jessi 28.01.2009 08:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 mnie łazienka odpowiada jak najbardziej ,natomiast cały czas zastan awaim sie nad tą pralką gdzie ją wcisnąć może zostanie "przydzielona"do pomieszczenia gospodarczego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fąfalska 28.01.2009 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 pralnia spokojnie sie zmiesci w 8 metrowym pomieszczeniu gospodarczym - nawet razem z kotłownia. takie sa moje przemyslenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jessi 28.01.2009 08:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 też tak myślę więc raczej tam zostanie,ino jeszcze jak będę w Polsce w najbliższym czasie to wstąpie do architekta i się dowiem o przedłużeniu łazienki dzieci do samych schodów czy sie tak da oczywiście jeżeli się da to ją przedłużam rzecz jasna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fąfalska 28.01.2009 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 tylko miedzy lazienka dzieci a rodziców jest komin wiec mozna wyciąć tylko pół ścianki. ale mozna przestawić sciane a we wnece z kominem zrobic przysznic. tez to rozwazamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jessi 28.01.2009 08:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 no i dlatego najlepiej się spotkać z architektem,jeżeli była by możliwość nawet takiej niedużej powierzchni "dorobić" to było by super i rzeczywiście można by wtedy wcisnąć tam prysznic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotecek 28.01.2009 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 Witaj Jessi! A wiec Wy tez w Irlandii i to w dodatku wracacie w czerwcu!!! Ale Wam zazdroszcze!!! Czy moge zapytac czy juz zarobiliscie cala kwote potrzebna na budowe domku? My jezdzimy do Polski co pare miesiecy i to co zarobimy przez ten czas to wkladamy w domek. Latem zeszlego roku przyjechalismy na 7 tygodni i wtedy rozpoczelismy budowe. Pozniej przyjechalismy na pare dni i zorganizowalismy budowe dachu, teraz jedziemy "po okna". I tak po malutku... az do wykonczenia. Ale to chyba wiesz z dziennika Wy widze wracacie juz na stale. Zazdroszcze troszeczke ale mam nadzieje, ze i my wrocimy za jakies 2 lata do Polski Domek macie dosc oryginalny, taki powiedzialabym, nawet jakby w stylu Irlandzkim. Zastanawiam sie tylko, czy tak gdzie sie budujecie jest plan zagospodarowania przestrzennego czy tez go nie ma i wtedy bedzicie sie musieli starac o warunki zagospodarowania. Nam np dali takie, ze dach musial byc 2-spadowy i musielismy zmienic projekt. Nie zawsze jest tak, ze mozna wybudowac co sie chce gdzie sie chce. Wiec zanim kupicie projekt, poczekajcie na warunki zagospodarowania. Ciekawa jestem jak to jest u was! Napisz koniecznie! A gdzie mieszkacie w Irlandii? My w Dublinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jessi 28.01.2009 13:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 Witaj Jessi! A wiec Wy tez w Irlandii i to w dodatku wracacie w czerwcu!!! Ale Wam zazdroszcze!!! Czy moge zapytac czy juz zarobiliscie cala kwote potrzebna na budowe domku? My jezdzimy do Polski co pare miesiecy i to co zarobimy przez ten czas to wkladamy w domek. Latem zeszlego roku przyjechalismy na 7 tygodni i wtedy rozpoczelismy budowe. Pozniej przyjechalismy na pare dni i zorganizowalismy budowe dachu, teraz jedziemy "po okna". I tak po malutku... az do wykonczenia. Ale to chyba wiesz z dziennika Wy widze wracacie juz na stale. Zazdroszcze troszeczke ale mam nadzieje, ze i my wrocimy za jakies 2 lata do Polski Domek macie dosc oryginalny, taki powiedzialabym, nawet jakby w stylu Irlandzkim. Zastanawiam sie tylko, czy tak gdzie sie budujecie jest plan zagospodarowania przestrzennego czy tez go nie ma i wtedy bedzicie sie musieli starac o warunki zagospodarowania. Nam np dali takie, ze dach musial byc 2-spadowy i musielismy zmienic projekt. Nie zawsze jest tak, ze mozna wybudowac co sie chce gdzie sie chce. Wiec zanim kupicie projekt, poczekajcie na warunki zagospodarowania. Ciekawa jestem jak to jest u was! Napisz koniecznie! A gdzie mieszkacie w Irlandii? My w Dublinie. witam wow ile pytań naraz hihi domek jest rzeczywiście orginalny,budujemy go z dwóch powodów po pierwsze domek jest jak dla nas funkcjonalny,i bryła domku też nam odpowiada a co za tym idzie nie jest trudny do wybudowania też ze względu dachu bo jest dość prosty, a po drugie i w sumie najważniejsze to to że razem z mężem podjęliśmy decyzję ze nie chcemy mieć żadnych skosów na poddaszu ( ze względu na ciężkie zagospodarowanie tych skosów) także ustawność pokoi nam odpowiada,mamy dwie córeczki które będą mieć dużą przestrzeń tylko dla siebie bo pokoje na górze są duuuuuuuuuże no i każda sypialnia ma swoją garderobę co ja uwielbiam,pokój rodziców jest bardzo duży z garderobą i duża łazienką,( tam powolutku planujemy wyodrębnić mały kawałek na saunę ) oj dużo by pisać o zaletach tego domku po prostu ten domek nam najbardziej odpowiada co do planu zagospodarowania przestrzennego to posada nasza gmina ten plan wiem też że można wybudować domki z dachem czterospadowym takim jak będzie mieć nasz domek no i nasza działeczka już jest działką budowlaną projekt jeszcze niekupilismy ale niebawem mamy zamiar go kupić ale najpierw w najbliższym czasie chcemy zgłosić się do architekta a czy uzbieraliśmy pieniążki na domek,to troche już mamy i na początek narazie wystarczy,a jak będzie pózniej to się okaże (dobre jest też to że akurat te pieniążki właśnie sobie "pracują " na lokacie ) a wy tak długo planujecie zostać w Irlandii ??? ja wiem że takie "jeżdżenie "do Polski jest trochę uciążliwe i wiem że nie zawsze uda się wszystko przez to zgrać w czasie,a jeszcze gorzej wyglądają takie "jazdy" z dwójką w sumie małych dzieci ( 5 lat i 2 latka) a z tego co wiem to ty włąsnie się spodziewasz dzieciątka MOJE GRATULACJE Z TEJ WłAśNIE OKAZJI P.S a w którym jesteś miesiącu jak można wiedzieć to ja zrozumiałam że w sumie to chcecie przez te dwa latka jeszcze pomieszkać w Irlandii i zrobić w tym czasie cały domek tak?? My mieszkamy w Ennis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jessi 29.01.2009 08:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 to miłego wypoczynku w Polsce i udanych zakupów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotecek 29.01.2009 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 Super, ze mozecie wybudowac swoj wymarzony projekt! Rzeczywiscie skosy na poddaszu maja minusy, ale ja z drugiej strony nigdy w takim domu nie mieszkalam i wrecz nie moge sie doczekac tych skosow Troszke je zminimalizowalismy bo jednak mamy dach 2-spadowy a nie 4-spadowy, ale i tak beda. Planujemy zostac w Irlandii jeszcze dwa lata. Mam jedno wielkie skryte marzenie, ze Gwiazdke 2010 spedzimy juz w naszym dowym domu, ale jak bedzie - zycie pokaze. Do tego czasu pozostaly jeszcze 2 lata, moze sie uda! A ja jestem teraz w 4 miesiacu Gratuluje Ci z calego serca 2-ch corek Ciekawe co u mnie bedzie! Pozdrawiam serdecznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jessi 30.01.2009 07:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 witam kotecek rzeczywiście domy dwuspadowe nie mają takich dużych skosów jak domy czterospadowe,szczerze mówiąc ja się bardzo cieszę że wogóle tych skosów nie będziemy mieć, może wam się uda zamieszkać w waszym domku w 2010 roku czego wam życzę z całego serca sama jestem ciekawa co będziesz miała czy chłopca czy dziewczynkę a chcesz wiedzieć ??? no bo wiesz jak bedziesz chciała i się dowiesz to daj znać kto tam u Ciebie zamieszkał w brzuszku Ja tez bardzo a to bardzo się cieszę ze wracamy na lato do Polski i powiem Ci że ja juz powolutku oliczam dni do wyjazdu !!!! ty pewnie masz zaraz samolot to szczęśliwego lotu i do usłyszenia po powrocie papa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 13.02.2009 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 Witam, witam Ciekawy domek, życzę powodzenia w budowaniu. Powiedz no mi tylko gdzie to takie ładne widoczki są, gdzie budujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bożena030100 13.02.2009 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 Dziewczyny, po przeczytaniu dyskusji o spiżarni chyba ją zlikwiduję. Ja mam projekt Topaz I ale wersję z większym garażem jak w III. Nie było spiżarni ale poprosiłam architekta o narysowanie jej. Teraz jak jestem na działce i mam ściany nośne na parterze to kuchnia wydaje mi się optymalna i szkoda mi ją zmniejszać o spiżarnię. Poza tym okna narożne w salonie wyglądają rewelacyjnie. Chyba zdecyduję się na takie nieotwierane bez dzielenia. Widziałam takie w Topazie w Izabelinie czy Hornówku. Myślę,że największym wyzwaniem będzie elewacja. Chociaż do tego etapu zostało mi mnóstwo czasu już się zastanawiam i oglądam płytki klinkierowe i drewno. Nie jest łatwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jessi 13.02.2009 12:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 Witam, witam Ciekawy domek, życzę powodzenia w budowaniu. Powiedz no mi tylko gdzie to takie ładne widoczki są, gdzie budujesz? witam takie piękne widoczki mam w małopolskim bo tam będziemy budować nasz domek ( napisze oczywiście że to jest wieś)pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jessi 13.02.2009 12:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 Dziewczyny, po przeczytaniu dyskusji o spiżarni chyba ją zlikwiduję. Ja mam projekt Topaz I ale wersję z większym garażem jak w III. Nie było spiżarni ale poprosiłam architekta o narysowanie jej. Teraz jak jestem na działce i mam ściany nośne na parterze to kuchnia wydaje mi się optymalna i szkoda mi ją zmniejszać o spiżarnię. Poza tym okna narożne w salonie wyglądają rewelacyjnie. Chyba zdecyduję się na takie nieotwierane bez dzielenia. Widziałam takie w Topazie w Izabelinie czy Hornówku. Myślę,że największym wyzwaniem będzie elewacja. Chociaż do tego etapu zostało mi mnóstwo czasu już się zastanawiam i oglądam płytki klinkierowe i drewno. Nie jest łatwo. witam następnego "Topazika " ja buduje Topaza III ,ja sie bardzo ciesze że nie ma tam przy kuchni spiżarki bo w sumie nie jest mi ona potrzebna a wole mieć wiekszą kuchnię okna w salonie są śliczniutkie dużo światła będą dawały,jedynie zastanawiam się nad powiększeniem okna w jadalni do ziemi i zrobienia ich przesuwanych Mam pytanko do ciebie czy ty zaczęłas juz budowe?? czy dopiero zaczniesz,gdzie sie bedziesz budować ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bożena030100 13.02.2009 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 Ja już zaczęłam i mam ściany nośne parteru. Mam nadzieję,że do końca miesiąca będzie zalany strop Buduję Topaza w Warszawie. Niestety w tzw strefie nalotów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 13.02.2009 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 Ja już zaczęłam i mam ściany nośne parteru. Mam nadzieję,że do końca miesiąca będzie zalany strop Buduję Topaza w Warszawie. Niestety w tzw strefie nalotów to jak w strefie nalotów budujesz, to może bardziej odpowiedni byłby bunkier ? A tak na poważnie, to mój tata pochodzi z tej dzielnicy gdzie budujesz Mieszkał niedaleko Karczunkowskiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bożena030100 13.02.2009 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 Ja już zaczęłam i mam ściany nośne parteru. Mam nadzieję,że do końca miesiąca będzie zalany strop Buduję Topaza w Warszawie. Niestety w tzw strefie nalotów to jak w strefie nalotów budujesz, to może bardziej odpowiedni byłby bunkier ? A tak na poważnie, to mój tata pochodzi z tej dzielnicy gdzie budujesz Mieszkał niedaleko Karczunkowskiej Toż właśnie dlatego buduje bunkier na ul. Jeziorki. Lidszu Ty się tak nie śmiej, bo najlepsze dopiero przed Tobą Moja ekpipa twierdzi, że oni tak budowali domy wielorodzinne a nie mały domeczek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 13.02.2009 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 Ja już zaczęłam i mam ściany nośne parteru. Mam nadzieję,że do końca miesiąca będzie zalany strop Buduję Topaza w Warszawie. Niestety w tzw strefie nalotów to jak w strefie nalotów budujesz, to może bardziej odpowiedni byłby bunkier ? A tak na poważnie, to mój tata pochodzi z tej dzielnicy gdzie budujesz Mieszkał niedaleko Karczunkowskiej Toż właśnie dlatego buduje bunkier na ul. Jeziorki. Lidszu Ty się tak nie śmiej, bo najlepsze dopiero przed Tobą Moja ekpipa twierdzi, że oni tak budowali domy wielorodzinne a nie mały domeczek... ja wiem co mnie czeka, bo wszyscy którzy oglądają projekt fundamentów to robią tak i się nadziwić nie mogą, że są tak skonstruowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotecek 13.02.2009 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 Zycze Ci wspanialego wyjazdu do Polski! A co bedziecie zalatwiac? Buziaki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotecek 19.03.2009 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 No i co zalatwiliscie????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts