Junona 12.04.2009 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2009 hejka, wpadlam sie przywitac do sasiadki z zyczeniami i jeszcze stronke ustrzelilam, lol, pozdrawiamy z Glasgow, u nas dzisiaj piekne sloneczko i o dziwo nie wieje (co w Szkocji jest rzadkoscia ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 12.04.2009 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2009 RADOSNYCH, POGODNYCH I RODZINNYCH ŚWIĄT życzy Alunek http://images39.fotosik.pl/97/2d91bb297ac07008med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jessi 14.04.2009 07:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2009 dziekuje Wszystkim za życzenia ,swieta były udane troche sie odpoczęło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jessi 14.04.2009 07:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2009 Witam Gospodarza i wszystkich forumowiczów, czytam z olbrzymim zaciekawieniem wszystkie wpisy dotyczące domku Topaz z MGProjekt; uważam, że jest to bardzo funkcjonalny domek, a przy tym ma taki fajny nowoczesny styl; ja rozpoczynam budowę 4 maja właśnie Topaza I, tylko w wersji indywidualnej zwiekszonej o 25% w okolicach strefy nalotów przy Warszawie; pozwolę sobie przy okazji poradzić w sprawie darowizny; ważne jest rozróżnić darowiznę udziału w nieruchomości od darowizny części większej nieruchomości w postaci odrębnej wydzielonej działki gruntu; lepiej, aby przedmiotem darowizny była wydzielona działka, bo wlasność należy do jednego podmiotu, a nie do wielu, mających udzialy; zgodnie z art. 4a darowizna prawa majątkowego na rzecz osób zaliczonych do tzw. "0" grupy podatkowej jest wolna od podatku; osobą uprawnioną do skorzystania z ulgi jest m.in. syn (zstępny); dalsza darowizna dokonana przez tego syna na żonę również będzie wolna od podatku w myśl tego samego przepisu; polecam, aby mąż po dokonanej darowiźnie będąc w Polsce zwrócił się do Urzędu Skarbowego z aktem darowizny i złożył wniosek o zaświadczenie Naczelnika US wydane w trybie art. 19 ust. 6 ustawy o podatku od spadków i darowizn; takie zaświadczenie będzie konieczne do darowizny części nieruchomości z męża na żonę; warto o ten dokument zadbać przed darowizną na żonę; darowizna nieruchomości odbywa się u notariusza i to on jako płatnik zgłasza taką darowiznę do US wysyłając do US rejestr czynności oraz deklarację SD-2 rozliczając podatek od spadków i darowizn za klientów; Życzę wszystkim forumowiczom radosnych i pogodnych Świąt Wielkanocnych, aby w każdym człowieku urodziło się coś pozytywnego i mury pięły się do góry. Pozdrawiam wszystkich. witam nowego zwolennika tego domku ,a co do darowizny to ja się juz orientuję co i jak ma byc ale dziękuje i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuznka 15.04.2009 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 Cześć jessi wpadłam z kawusią - nie lubię pić sama http://media.presso-polska.pl/wpisy/kawy-z-presso/rozne-kawy.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jessi 15.04.2009 07:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 Cześć jessi wpadłam z kawusią - nie lubię pić sama http://media.presso-polska.pl/wpisy/kawy-z-presso/rozne-kawy.jpg a dzien dobry a kawusi chętnie sie napije z rana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 16.04.2009 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 dzień doberek miłego dnia życzę http://haftybeaty.blox.pl/resource/kawa.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominium 16.04.2009 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 Jessi, coś brak newsów. Nam święta minęły bardzo szybko, za dużo się dzieje. A jak Wy spędziliście? Pozdrawienia D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jessi 16.04.2009 12:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 dzień doberek miłego dnia życzę http://haftybeaty.blox.pl/resource/kawa.jpg cześc lidszu tobie tez zycze miłego dnia fajnie że wpadłaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jessi 16.04.2009 12:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 Jessi, coś brak newsów. Nam święta minęły bardzo szybko, za dużo się dzieje. A jak Wy spędziliście? Pozdrawienia D. witam u nas też jakos szybko zleciały swieta nawet pogoda dopisała i było cieplutko i słonecznie a spedzilismy je tu sami ale też było miło ,za to w przyszłym roku to już bedziemy swietowac w Polsce w wiekszym gronie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MRS.CONSTR. 16.04.2009 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 jessi gratuluje wielkiego kroku .Ciesze sie razem z Toba,bo sama to przezylam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jessi 16.04.2009 13:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 dziekuje Madziu ja to juz wogóle sie ogromnie cieszę nie dośc ze w maju mężus leci na troche do Polski pozałatwiac papierki przeróżne to w dodatku teraz znam date i godzinę powrotu a jak wrócę to pozałatwiam resztę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jankama 16.04.2009 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 A ja zazdroszczę widoku z saloniku.U nas w Wielkopolsce jest tak płasko, płasko i płasko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotecek 17.04.2009 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 Gratuluje podjecia decyzji!!! To super, ze wracacie do Polski na budowe swojego domku i na stale My tez bysmy tak chcieli ale musimy jeszcze tu sporo zarobic. Kiedy spodziewacie sie rozpoczac budowe? Mam nadzieje, ze jeszcze w tym roku!!! Pozdrowienia serdeczne!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jessi 17.04.2009 12:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 Gratuluje podjecia decyzji!!! To super, ze wracacie do Polski na budowe swojego domku i na stale My tez bysmy tak chcieli ale musimy jeszcze tu sporo zarobic. Kiedy spodziewacie sie rozpoczac budowe? Mam nadzieje, ze jeszcze w tym roku!!! Pozdrowienia serdeczne!!! witaj kotecek ja mam ogromna nadzieję i cichutko liczę ze zaczniemy na jesieni bardzo bym chciała ,ale na razie teraz załatwiamy papierki mężus jedzie do Polski ok. 12 maja i co sie da to załatwi a ja załatwie reszte zaraz jak wrócę czyli ruszam pęłną parą juz w czerwcu więc trzymaj kciuki żeby nam sie udła chociaż fundamenciki wylac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jessi 17.04.2009 12:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 A ja zazdroszczę widoku z saloniku.U nas w Wielkopolsce jest tak płasko, płasko i płasko. nam tez te widoczki bardzo się podobają ale wy za to macie duuuuuuuuuuużo więcej ziemi i możliwości do zagospodarowania jej w piękny ogródek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 17.04.2009 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 Dzień dobry... Dziękuję , że codziennie do mnie wpadasz...na dzień dobry... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 17.04.2009 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 jessi, super wiadomość cieszę się, że zdecydowaliście się wrócić do kraju Na pewno będzie łatwiej doglądać budowę na miejscu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jessi 18.04.2009 07:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 Dzień dobry... Dziękuję , że codziennie do mnie wpadasz...na dzień dobry... cześc Glamurko fajnie ze wpadłas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jessi 18.04.2009 07:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 jessi, super wiadomość cieszę się, że zdecydowaliście się wrócić do kraju Na pewno będzie łatwiej doglądać budowę na miejscu ja tez sie ogromnie cieszę z tego ze wracamy do Polski a szczególnie że będziemy mogi być codziennie na naszej budowie i pilnować wszystkiego Teraz mężus leci do Polski tez w maju na podpisanie aktu notarialnego a takze pozałatwic kilka papierków więc wszystko idzie na dobrej drodze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts