Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze do dziennika jessi:)

jessi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jessi, czy ja dobrze wyczytalam? W jedna strone :o ??!!!

To juz koniec przygody na zielonej wyspie?

:)

Gratuluje ,ze maszyna ruszyla. Pierwszy wydatek zawsze mobilizuje do kolejnych. Teraz to juz pojdzie jak po masle :)

tak tak dobrze wyczytałaś wracamy do Polski i tam już będziemy wszystkiego dopilnowywać osobiście zresztą bedziemy mieszkać w tej samej miejscowości co sie bedziemy budować więc budowe tak czy siak bedziemy mieć na oku :wink:

ja też się bardzo cieszę że już zaczyna się dziać, mężuś teraz w maju leci do Polski pozałatwiac co się da a pózniej resztę załatwimy w czerwcu więc jak dobrze pójdzie to po wakacjach może juz bedziemy miec pozwolenie na budowe :wink: :p :p :p

witam, dawno mnie tu nie bylo, myslalam, ze trafilam do innych komentarzy.

no coz, czasami tak bywa, ze przez pieprzona biurokracje plan bierze w leb.

bardzo ladny projekt, troche podobny do naszego :oops: :wink:

hmm, powierzchnia dachu 352m, no coz nie ukrywam, zze troche to szarpnie po kieszeni (u nas bylo 270, ale przy 350 to jest tylkoo 270 :))

moze nam sie uda spotkac w polsce, wybieramy sie na poczatku czerwca (ale ja planuje z juniorem zostac na wakacje i przypilnowac wstawiania okien, o ile tylko budzet na to pozwoli)

aha, a jak bede w kraju to moze wybierzemy sie razem na zlot? juniora zostawie babci a sama sie wyrwe odpoczac?

szkoda, ze to az w wawie, tutaj te ponad 400km pokonaloby sie szybko, ale biorac pod uwage polskie drogi, to nie pojdzie to az tak ekspresowo, ale temat wart jest przemyslenia, fura jest, kierowca czyli ja jest, gps jest, tylko kompana trzeba.

Witaj jessi no domeczek niczego sobie mój w porównaniu do Waszego to stodoła ,życzę pomyślnych lotów i bardzo zazdroszcze bo ja muszę kiblować jeszcze do końca roku ale za 11tygodni holiday,pozdrawiam

witam :lol: no nie przesadzaj wasz domek jest równie ładny jak i nasz :D ,rzeczywiście ja już bardzo się cieszę na powrót tym bardziej jak widze jaką pogode mają w Polsce a tu ostatnio zimno i deszcz pada i raptem temeratura 15 stopni :o :cry:

witam, dawno mnie tu nie bylo, myslalam, ze trafilam do innych komentarzy.

no coz, czasami tak bywa, ze przez pieprzona biurokracje plan bierze w leb.

bardzo ladny projekt, troche podobny do naszego :oops: :wink:

hmm, powierzchnia dachu 352m, no coz nie ukrywam, zze troche to szarpnie po kieszeni (u nas bylo 270, ale przy 350 to jest tylkoo 270 :))

moze nam sie uda spotkac w polsce, wybieramy sie na poczatku czerwca (ale ja planuje z juniorem zostac na wakacje i przypilnowac wstawiania okien, o ile tylko budzet na to pozwoli)

aha, a jak bede w kraju to moze wybierzemy sie razem na zlot? juniora zostawie babci a sama sie wyrwe odpoczac?

szkoda, ze to az w wawie, tutaj te ponad 400km pokonaloby sie szybko, ale biorac pod uwage polskie drogi, to nie pojdzie to az tak ekspresowo, ale temat wart jest przemyslenia, fura jest, kierowca czyli ja jest, gps jest, tylko kompana trzeba.

nowłasnie i przez ta biurokracje musielismy zmienic domek na inny ,ale teraz jestesmy zadowoleni bo on bedzie nasz :p :p ,niestety dach ma troche duży ,ale za to jaki ładniutki wogóle cała bryła domku jest sliczna :wink: :p

to super ze zostaniecie w Polsce na dłużej i ja z miłą chęcią też bym się z tobą spotkała w sumie to bedziemy mieszkały niedaleko :wink: :p siebie ,to kwesteie musi dokładnie omówić super by było :D :D

dokładnie szkoda że to aż tak daleko dla nas do tej Warszawy będzie ,co do zlotu to to chetnie bym pojechała ale nie wiem tak do konca czy dam rade sie wyrobic bo pierwsze kilka dni po przylocie będe w Katowicach tam musze kilka spraw pozałatwiac :roll: ale jeszcze napewno sie dogadamy jak co :wink: :lol: wpadaj częsciej na forum fajnie z "ziomalem " sobie pogadać hihihi,no u nas tu w Irlandii taka sama pogoda jak i u was ,deszczowo i chłodno ostatnio a w Polsce słoneczko czyste niebo i cipełko :o 8) ,ależ mi tego brakuje 8) ,ale pocieszam się tym że to juz nie długo i też będe się wylegiwac na słoneczku :lol: :lol: ,pozdrawiam :p

widze że juz sobie poradziłas z emblematem ,a domek bardzo podobny do mojego :D :D ,może założysz dziennik budowy ,a kiedy zaczynacie przygode z budową ?? :wink: :p

zaczynamy ok 15-20 maja, miało być wcześniej ale były różne takie problemy np. z wjazdem ,zmianami warunków zabudowy bo dom za wysoki niż było w warunkach itp........... pozwolenie się uprawomacnia właśnie ,teraz 17 maja mam komunię u Syncia i potem ruszamy.

Benedykt jest piękny i funkconalny wewnątrz.

mieliśmy budować benedykta 5 , lecz okazał się za duży na naszą działkę, więc wybraliśmy bardzo podobny i go upodobnimy do benka.

Edytka w środku jest super, na górze pokoje prawie wcale nie mają skosów , wielkość kuchni w miarę, ustawny salon , duuuże pom. nad garażem dla chłopaków , ogólnie lux, byliśmy w pięknie wykończonej edytce i wywarła na nas ogromne wrażenie. Z zewnątrz wrażenie robi dach , duży bardziej "spiczasty" niż w benku, dołożymy jej balkoniki i będzie piękna! Wogóle domy z tej pracowni są moim zdaniem wszystkie fajne, każdy ma coś w sobie.

dziennik założę chyba jak ruszy budowa.

się rozpisałam troszkę!

pozdrawiam

widze że juz sobie poradziłas z emblematem ,a domek bardzo podobny do mojego :D :D ,może założysz dziennik budowy ,a kiedy zaczynacie przygode z budową ?? :wink: :p

zaczynamy ok 15-20 maja, miało być wcześniej ale były różne takie problemy np. z wjazdem ,zmianami warunków zabudowy bo dom za wysoki niż było w warunkach itp........... pozwolenie się uprawomacnia właśnie ,teraz 17 maja mam komunię u Syncia i potem ruszamy.

Benedykt jest piękny i funkconalny wewnątrz.

mieliśmy budować benedykta 5 , lecz okazał się za duży na naszą działkę, więc wybraliśmy bardzo podobny i go upodobnimy do benka.

Edytka w środku jest super, na górze pokoje prawie wcale nie mają skosów , wielkość kuchni w miarę, ustawny salon , duuuże pom. nad garażem dla chłopaków , ogólnie lux, byliśmy w pięknie wykończonej edytce i wywarła na nas ogromne wrażenie. Z zewnątrz wrażenie robi dach , duży bardziej "spiczasty" niż w benku, dołożymy jej balkoniki i będzie piękna! Wogóle domy z tej pracowni są moim zdaniem wszystkie fajne, każdy ma coś w sobie.

dziennik założę chyba jak ruszy budowa.

się rozpisałam troszkę!

pozdrawiam

to super że juz zaczynacie i koniecznie załóż dziennik i komentarze bo napewno będę stałym gościem u iebie ,bo jestem ciekawa tego domku jak będzie wyglądał ,no my na razie nie zaczynamy może jak sie uda cos ruszymy na jesieni :wink: :p :p pozdrawiam i zapraszam ponownie :wink: :lol: :lol: :lol:

Hej Jessi,

Rany Bossskie, ale namieszalas z ta chalupa..... :lol: :lol: :lol: :lol: nie gniewaj sie...mi sie Topaz jednak bardziej podobal....ale projekt nie wazny, wazne by Wam odpowiadal i byl WLASNY dom, w ktorym dobrze bedzie sie Wam mieszkac. :D A na ten dach to chyba fortune stracicie :lol: :lol: :lol:

Bilet widze kupiony.... to zostawiasz nas samych na Zielonej Wyspie?

http://farm4.static.flickr.com/3412/3276911742_f798eb8af6_o.jpg

Bede Ci przypominac od czasu do czasu, bys nie zapomniala :lol: :lol: :lol:

Maja

Hej Jessi,

Rany Bossskie, ale namieszalas z ta chalupa..... :lol: :lol: :lol: :lol: nie gniewaj sie...mi sie Topaz jednak bardziej podobal....ale projekt nie wazny, wazne by Wam odpowiadal i byl WLASNY dom, w ktorym dobrze bedzie sie Wam mieszkac. :D A na ten dach to chyba fortune stracicie :lol: :lol: :lol:

Bilet widze kupiony.... to zostawiasz nas samych na Zielonej Wyspie?

http://farm4.static.flickr.com/3412/3276911742_f798eb8af6_o.jpg

Bede Ci przypominac od czasu do czasu, bys nie zapomniala :lol: :lol: :lol:

Maja

witam oczywiście że sie nie gniewam ihihih a projekt niestety musieliśmy zmienić z przyczyn planu zagospodarowania,mnie tez bardzo sie podobał topaz ale cóż zrobić :roll: :wink:

a co do dachu to sama jestem ciekawa ile nas wyniesie :roll: 8) ,do Polski na razie ja tylko wracam ,a mąż zostaje jeszcze dopóki jest praca w koncu ktoś musi na ten domek zarobić :wink:

a ja wracam bo trza dokonczyc załatwianie papierków :wink: :D :D a także wracam na studia 8)