Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasza "górka" a na niej Benedykt III:)

Recommended Posts

Wczoraj uzgodniłam transport naszych kolumn doryckich i maja być na działce w przyszłą srodę przywiezie je kurier, piasek bedzie w piątek ,stemple także będą w piątek na działeczce, dzis zamawiam deski na strop jak także stal ,kurcze oni chyba powariowali cena stali wzrosła o dobre 300 zł ,moge porównac bo mam fakturki z grudnia kiedy kupowaliśmy stal na fundamenty , :x :cry: ale co zrobic ,a my tej stali potrzebujemy bardzo dużo bo robimy strop monolityczny,

wczoraj wieczorem mój kochany mężulek siedział nad rysunkami stropu i sam tez obliczał ile czego potrzeba :wink:

A i prawdopodobnie pod koniec tygodnia przyjadą nasze pustaki i cement,bo w poniedziałek jest swieto a panowie chcą wejść juz we wtorek i zacząć murować więc wszystko juz musi byc na działce ,oby tez pogoda dopisała , :roll: :D

A wszystkim odwiedzającym mój dziennik życzę spokojnych i szczęśliwych SWIĄT! :D :D :D :D

http://i279.photobucket.com/albums/kk126/kamilaJ/3049.jpghttp://i279.photobucket.com/albums/kk126/kamilaJ/wielkanoc.gif

• Odpowiedzi 207
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam ,wchodze wczoraj na forum a tu pisze że strona w przebudowie,dzis wchodze a tu inna całkiem strona i powiem szczerze nie podoba mi się, poprzednia była sto razy fajniejsza lepiej było sie na niej poruszać od razu wyszukałam dzienniki a tu żeby nawet znaleźć mój to sie naszukałam ...

Z wiadomości bieżących to na działce już są pustaki, cement,wapno i piasek .Pozostało poczekać do wtorku i zaczynamy !!!!;):D:D

Edytowane przez jessi

WITAM WSZYSTKICH FORUMOWICZÓW PO ŚWIĘTACH

NIECH SIĘ MURY PNĄ DO GÓRY !!!!

Dziś zaczęliśmy murować !!! ale się cieszę w końcu i ja mogę sie pochwalić że mury zaczęły piać się do góry, na ten tydzień zapowiadają ładną pogde więc nie powinno być przeszkód ;):p

Wieczorem zadzwonimy do naszego majstra dowiedzieć sie ile udało im się wymurować i jak idzie im praca ,mam nadzieję że chłopaki pracują dzielnie i nie straszna im pogoda ,bo pewnie tam troszke pada deszczyk bo zapowiadali :confused:,ważne ze od jutra ma byc poprawa pogody i sie utrzyma do konca tygodnia :D:D,zdjęcia wstawię jak tylko dotrą do mnie ;);)

DO WYJAZDU DO POLSKI ZOSTAŁO JUZ 4 TYGODNIE !! I NA WŁASNE OCZKA ZOBACZYMY NASZ DOMEK !!:p

ZDJĘCIA Z GRUDNIA :

http://i279.photobucket.com/albums/kk126/kamilaJ/11.jpg

A dziś na tych fundamentach stawiają pierwsze bloczki !!!

Edytowane przez jessi

PODSUMOWANIE jak TO SIE ZACZĘŁO I JAK wyglądała nasza działka :rolleyes:

MAJ 2009 ROK -JESZCZE PUSTE POLE

http://i279.photobucket.com/albums/kk126/kamilaJ/DSCF3258.jpg

http://i279.photobucket.com/albums/kk126/kamilaJ/DSCF3261-1.jpg

SIERPIEŃ 2009 - BUDOWA MOSTKA

http://i279.photobucket.com/albums/kk126/kamilaJ/IMG_2109.jpg

GRUDZIEŃ 2009- I W KONCU MAMY FUNDAMENTY !

http://i279.photobucket.com/albums/kk126/kamilaJ/DSC00199.jpg

http://i279.photobucket.com/albums/kk126/kamilaJ/4.jpg

A DZIŚ SIE MURUJĄ :yes: PIERWSZE ŚCIANY NASZEGO DOMKU :rolleyes:

Dziś pogoda u nas "na wsi " ponoc troszkę lepsza niż wczoraj była :yes:,może jak dobrze pójdzie to wieczorem będę mieć zdjęcia z budowy ale nie obiecuje,bo wiadomo jesteśmy pod tym względem "uzależnieni" o osób trzecich :(,pod wieczór także dowiem się czy nasze filary doryckie dotarły juz na działkę ponoć miały być dzisiaj kurierem :p

A tak z innych tematów to zastanawiamy sie ostatnio nad kominkiem ,budowa ruszyła to trzeba zacząć myśleć o wykończeniu naszego gniazdka :lol2:

najbardziej nam podobają sie kominki narożne i na pewno taki u nas będzie na 90% jestem za tym rozwiązaniem :

a taki wkład planujemy :D

Wieczorkiem napiszę ile już jest wymurowanych ścinek i jak dotrą zdjecia to wstawie na forum :D

Edytowane przez jessi

Witam weekendowo :)

Na budowie dużo sie działo nie mam jeszcze zdjęc więc nie pokaze w tej chwili ale po krótce napisze jak sytuacja wygląda otóz ,

Mury nad garażem prawie sa skończone i jak pogoda pozwoli to we wtorek zalewać bedziemy pierwszy strop !!!!:jawdrop::lol::lol:o jacie jak ja sie cieszę normalnie nie mogę,martwi mnie tylko pogoda bo zapowiadaja deszcze i to mnie przeraża :(bo przez to może być przymusowy przestój buuuuuu...

Na początek maja zamówiona jest więźba dachowa i mam nadzieje ze sie wyrobimy z czasem z budowaniem i z dachem ruszymy planowo w połowie maja

U nas na działce nie mamy jeszcze studni więc wode mamy z dużego baniaka którego zaopatruje nasz majster,przed wczoraj wchodzą z samego rana na budowe chcąć budowac i zauważają ze wokół całych fundamentów jest pełno wody a w baniaku nie ma ani kropli :mad::bash:1000 litrów ktos wypuścił sobie dla zabawy,normalnie wkurzyć sie można, wiecie co czy ludzie muszą byc aż tak złośliwi nie wiem zazdroszczą czy cuś :(:( szkoda gadać niech temu komuś kto to zrobił łapska uschną brrrrrrrrrr

miejmy nadzieję ze nie bedzie więcej taki niespodzianek

pozdrawiam weekendowo i miłego dzionka życzę wszystkim ;)

Witam ,miałam dziś nie wstawiac zdjęc tylko dopiero jutro ale wstawie ;)bo co poniektórzy chcieliby zobaczyć nasz domek :)

taralala oto i on w całej swojej krasie :

przód naszego Benka

"robi" sie nasz salonik

kuchnia:D

i pomyślec że to tylko 3 dni pracy naszych murarzy :jawdrop::D

Edytowane przez jessi

Dobra to lecimy dalej ;)nie da sie za duzo wstawic zdjęc bo jest limit do 11 naraz + mordki w tym oczywiście :cool:

Panowie wymurowali juz nasz garaż i jak pogoda pozwoli to nawet juz jutro bedziemy zalewać strop nad nim ,strop nad reszta domku bedzie za pare dni bo muszą skończyć ścianki stawiać,o ile oczywiście pogoda pozwoli :cool: ;)

widok na kotłownie i widok z tego okienka CUUUUUUUUUDNE!!

hihihi tu nasz murarz skacze i muruje nasze okienko w kotłowni

sciana garażu :D

Edytowane przez jessi

STROP

z racji tego że pogoda nam nie pozwoliła to nie zalewaliśmy stropu, i zamówione deski musieliśmy przesunąć z dostawą na dzisiaj rano :) jak tylko pogoda pozwoli panowie szalują nam stropik nad garażem i jutro przyjeżdża grucha i zalewamy.

W poniedziałek i wtorek ekipa kończyła stawiać ścianki,w środku nie wszystkie działówki są skończone ;)ale to juz kwestia góra jednego dnia i będzie skończony cały dół :D, z tego wynika że od poniedziałku zaczniemy działać ze stropem nad całym parterem,trochę będzie zabawy bo dużo u nas podciągów i slupów:D ale damy radę ekipa porządna i sumienna ;):D więc nie ma tego złego . Jak dobrze pójdzie to pod koniec kwietnia zaczniemy pięterko domku

Zdjęcia z zalewania stropu mam nadzieję , będę miała niebawem ;) to wkleję na forum :lol2::wave:

a tym czasem życzę miłego dnia i przede wszystkim słoneczka

Ale ten czas szybko mija :Doczywiście mnie to cieszy bo z każdym następnym dniem zbliżam się do daty wylotu !! i w końcu po wielu miesiącach zobaczymy nasz domek.:D:wiggle:

!!strop nad garażem zalany!!

Dziś na budowie pracuje 7 panów, kończą stawiać działówki oraz szykują cały parter pod strop, do konca tygodnia będziemy mieć gotowy cały parter ze stropem ! :D:D później kilka dni przerwy coby betonik się dobrze związał i po weekendzie majowym ruszamy z stawianiem murów poddasza, więźba zacznie się układać po 10 maja :wave:

DO WYJAZDU ZOSTAŁO JUŻ TYLKO 16 DNI !!i fruuuuu;):lol::lol:

Strop :rolleyes:

Pogoda od wczoraj dopisuje więc nasi budowlańcy dalej działają, cały czas jeszcze "robi" sie strop nad parterem ;) jeszcze tylko parę dni i będzie gotowy,:):)

Za dwa tygodnie bedziemy w Polsce i juz zaczynamy organizować spotkania z następnymi wykonawcami :wiggle: trzeba umówić fachowców do następnych prac : hydrauliki ,elektryki, tynków:wave:

Edytowane przez jessi

Doberek wszystkim :)

czas na podsumowanie i wklejenie zaległych zdjęć , zdjęcia sa z przed kilku dni, obecnie na budowie jest o wiele więcej zrobione. Musieliśmy tez domówić stępli oraz desek na strop bo nam brakło :( dziś popołudniu maja dostarczyć na działkę bo inaczej będzie przez to postój .

strop nad garażem w trakcie "tworzenia" ,a zalany od kilku dni ( niestety nie mam obecnie zdjecia z betonem :()

tutaj widać zasteplowany garaż oraz pokój tzw. gabinet na dole ( tam gdzie kurtka wisi):cool:

widok na kuchnie , wejście główne do domku w oddali można zobaczyć kawałek salonu :wiggle:( obecnie tez stoją już filary przy wejściu):)

Dziś na razie to wszystko nastepnym razem postaram sie wstawić wiecej zdjęc z zalanego całego stropu , bo strop nad reszta zalewamy środa/czwartek :wave:

pozdrawiam cieplutko

Edytowane przez jessi

Strop nad reszta zalewamy w piątek :wave:później kilka dni przestoju co by nasz betonik dobrze się związał ;)

Ale najważniejsza sprawa to to że pod koniec przyszłego tygodnia będziemy mieć po długich bojach prąd!!!! :D:lol::lol:i w końcu stanie upragniona skrzyneczka

Za dwa tygodnie przyjeżdża więźba dachowa i będzie można zacząć robić "czapeczkę" naszemu domkowi.

do wyjazdu zostało już tylko 8 dni !:wiggle:

To jest mój ostatni wpis przed wyjazdem ,bo za pewne teraz zbytnio czasu nie będę mieć na pisanie i zaglądanie na forum ;) bo wiadomo trzeba sie przyszykować do wyjazdu ,a ja jestem z tego powodu bardzo szczęśliwa bo już za pare dni zobaczę nasz ukochany domek ,bedę chodzić po stropie i widziec naszą "dolinkę" z góry :wave:zobaczę naszą kuchnie salon i inne pomieszczenia ,to co czuje wie tylko ten kto buduje na odległośc i czeka na taka chwilę z utęsknieniem :yes:;)

Żegnam sie z wami drodzy forumowiczowie i do usłyszenia po powrocie nie zapomnijcie o mnie !!:no: wrócę z dużą porcją zdjęc !!

DO WYLOTU ZOSTAŁO JUZ TYLKO 2 DNI!!!

WIELKI DZIEŃ 6 MAJ

Witam po długiej przerwie wczoraj wieczorkiem wróciliśmy z powrotem do Irlandii :( tak bardzo nam sie wracać nie chciało, urlop szybko minął za szybko :(

Pogoda w maju płatała figle dużo deszczu mało słonca :( ,dobrze chociaż że było takich kilka dni że było na prawdę ciepło i w miarę słonecznie.

Domek wyglada rewelacyjnie :yes::lol: byłam i jestem pod duzym wrażeniem ,cudownie sie chodziło po własnym domku ,widzieć swój domek na żywo to bezcenna rzecz, chociaz w domku nadal są stemple to już widać było jego powierzchnię i całą tą przestrzeń :lol2: , porobiliśmy w miarę możliwości porządki wokół domku chociaż jeszcze dużo rzeczy jest do zrobienia ale czas i pogoda za wiele nam na to nie pozwoliło.Zdjęć oczywiście mam tak jak obiecałam baaaaaaaaaardzo dużo ,wszystkich choćbym nawet chciała to nie wstawię bo by na forum miejsca brakło :lol2:

Ale najpierw pokaże kilka zaległych zdjęc z układania stropu nad domkiem ,z zalewania a pózniej stan obecny :cool:

Edytowane przez jessi

Prosze sie nie sugerować data na zdjęciu , :cool:

dalsza fotorelacja bo od razu nie da sie wstawić za wiele bo jest limit , zapraszam do ogladania

widok na jadalnie i okno kuchenne

Patrząc na te zdjęcia to aż łezka sie w oczku kręci tak to wszystko fajnie wyglądało

Edytowane przez jessi