Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasza "górka" a na niej Benedykt III:)

Recommended Posts

JUPI JUPI :D :D :D :D :D :D :D jaka jestem szczęsliwa normalnie nie moge !!!! :D :D :D DONOSZE ZE WSZSTKO TO CO MIALO BYC ZALATWIONE ZOSTALO ZALATWIONE :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

jutro napisze co i jak załatwilismy ,dzis zbytnio już nie mam czasu ale obiecuje jutro opisze ze szczegółami :lol: :lol: :lol: :lol: :wink:

No dobra wiec teraz napisze :lol: :lol: ,jedna córeczka w szkole sobie już siedzi a druga własnie ogląda bajeczke więc mam chwilke czasu 8) :D

to zacznę od tego że wczoraj wieczorem dzwonilismy do mojego teścia i chwile z nim rozmawialiśmy :p :p no może nie tak chwilke tylko troszkę dłużej :wink:

Rozmawialiśmy o działce i o tym że mąż chce przyleciec do Polski w maju aby działka stała sie naszą własnością.Jakos po swietach tesciu ma się wybrac do Brzeska, umówic notariusza i geodetkę .

Gdy bedzie wiadomo na kiedy notariusz został umówiony to mąż zamówi bilet na samolot .

Niedługo również zamawiamy nasz projektBenedykt III

:p :p :p

• Odpowiedzi 207
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jak sie dzieje to się dzieje, a ja żeby nie siedzie bezczynnie to juz rozmawiałam z architektem który bedzie robił nam adaptacje naszego projektu,czyli nastepna sprawa rozwiązana :D :D :D :D MAMY ARCHITEKTA ,bardzo przemiły pan :wink: :p :p :p

a wiecie czego się dowiedziałam fajnego niedaleko naszej działki bedzie lada dzien budował się domek :p :p z czego sie cieszę ,ponieważ myślałam juz ze bedziemy sami na tej naszej górce ,całe szczęście tez że nie będą za blisko nas :wink: ale i tak fajnie że bedziemy mieć sąsiadów , mam nadzieję że będą to bardzo sympatyczni sąsiedzi :wink: :D :D

Jak przylecę w czerwcu bedę musiała iść na zwiady ihhihi i sie z nimi zapoznać :D :D

Jak się cieszę że istnieje takie coś jak skype :D

Wczoraj bardzo długo rozmawialismy przez skypa z moim teściem i ustalalismy wszystkie szczegóły wyjazdu :wink: rozmawialismy przeszło ponad 3 godzinki :o :p ale bardzo się cieszymy tą rozmową,wszystko zostało dopiete na ostatni guzik tak aby pózniej nie było niespodzianek :wink: :p

postanowione, mężus leci do Polski 12 maja,i tam pozałatwia wszystko co potrzebne :wink: teraz pozostało poczekac do maja 8) 8)

mam nadzieje że szybko miną te cztery tygodnie

• 2 weeks później...

troszkę pozmieniałam w naszym dzienniku ,ale niestety z przyczyn "technicznych",otóż musielismy zmienic nasz projekt domku :cry: :cry:

smutno mi że nie wybuduje TOPAZA ale to już nie od nas zależne, wybraliśmy już z mężem inny projekt domku ,a bedzie nim BENEDYKT III z tej samej pracowni :wink:

Zaczął się dla nas bardzo przyjemny i pracowity okres,nasze marzenia o własnym domku zaczynają się spełniać :D :D

Dzisiaj mężuś kupił bilety do Polski na 12 maja i leci na cały tydzien 8) pozałatwiać wszystkie formalności związane z budową i nie tylko .

Notariusz umówiony, geodetka umówiona na 13 maja . :wink: :p zacznie robic takze mapki

Tesciu razem z moim mężulkiem udadzą się do notariusza i działeczka zostanie przepisana :lol: :lol: :D :D

Również w czasie tego wyjazdu mąż musi załatwić sprawę z energetyką,coś nam teściu napomkną że geodetka ma tam znajomości w energetyce i postara się dla nas załatwić to jak najszybciej :lol: :lol: ,a ja mam nadzieję ze jej się to uda :roll: :wink: :p

Wydaję się dużo rzeczy do pozałatwiania ale jesteśmy w tej dobrej sytuacji że wszystko jest już poumawiane :wink: 8)

Oczywiście mąż zabierze ze sobą aparat co by porobić zdjęcia :p :p

no i zdjęcia już NASZEGO KAWAłKA ZIEMI !!!!!

A JUTRO ZAMAWIAMY PROJEKT DOMKU BENEDYKT III JAK JA SIE CIESZE :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

do wyjazdu mojego męża do Polski zostało 12 dni,a ja zastanawiam się co by tu jeszcze mógł załatwić jak bedzie na miejscu, :roll: :wink:

Również cierpliwie czekamy na projekt domku ma przyjśc na adres polski a ja już bym chętnie sobie go przejrzała i przeanalizowała kartka po kartce co zawiera :lol: :lol: 8)

weekend minął szybko 8) ,całą niedziele rysowaliśmy z mężulkiem i mierzyliśmy jak i gdzie najlepiej usytuować nasz przyszły domek ,mniej więcej wiemy jak dużą działkę będziemy mieć ,i trza było ustalić gdzie ma nam geodetka "usadowić"domeczek co by ładnie i funkcjonalnie się prezentował na działce :wink: :p ,wszystko juz ustalilismy więc już spokój 8)

dzwoniłam również do pracowni Mg projekt, nasz projekcik już został wysłany więc najpóźniej powinien być w piątek :lol: :lol:

Do wyjazdu mężulka zostało już niecałe 7 dni :o :lol: :lol: co mnie ogromnie cieszy ,bo wszystko zostanie załatwione :wink: :D :D

Czas leci szybciutko ,jutro już mąż leci do Polski :o pozałatwiać wszyściuteńko,troszke się denerwuję ,bo mnie tam nie będzie,i wszystkiego dowiadywać się będę telefonicznie :roll: wczoraj wieczorem siedliśmy nad kartką papieru i pospisywaliśmy dokładnie to co trzeba pozałatwiać 8) :lol: ,ale się cieszę

akumulatorki do aparatu sie ładują więc żeby później nie było niespodzianek :wink: 8) ,zdjęcia będą na pewno :wink: :D :D

11.05

Wczoraj o godzinie 18 wieczorem w końcu dostarczono nasz projekcik :lol: :lol: :lol: ale się cieszę ,wiem tylko z tego co nam teściowa mówiła że dość pokazna zawartość przyszła :p :p 8)

12.05

dzisiaj wstalismy bardzo wcześniej o 3 w nocy ,dziewczynki spały sobie smacznie a ja pomagałam mężowi wyszykować się na wyjazd .Samolot wystartował o 6.45 więc teraz mężuś już leci :D :D do Polski i powinien być w Krakowie o 10.45

A jutro z samego rana jadą prosto do notariusza :D 8)

Dzwoniłam do meża przed chwilka i dowiedziałam się kilku rzeczy,otóż byli u notariusza i umówili się na jutro na godzinę 13 aby juz ostatecznie podpisac akt notarialny :lol: :lol: :lol:

Dowiedziałm się także że dostaniemy całe 3100 metrów ale ja sie cieszę,tyle ziemi dla nas całe 3100 metrów NASZEGO KAWAłKA ZIEMI :p :p :p

Jutro mam zadzwonic ponownie i się dowiem co z geodetką załatwili :p :p JUPI

14.05

Dzisiaj mój mąż razem z teściem,na 13 jada do notariusza,ale sie cieszę :D :D

Jak dzwoniłam rano do męża to akurat byli na działeczce,robili obchód wokół całej działki i zastanawiali się jak i gdzie bedzie usytuowany domek 8) :lol: ,oczywiście też powiedziałm jak ja to widzę :D w koncu też tam bedę mieszkać :wink: ,dzisiaj jak się uda to ma przyjść geodetka i wymierzyć działkę powbijać kilka kołeczków :lol: :lol: ,najgorsze jest to że mnie tam nie ma a tyle bym chciała się dowiedziec, spytac ,zobaczyc ale się nie da :cry: muszę cierpliwie poczekać aż mąż wróci i mi poopowiada co i jak było no i oczywiście kilka zdjec zobacze. :D :D

Umówiłam się z mężem że jeszcze dzisiaj zadzwonie póznym popołudniem :p :p

O godzinie 13 dnia 14.05.2009 roku staliśmy się właścicielami działki o powierzchni 3100 metrów :D :D akt notarialny w postaci darowizny został podpisany przez mojego męża i teścia pod okiem notariusza :lol: :lol: ,a cała impreza kosztowała nas dokładnie 1300 złotych

A jutro przychodzi geodetka wyznaczyć dokładnie granice naszej działeczki,powbijać kołeczki i muszą z geodetka ustalić gdzie ma stac nasz domek ,ceny jeszcze nie znam ale dowiem się,wiec niebawem napisze

8)

Tylko z rana mąż musi pojechać gdzies i zakupic kilka kołeczków :wink:

15.05

Geodetka robi dla nas mapki do celów projektowych :lol: :lol: :lol: ,mają byc gotowe do dwóch tygodni :wink: ,odbierze je mój teściu :p ,zadatek za mapki został wpłacony dzisiaj : 400 zł ,

Całkowita cena mapek to 700 zł,ale reszte kaski dostanie po zrobieniu mapek :wink:

Mamy też panią architekt ,która bedzie nam wprowadzała wszystkie zmiany w projekcie oraz zajmie się całą adaptacją :lol: ,umówiona jest na czerwiec jak wróce , :p :p

Moi drodzy to teraz się zacznie !!! :p :p a mojej radości nie ma końca :lol:

16.05

Podsumowanie dotychczasowych kosztów:

projekt domku - 2074

notariusz - 1300

geodetka-mapki - 700

czyli" papierki " jak do tej pory kosztują nas - 4074 zł :roll:

TYle juz pieniążków poszło,a jeszcze nawet nie wbiliśmy łopaty, :roll: :wink: :p ,ale powiem szczerze że każda wydana na to złotówka cieszy nas niezmiernie :lol: :lol:

17.05

Wczoraj od rana małż z teściem i wujkiem byli na działce i szukali zródła wody ,z tego co mi mówił mężuś to wody na naszej działce jest pod dostatkiem ,to teraz jak wrócę to zamówię sobie jakiegoś "speca" od wykopania studni :p ,zaznaczyli kołkami gdzie najlepiej bedzie wykopać studnię.

No i jeszcze jedna wiadomość :D która mnie ucieszyła,zostały kupione deski na szalunki za całe 600 złotych :D :D ,jak ja się ciesze :lol: