Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze do dziennika jessi:)

jessi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

dzień doberek , ooo to co takiego robiłaś że masz odciski :o :p

wyrywałam perz i sadziłam roslinki i 2000 metrów trawy skosiłam :roll: :roll: :roll:

wow to dzielna z ciebie kobitka :p :p i pracowita :wink: :D

lekarz kazał przytakiwać :wink: :wink: :lol: :lol: :lol: :lol:

waro się tak narobic bo widać efekt a że dziś łapy bola i ciężko wziąć filizankę do ręki to cóż..................... poboli i przstanie :roll: :roll: :roll:

dzień doberek , ooo to co takiego robiłaś że masz odciski :o :p

wyrywałam perz i sadziłam roslinki i 2000 metrów trawy skosiłam :roll: :roll: :roll:

wow to dzielna z ciebie kobitka :p :p i pracowita :wink: :D

lekarz kazał przytakiwać :wink: :wink: :lol: :lol: :lol: :lol:

waro się tak narobic bo widać efekt a że dziś łapy bola i ciężko wziąć filizankę do ręki to cóż..................... poboli i przstanie :roll: :roll: :roll:

wiadomo cos za cos torszke pobolą rączki ale pózniej jaka przyjemnośc patrzena na to co sie zrobiło :wink: :lol: :lol:

Jak bedziesz na miejscu to przypilnuj wszystkiego.

1) czy architekt adaptujący pozałatwiał wszystko z ZE. U nas niby wszystko było załatwione,a minęło 15 m-cy od podpisania umowy i jedyne czego się doczekaliśmy to aneksu do umowy z nową datą przyłączenia na 30.09.09 :evil:

2) architekt wiedział,że przez naszą działkę z 2 stron przechodzi rura gazowa,ale ustalenia z gazownią nie zostały zrobione.Co gorsza jak ekipa robiła podłączenie do kanalizy uszkodziła rurę gazową. Niedawno dostaliśmy rachunek za usuwanie awarii na 4.500.

I to poszłoby na koszt osoby adaptującej lub kierownika budowy,ale jest jedno ale.Brak umowy na piśmie :evil:

To prawda,że Polak jest mądry po szkodzie.Niestety

Jak bedziesz na miejscu to przypilnuj wszystkiego.

1) czy architekt adaptujący pozałatwiał wszystko z ZE. U nas niby wszystko było załatwione,a minęło 15 m-cy od podpisania umowy i jedyne czego się doczekaliśmy to aneksu do umowy z nową datą przyłączenia na 30.09.09 :evil:

2) architekt wiedział,że przez naszą działkę z 2 stron przechodzi rura gazowa,ale ustalenia z gazownią nie zostały zrobione.Co gorsza jak ekipa robiła podłączenie do kanalizy uszkodziła rurę gazową. Niedawno dostaliśmy rachunek za usuwanie awarii na 4.500.

I to poszłoby na koszt osoby adaptującej lub kierownika budowy,ale jest jedno ale.Brak umowy na piśmie :evil:

To prawda,że Polak jest mądry po szkodzie.Niestety

pewnie że wszystkiego przypilnuje :wink: :p już moja w tym głowa ,tym bardziej że część papierków teraz mąż bedzie załatwiał,geodetka wrysuje domek na mapkę zaznaczy nm granice dzialki,a przy okazji umówiła się z teściem że z tą mapką pojedzie do prezydium wszystko sprawdzic i ustalić ,dzieki także mojemu zaradnemu teściu :p który nam pomaga to na pewno bedzie łatwiej.

u nas niestety najprawdopodobniej nie bedziemy miec na poczatku gazu ponieważ gaz za daleko jest od działki a tam gdzie stawiamy domek to jeszcze nie ma wybudowanych domków w pobliżu.

kanalizacji tez nie bedzie :( moze w przyszłości jak gmina postanowi wybudować :roll: na razie czekam cierpliwie na wiadomości od męża co tam załatwi na miejscu :D :D pozdrawiam

Oj nauczysz się :lol: Ja też cierpliwa nie jestem, a teraz w budowlanym epizocie to ciągle trzeba czekać :roll: :wink:

Dzień dobry!!!

oj wiem że trzeba czekać na niektóre sprawy :roll: 8)

za to mój mężuś ma więcej cierpliwosci :lol: ,a ja tu musze cały tydzien siedzieć i czekać jak wróci i powie co załatwił :roll: :D

no i oczywiście zdjęcia tez będa !! :wink: :p :p