupic kilka kołeczków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jessi 15.05.2009 16:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2009 15.05 Geodetka robi dla nas mapki do celów projektowych ,mają byc gotowe do dwóch tygodni ,odbierze je mój teściu ,zadatek za mapki został wpłacony dzisiaj : 400 zł , Całkowita cena mapek to 700 zł,ale reszte kaski dostanie po zrobieniu mapek Mamy też panią architekt ,która bedzie nam wprowadzała wszystkie zmiany w projekcie oraz zajmie się całą adaptacją ,umówiona jest na czerwiec jak wróce , Moi drodzy to teraz się zacznie !!! a mojej radości nie ma końca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jessi 16.05.2009 11:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2009 16.05 Podsumowanie dotychczasowych kosztów: projekt domku - 2074 notariusz - 1300 geodetka-mapki - 700 czyli" papierki " jak do tej pory kosztują nas - 4074 zł TYle juz pieniążków poszło,a jeszcze nawet nie wbiliśmy łopaty, ,ale powiem szczerze że każda wydana na to złotówka cieszy nas niezmiernie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jessi 17.05.2009 13:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2009 17.05 Wczoraj od rana małż z teściem i wujkiem byli na działce i szukali zródła wody ,z tego co mi mówił mężuś to wody na naszej działce jest pod dostatkiem ,to teraz jak wrócę to zamówię sobie jakiegoś "speca" od wykopania studni ,zaznaczyli kołkami gdzie najlepiej bedzie wykopać studnię. No i jeszcze jedna wiadomość która mnie ucieszyła,zostały kupione deski na szalunki za całe 600 złotych ,jak ja się ciesze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jessi 18.05.2009 08:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2009 18.05 Do mojego wylotu został dokładnie miesiąc samolot mam 18.06.09 Jutro po południu przylatuje mężuś ale się ciesze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts