jessi 31.03.2010 09:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 Wczoraj uzgodniłam transport naszych kolumn doryckich i maja być na działce w przyszłą srodę przywiezie je kurier, piasek bedzie w piątek ,stemple także będą w piątek na działeczce, dzis zamawiam deski na strop jak także stal ,kurcze oni chyba powariowali cena stali wzrosła o dobre 300 zł ,moge porównac bo mam fakturki z grudnia kiedy kupowaliśmy stal na fundamenty , ale co zrobic ,a my tej stali potrzebujemy bardzo dużo bo robimy strop monolityczny, wczoraj wieczorem mój kochany mężulek siedział nad rysunkami stropu i sam tez obliczał ile czego potrzeba A i prawdopodobnie pod koniec tygodnia przyjadą nasze pustaki i cement,bo w poniedziałek jest swieto a panowie chcą wejść juz we wtorek i zacząć murować więc wszystko juz musi byc na działce ,oby tez pogoda dopisała , A wszystkim odwiedzającym mój dziennik życzę spokojnych i szczęśliwych SWIĄT! http://i279.photobucket.com/albums/kk126/kamilaJ/3049.jpghttp://i279.photobucket.com/albums/kk126/kamilaJ/wielkanoc.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jessi 02.04.2010 20:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2010 (edytowane) Witam ,wchodze wczoraj na forum a tu pisze że strona w przebudowie,dzis wchodze a tu inna całkiem strona i powiem szczerze nie podoba mi się, poprzednia była sto razy fajniejsza lepiej było sie na niej poruszać od razu wyszukałam dzienniki a tu żeby nawet znaleźć mój to sie naszukałam ... Z wiadomości bieżących to na działce już są pustaki, cement,wapno i piasek .Pozostało poczekać do wtorku i zaczynamy !!!!:D Edytowane 6 Kwietnia 2010 przez jessi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jessi 06.04.2010 09:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2010 (edytowane) WITAM WSZYSTKICH FORUMOWICZÓW PO ŚWIĘTACH NIECH SIĘ MURY PNĄ DO GÓRY !!!! Dziś zaczęliśmy murować !!! ale się cieszę w końcu i ja mogę sie pochwalić że mury zaczęły piać się do góry, na ten tydzień zapowiadają ładną pogde więc nie powinno być przeszkód Wieczorem zadzwonimy do naszego majstra dowiedzieć sie ile udało im się wymurować i jak idzie im praca ,mam nadzieję że chłopaki pracują dzielnie i nie straszna im pogoda ,bo pewnie tam troszke pada deszczyk bo zapowiadali ,ważne ze od jutra ma byc poprawa pogody i sie utrzyma do konca tygodnia :D,zdjęcia wstawię jak tylko dotrą do mnie ;) DO WYJAZDU DO POLSKI ZOSTAŁO JUZ 4 TYGODNIE !! I NA WŁASNE OCZKA ZOBACZYMY NASZ DOMEK !! ZDJĘCIA Z GRUDNIA : http://i279.photobucket.com/albums/kk126/kamilaJ/11.jpg A dziś na tych fundamentach stawiają pierwsze bloczki !!! Edytowane 6 Kwietnia 2010 przez jessi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jessi 06.04.2010 13:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2010 PODSUMOWANIE jak TO SIE ZACZĘŁO I JAK wyglądała nasza działka MAJ 2009 ROK -JESZCZE PUSTE POLE http://i279.photobucket.com/albums/kk126/kamilaJ/DSCF3258.jpg http://i279.photobucket.com/albums/kk126/kamilaJ/DSCF3261-1.jpg SIERPIEŃ 2009 - BUDOWA MOSTKA http://i279.photobucket.com/albums/kk126/kamilaJ/IMG_2109.jpg GRUDZIEŃ 2009- I W KONCU MAMY FUNDAMENTY ! http://i279.photobucket.com/albums/kk126/kamilaJ/DSC00199.jpg http://i279.photobucket.com/albums/kk126/kamilaJ/4.jpg A DZIŚ SIE MURUJĄ PIERWSZE ŚCIANY NASZEGO DOMKU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jessi 07.04.2010 13:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2010 (edytowane) Dziś pogoda u nas "na wsi " ponoc troszkę lepsza niż wczoraj była ,może jak dobrze pójdzie to wieczorem będę mieć zdjęcia z budowy ale nie obiecuje,bo wiadomo jesteśmy pod tym względem "uzależnieni" o osób trzecich ,pod wieczór także dowiem się czy nasze filary doryckie dotarły juz na działkę ponoć miały być dzisiaj kurierem A tak z innych tematów to zastanawiamy sie ostatnio nad kominkiem ,budowa ruszyła to trzeba zacząć myśleć o wykończeniu naszego gniazdka najbardziej nam podobają sie kominki narożne i na pewno taki u nas będzie na 90% jestem za tym rozwiązaniem : a taki wkład planujemy Wieczorkiem napiszę ile już jest wymurowanych ścinek i jak dotrą zdjecia to wstawie na forum Edytowane 11 Listopada 2010 przez jessi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jessi 08.04.2010 11:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2010 SĄ SĄ !!!DOTARŁY NASZE ŚLICZNIUTKIE FILARY DORYCKIE :D:D SĄ JUŻ NA DZIAŁCE Zdjec niestety nie mam jeszcze ale pod koniec tygodnia na pewno już cos powinnam mieć ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jessi 10.04.2010 07:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2010 Witam weekendowo Na budowie dużo sie działo nie mam jeszcze zdjęc więc nie pokaze w tej chwili ale po krótce napisze jak sytuacja wygląda otóz , Mury nad garażem prawie sa skończone i jak pogoda pozwoli to we wtorek zalewać bedziemy pierwszy strop !!!!:lol:o jacie jak ja sie cieszę normalnie nie mogę,martwi mnie tylko pogoda bo zapowiadaja deszcze i to mnie przeraża :(bo przez to może być przymusowy przestój buuuuuu... Na początek maja zamówiona jest więźba dachowa i mam nadzieje ze sie wyrobimy z czasem z budowaniem i z dachem ruszymy planowo w połowie maja U nas na działce nie mamy jeszcze studni więc wode mamy z dużego baniaka którego zaopatruje nasz majster,przed wczoraj wchodzą z samego rana na budowe chcąć budowac i zauważają ze wokół całych fundamentów jest pełno wody a w baniaku nie ma ani kropli :bash:1000 litrów ktos wypuścił sobie dla zabawy,normalnie wkurzyć sie można, wiecie co czy ludzie muszą byc aż tak złośliwi nie wiem zazdroszczą czy cuś :( szkoda gadać niech temu komuś kto to zrobił łapska uschną brrrrrrrrrr miejmy nadzieję ze nie bedzie więcej taki niespodzianek pozdrawiam weekendowo i miłego dzionka życzę wszystkim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jessi 11.04.2010 15:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2010 (edytowane) Witam ,miałam dziś nie wstawiac zdjęc tylko dopiero jutro ale wstawie ;)bo co poniektórzy chcieliby zobaczyć nasz domek taralala oto i on w całej swojej krasie : przód naszego Benka "robi" sie nasz salonik kuchnia:D i pomyślec że to tylko 3 dni pracy naszych murarzy Edytowane 11 Listopada 2010 przez jessi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jessi 11.04.2010 15:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2010 (edytowane) Dobra to lecimy dalej ;)nie da sie za duzo wstawic zdjęc bo jest limit do 11 naraz + mordki w tym oczywiście Panowie wymurowali juz nasz garaż i jak pogoda pozwoli to nawet juz jutro bedziemy zalewać strop nad nim ,strop nad reszta domku bedzie za pare dni bo muszą skończyć ścianki stawiać,o ile oczywiście pogoda pozwoli widok na kotłownie i widok z tego okienka CUUUUUUUUUDNE!! hihihi tu nasz murarz skacze i muruje nasze okienko w kotłowni sciana garażu Edytowane 11 Listopada 2010 przez jessi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jessi 11.04.2010 15:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2010 (edytowane) Nasz garaz juz przyszykowany pod strop :D ściana garażu powstaje salonik :D:D:D cudownie widziec jak domek rosnie !!!! Edytowane 11 Listopada 2010 przez jessi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jessi 15.04.2010 07:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2010 STROP z racji tego że pogoda nam nie pozwoliła to nie zalewaliśmy stropu, i zamówione deski musieliśmy przesunąć z dostawą na dzisiaj rano jak tylko pogoda pozwoli panowie szalują nam stropik nad garażem i jutro przyjeżdża grucha i zalewamy. W poniedziałek i wtorek ekipa kończyła stawiać ścianki,w środku nie wszystkie działówki są skończone ;)ale to juz kwestia góra jednego dnia i będzie skończony cały dół , z tego wynika że od poniedziałku zaczniemy działać ze stropem nad całym parterem,trochę będzie zabawy bo dużo u nas podciągów i slupów:D ale damy radę ekipa porządna i sumienna więc nie ma tego złego . Jak dobrze pójdzie to pod koniec kwietnia zaczniemy pięterko domku Zdjęcia z zalewania stropu mam nadzieję , będę miała niebawem to wkleję na forum a tym czasem życzę miłego dnia i przede wszystkim słoneczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jessi 20.04.2010 11:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2010 Ale ten czas szybko mija :Doczywiście mnie to cieszy bo z każdym następnym dniem zbliżam się do daty wylotu !! i w końcu po wielu miesiącach zobaczymy nasz domek.:wiggle: !!strop nad garażem zalany!! Dziś na budowie pracuje 7 panów, kończą stawiać działówki oraz szykują cały parter pod strop, do konca tygodnia będziemy mieć gotowy cały parter ze stropem ! :D później kilka dni przerwy coby betonik się dobrze związał i po weekendzie majowym ruszamy z stawianiem murów poddasza, więźba zacznie się układać po 10 maja DO WYJAZDU ZOSTAŁO JUŻ TYLKO 16 DNI !!i fruuuuu;):lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jessi 22.04.2010 11:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2010 (edytowane) Strop Pogoda od wczoraj dopisuje więc nasi budowlańcy dalej działają, cały czas jeszcze "robi" sie strop nad parterem jeszcze tylko parę dni i będzie gotowy,:) Za dwa tygodnie bedziemy w Polsce i juz zaczynamy organizować spotkania z następnymi wykonawcami trzeba umówić fachowców do następnych prac : hydrauliki ,elektryki, tynków:wave: Edytowane 25 Kwietnia 2010 przez jessi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jessi 26.04.2010 11:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2010 (edytowane) Doberek wszystkim czas na podsumowanie i wklejenie zaległych zdjęć , zdjęcia sa z przed kilku dni, obecnie na budowie jest o wiele więcej zrobione. Musieliśmy tez domówić stępli oraz desek na strop bo nam brakło dziś popołudniu maja dostarczyć na działkę bo inaczej będzie przez to postój . strop nad garażem w trakcie "tworzenia" ,a zalany od kilku dni ( niestety nie mam obecnie zdjecia z betonem ) tutaj widać zasteplowany garaż oraz pokój tzw. gabinet na dole ( tam gdzie kurtka wisi) widok na kuchnie , wejście główne do domku w oddali można zobaczyć kawałek salonu ( obecnie tez stoją już filary przy wejściu) Dziś na razie to wszystko nastepnym razem postaram sie wstawić wiecej zdjęc z zalanego całego stropu , bo strop nad reszta zalewamy środa/czwartek pozdrawiam cieplutko Edytowane 11 Listopada 2010 przez jessi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jessi 28.04.2010 19:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2010 Strop nad reszta zalewamy w piątek :wave:później kilka dni przestoju co by nasz betonik dobrze się związał Ale najważniejsza sprawa to to że pod koniec przyszłego tygodnia będziemy mieć po długich bojach prąd!!!! :lol::lol:i w końcu stanie upragniona skrzyneczka Za dwa tygodnie przyjeżdża więźba dachowa i będzie można zacząć robić "czapeczkę" naszemu domkowi. do wyjazdu zostało już tylko 8 dni ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jessi 02.05.2010 07:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2010 STROP ZALANY!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jessi 04.05.2010 10:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 To jest mój ostatni wpis przed wyjazdem ,bo za pewne teraz zbytnio czasu nie będę mieć na pisanie i zaglądanie na forum bo wiadomo trzeba sie przyszykować do wyjazdu ,a ja jestem z tego powodu bardzo szczęśliwa bo już za pare dni zobaczę nasz ukochany domek ,bedę chodzić po stropie i widziec naszą "dolinkę" z góry :wave:zobaczę naszą kuchnie salon i inne pomieszczenia ,to co czuje wie tylko ten kto buduje na odległośc i czeka na taka chwilę z utęsknieniem Żegnam sie z wami drodzy forumowiczowie i do usłyszenia po powrocie nie zapomnijcie o mnie !! wrócę z dużą porcją zdjęc !! DO WYLOTU ZOSTAŁO JUZ TYLKO 2 DNI!!! WIELKI DZIEŃ 6 MAJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna_szturmaj 10.05.2010 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2010 Witam serdecznie, dołączam dziś do grona miłośników tego projektu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jessi 18.05.2010 10:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2010 (edytowane) Witam po długiej przerwie wczoraj wieczorkiem wróciliśmy z powrotem do Irlandii tak bardzo nam sie wracać nie chciało, urlop szybko minął za szybko Pogoda w maju płatała figle dużo deszczu mało słonca ,dobrze chociaż że było takich kilka dni że było na prawdę ciepło i w miarę słonecznie. Domek wyglada rewelacyjnie byłam i jestem pod duzym wrażeniem ,cudownie sie chodziło po własnym domku ,widzieć swój domek na żywo to bezcenna rzecz, chociaz w domku nadal są stemple to już widać było jego powierzchnię i całą tą przestrzeń , porobiliśmy w miarę możliwości porządki wokół domku chociaż jeszcze dużo rzeczy jest do zrobienia ale czas i pogoda za wiele nam na to nie pozwoliło.Zdjęć oczywiście mam tak jak obiecałam baaaaaaaaaardzo dużo ,wszystkich choćbym nawet chciała to nie wstawię bo by na forum miejsca brakło Ale najpierw pokaże kilka zaległych zdjęc z układania stropu nad domkiem ,z zalewania a pózniej stan obecny Edytowane 11 Listopada 2010 przez jessi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jessi 18.05.2010 10:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2010 (edytowane) Prosze sie nie sugerować data na zdjęciu , dalsza fotorelacja bo od razu nie da sie wstawić za wiele bo jest limit , zapraszam do ogladania widok na jadalnie i okno kuchenne Patrząc na te zdjęcia to aż łezka sie w oczku kręci tak to wszystko fajnie wyglądało Edytowane 11 Listopada 2010 przez jessi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts