Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze do dziennika jessi:)

jessi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Hej jessi :)

Jak tam pakujesz sie powoli? :D :wink:

Cos ostatnio nie mam kiedy tu zagladac :oops: i tyle kawusiek mnie omija :(

Musze sie poprawic :roll:

Pozdrowionka dla wszystkich kawoszek i kawoszy :D

cześć Madziu ,co do pakowania to jeszcze troszke za wczesniej ihhi :wink: :p

a jak znajdziesz więcej czasu to wpadaj na kawke ihihhi :wink: :D

strasznie zazdroszcze opcji powrotu, my jeszcze poltora roku mamy do pakowania walizek...

ja to sie strasznie ciesze na ten powrót :lol: ,bo wiem że teraz to juz osobiscie wszystkiego dopilnuje i zajme się wszystkim co związane z budową :wink: :D :D

o wam te półtora roczku też szybciutko zleci nawet sie nie obejrzysz jak już wy bedziecie sie pakowac do powrotu ihihhi pozdrawiam

jessi - zmieniłaś domek :cry: :cry: :cry:

co się stało?

cześć Maluszek no niestety musielismy zmienić domek :cry: :cry: i bardzo z tego powodu ubolewam :( ,otóż nasz architekt dopiero teraz nas poinformował że domek nie spełnia wymogów planu zagospodarowania i tym sposobem nie mozemy go postawić na naszej działeczce :evil: :evil:

zmienilismy projekt na taki domek który nam sie tez podoba no i przede wszystkim pasuje także do planu zagospodarowania a chodzi głównie o bryłę domu i dach ,wszystkiego niestety nie można mieć dlatego musielismy iść na kompromis i wybrac taki domek który jest ładny i nam odpowiada ale takze który spełnia wymogi naszego planu zagospodarowania :roll: :wink:

wkórza mnie to że plan zagospodarowania psuje ludzią marzenia

jako dach czterospadowy to pasuje ale głównie chodzi o to że kąt nachylenia dachu jest za mały w Topazie kąt nachylenia jest 25 stopni a my według planu musimy mieć nie mniej niż 35 do 45 stopni ,wiem też że można zmienic kąt nachylenia dachu, architekt nam powiedział że może to zrobić ale uprzedza że zaburzy to jego wygląd :cry: i bedzię troszke dziwnie wyglądał dość że jest to domek dośc wysoki to jak podniesiemy dach to już nie bedzie wyglądał tak ładnie jak w orginale :x

a jeżeli chodzi o bryłę to powiedział nam że ma nawiązywać do tradycji w tym regionie ,tak więc po długich rozmowach z mężem podjelismy decyzję ze musimy zmienic nasz projekt,na taki który nam sie podoba ,ale przede wszystkim który spełnia wszystkie kryteria planu zagospodarowania :-?

to rzeczywiście ból

a Topaz z podniesionym dachem to już nie to samo :roll:

ale ten też wygląda ładnie :D

dokładnie jakbysmy sie zdecydowali dalej go mieć i zmienic kąt nachylenia dachu to by juz nie był tak ładny jak teraz, ino bardziej by przypominał "blok" :cry: ,smutno mi bo na prawdę chcielismy go wybudować ,ale cóż tak bywa :-?

a domek który wybraliśmy tez nam się podoba :wink: :D a co najważniejsze to to że teraz już jest ok :p

witam :p widze że zmieniłaś domek ,i powiem że bardzo ładny wybraliście projekt domku ,trosze podobny jest do naszego,

rzeczywiście gdybyście zmienili kąt nachylenia dachu to ten domek juz nie wyglądałby tak ładnie jak w orginale ,wiec napewno ja też bym w takiej sytuacji zmieniła projekt :oops: :wink: :p pozdrawiam gorąco

witam :p widze że zmieniłaś domek ,i powiem że bardzo ładny wybraliście projekt domku ,trosze podobny jest do naszego,

rzeczywiście gdybyście zmienili kąt nachylenia dachu to ten domek juz nie wyglądałby tak ładnie jak w orginale ,wiec napewno ja też bym w takiej sytuacji zmieniła projekt :oops: :wink: :p pozdrawiam gorąco

dziekuje za miłe słowa odnosnie naszego "nowego domku"

a co do tamtego projeku ,to dlatego zmieniamy ten domek na inny ponieważ topaz nie ładnie by wyglądał jakbysmy podniesli kąt nachylenia :roll: :(

jessi zostawiacie projekt tak jak jest w oryginale czy będziecie coś zmieniać???

wiesz co w benedykcie nie bedziemy raczej dużo zmieniac bo nawet nam odpowiada " wnętrze" kilka niedużych zmian wprowadzimy na dole czyli w kotłowni a jest ona bardzo duża podzielimy tak żeby kawałek wyodrębnic na pralnie i żeby to były dwa osobne pomieszczenia :wink: :)

no i kuchnie chcemy bardziej otworzyc na jadalnie i to chyba wszystko ze zmian na razie :wink: chyba że cos jeszcze zmienimy ale jak na razie to tak zostaje jak napisałam 8)

Cześć Jessi,

Widzę, że z powodu planu zagospodarowania musieliście zmienić domek :evil: :( Szkoda, bo wiem jak bardzo wam się podobał Topaz :(

Jednak Benedykt też jest pięknym domkiem i na pewno będzie pięknie wyglądał na waszej działeczce :D

pozdrawiam :D

witam Lidszu no niestety musielismy zmienić domek :( na inny który nam sie podoba a takze odpowiada planowi zagospodarowania :roll:

Benedykt też nam się bardzo podoba i jestesmy zadowoleni z jego wyboru

a jutro zamawiamy ten projekt !!!

buziaczki :p :p